Пресделник на 11 март

Какво се случи на поредната пресконференция
Обновена: 12 мар 2011 10:20 | 11 мар 2011 15:41, Петя Славова
0
Пресделник на 11 март
Снимка: София Филм Фест

Фокусът на вчерашната пресконференция бе българското кино и най-вече филмите, продуцирани от Българската национална телевизия.

Директорът на СТФ „Екран” Боряна Пунчева представи филмите, които БНТ е финансирала и участват в програмата на София Филм Фест.

Петър Вълчанов, сърежисьор на „Аварийно кацане”, и Атанас Христосков, режисьор на филма „№ 1”, благодариха на ръководството на БНТ за възможността да заснемат филмите си, след което представиха част от екипа, с който са работили.

В 12 часа атмосферата в пресцентъра очаквано се нагорещи, защото започна дискусията за сегашното състояние и бъдещето на българското кино. На официалната маса от двете страни на зам.-министъра на културата Митко Тодоров бяха седнали представители на различни професионални сдружения, пряко ангажирани с производството и дистрибуцията на български филми. Разговорът беше насочен главно към липсата на диалог с правителството.

Продуцентът на “TILT” Борислав Чучков изрази тревогата си, че след една-две години на голям екран няма да има нови български филми. По време на дебата думата взе и зам.-министърът Тодоров, който оправда създалото се напрежение с липсата на средства.

На дискусията бе прочетено и открито писмо към министър-председателя, в което за пореден път се изразява разочарованието на българските кинематографисти от политиката на управляващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари