Две легенди

Пресделник на 12 март
12 мар 2011 11:42, Петя Славова
1
Две легенди
Снимка: София Филм Фест

Вчера в препълнена с журналисти зала зала за пресконференции Матти’Д се състоя дългоочакваната среща с легендата на световното кино Клаудия Кардинале.

В добро настроение и с аристократична осанка, актрисата влезе в залата посрещната от друга знаменитост – немския режисьор Фолкер Шльондорф.

След кратък разговор между двамата Кардинале се отправи към множеството журналисти и фотографи, а Шльондорф слезе в зала Люмиер за да представи пред зрителите на Феста режисьорската ремастерирана версия на своя шедьовър „Тенекиеният барабан”.

Видимо развълнувана от вниманието, актрисата сподели, че преди много години е била в България, но вече не помни кога точно и по какъв повод. Допълни, че работата в киното й е дала възможност да осъществи своята детска мечта да пътува из целия свят.

По време на пресконференцията актрисата разказа за работата си с именити режисьори, за първите филми, които е гледала като дете. „С Лукино Висконти работихме много добре. Той използваше принципите на театъра – винаги с точен текст и репетиции преди снимки, докато при Фелини всичко беше импровизаця и артистичен хаос, той дори нямаше сценарий.”

За своята работа в киното тя сподели, че актьорите трябва да бъдат силни личности, иначе ще се загубят в десетките роли, които играят. Призна, че никога не е ползвала дубльори в каскадите, защото обича предизвикателствата.

В края на пресконференцията Клаудия Кардинале разказа за работата си със Серджо Лоне, който „пускаше музика преди всеки дубъл. Всички мислеха, че „Имало едно време на Запад” ще бъде евтин филм, но грешаха”. Актрисата сподели посъветва съвременните жени да не прибягват до пластични операции, „жената трябва да бъде естествена. Не смятам че съм красива, а по-скоро фотогенична, в киното е важно да се изразяват емоции, няма значение как изглеждате!”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
няма значение кой преди 13 години
На колко години е Клаудия Кардинале ?Всъщност няма значение - годините и не са минали без следа.......с аристократична осанка......ДА