Програма Медиа ще я има

Това е казал председателят на Еврокомисията Жозе Барозу
Обновена: 9 мар 2011 11:22 | 9 мар 2011 11:21, Петя Славова
0
Програма Медиа ще я има
Снимка: София Филм Фест

Камен Балкански, който представлява офиса на програма МЕДИА в България, опроверга слуховете за евентуалното закриване на програмата, като цитира председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу.

Напротив, желанието на Европейската комисия е тази програма да се развива, което означава повече средства за европейско кино, в това число и българско.

В рамките на София Мийтингс на 12 март ще бъде организиран Ден на програма МЕДИА, като основните акценти ще бъдат срещата с Ева Дафитсопулу, която отговаря за българските филмови проекти за развитие в Брюксел.

Мира Сталева, ръководител на София Мийтингс, обяви наградите на партньорите на предстоящото събитие. Тя сподели, че се радва от факта, че има голям наплив от проекти за развитие и реализация, което показва, че първоначалните намерения на София Мийтингс вече дават резултат.

В 12 часа започна и дългоочакваната среща с Милчо Манчевски, който е специален гост на Фестивала.

Режисьорът призна, че е доволен от резултата, постигнат с последния му филм “Майки”, който самият той определя като експериментален. Копродукциите, какъвто е и “Майки”, са бъдещето на европейското кино.

На студентите си Манчевски внушава две основни истини, че има занаят, но има и сърце и на второто никой не може да те научи. Те трябва да разказват честно своите истории, а не да рециклират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари