Отново с Прес Делник

Какво се случва още на София Филм Фест
10 мар 2011 10:48, Петя Славова
0
Отново с Прес Делник
Снимка: София Филм Фест

Вчера в пресцентъра на фестивала се проведе среща на международното жури с журналисти.

Директорът на фестивала Стефан Китанов благодари на членовете на журито, че са приели поканата да оценяват филмите от международния конкурс.

Той представи всеки един от членовете, като специално подчерта, че за него режисьорът Камен Калев е Бербатов в съвременното българско кино.

Водещата на пресконференцията, киноведът Антония Ковачева, изтъкна, че това е предварителна опознавателна среща, тъй като на журито му предстои да гледа още филми, преди да даде своята оценка за филмите от международния конкурс.

Като единствена дама в журито, първа взе думата филмовият журналист Габриеле Бруненмайер и сподели, че вероятно много жени й завиждат, че работи в компанията на прекрасни мъже и режисьори.

Председателят на журито Фридрик Тор Фридриксон каза, че е приел поканата, защото в България има прекрасна ракия, Стефан Китанов му е приятел, а София Филм Фест е много добър фестивал и за него е чест да оценява филмите.

На въпроса какъв ще бъде критерият за оценка на филмите, хърватският режисьор Огньен Свиличич заяви, че ще оценяват филмите от гледната точка на зрители, а не на професионалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари