“Актьорът живее много животи”

Клаудия Кардинале на София Филм Фест
12 мар 2011 10:47, Петя Славова
9
“Актьорът живее много животи”
Снимка: София Филм Фест

Усмихната, чаровна и непосредствена, с вечната цигара в ръка, миг преди да влезе в телевизионното студио, италианската звезда Клаудия Кардинале подари това ексклузивно интервю за фестивалния ни вестник.

В последно време като че ли се снимате по-рядко в киното, може би не Ви предлагат достатъчно интересни роли?

Напротив, снимам се, и то предимно с млади режисьори. Миналата година работих в Тунис, във филма „Le fil” (реж. Мехди Бен Атиа), след това се снимах в Истанбул (“Signora Enrica”) и накрая в Ню Йорк участвах в „Joy de V.” на ученичка на Вернер Херцог.

В момента се подготвят още два филма. А междувременно играя и в театъра – във Франция и в Италия. Участвах в „Както ме искаш” на Пирандело”, в „Стъклената менажерия” на Тенеси Уилямс, а спектаклите пътуват на турнета, които траят средно по 6 месеца… От друга страна, много пътувам напоследък, защото на доста места организират ретроспективи в моя чест. Бях в Колорадо, след това в Доминиканската република, в Русия, наскоро посетих Истанбул, бях на фестивала във Венеция, сега съм тук, след това предстои да отида в Берлин, в Полша и в Гърция. Така е, постоянно съм на път…

Какъв тип роли предпочитате?

За мен най-важна е историята – имам купчина сценарии вкъщи, започвам да чета и ако не ми харесат, просто ги оставям. Същото е и с режисьора. Защото, ако с режисьора нещата не потръгнат, филмът няма как да се получи. В последно време предпочитам да работя с млади режисьори, много често в дебютните им филми. За тях е много трудно да пробият и е важно да им се помогне.

От работата с кой режисьор сте изпитали най-голямо удоволствие?

Много са. Висконти, Фелини, Мауро Болонини, с когото съм работила няколко пъти, Паскуале Скуитиери, с когото снимах 10 филма, Ричард Брукс… Наистина е трудно да избера един.

Имате ли мечтана роля, която все още не сте успели да изиграете?

Не. Защото вярвам в пръста на съдбата – ако не се е случило, значи не е трябвало да се случва.

Какво представлява киното за Вас?

Киното е нещо невероятно, защото обикновеният човек живее само един живот, а когато се занимаваш с тази професия, преживяваш много различни съдби. Усещането наистина е прекрасно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
Страхотна жена ! Харесвам я повече от София Лорен !
8
0
 
2
 
! Отговори
роф преди 13 години
Без лифтинг сега щеше да е много по-красива.Сега прсто е с много уморен вид.
7
0
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
Напротив,актрисите на вашето време са с много ливтинг и много силикон,само че се крият.Даже и сега си правят пластични операции.Тя е на 72 години Кардинали,прекрасна актриса,но пуши и има глас с дебел тембър.За да са на екрана се правят на млади чрез операции,ето това е чудото при тях.Лицата на Анжелина,на Шарън ,на Мерийл Стрийп ,Джейн Фонда,Бриджит Бардо са лица с лифтинг
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
K.Кадинале не е актриса от моето поколение,но съм гледала почти всички филми с нейно участие.Истинска актриса,невероятна жена!Прекланям се пред таланта и красотата й.
5
0
 
10
 
! Отговори
Katy преди 13 години
Е, не знам точната й възраст, но си е красива и старостта.... Малко са хората, които могат да се похвялят с такова излъчване на старини.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Синовете ми са много впечатлени от красавиците на нашето време. Няма силикони и ботокси, 100% природни дадености.От Клаудия Кардинали съм запомнила преди 30 г. като казваше,че не използва помади защото те само подчертават бръчките.А от София Лорен, че злобата и завистта състаряват жената.Няма вече такива жени, поне не съм ги видяла на екрана.
3
0
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
".какво е останало от тази невероятна актриса и жена.."..Просто е жива и е преминала както казваш през времето....Но не е жалко същество, оставила е много след себеси, а и все още е една достойно остаряваща жена.....и не се крие от годините си....както някои у нас - пластика след пластика и пуберитетски тоалети....Всички сме смъртни и остаряваме, защото сме живи...Печално, но вярно....
2
15
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
божеееее...какво е останало от тази невероятна актриса и жена....времето минавайки през нас ни променя...и ни прави толкова жалки същества...но това е..с природата битките са загубени..там ние хората сме губещи
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прекрасна актриса! Но защо, Днес.бг., сте сложили точно тази снимка? Малко респект и добър вкус да бяхте проявили! Знаем, че е остаряла, но й прави чест, че го прави с достойнство.