От днес Жеваго снабдява Кремиковци

На 10 срещу 11 юли се подписа споразумение между Кремиковци и Ворскла Стийл България
11 юли 2008 09:20,
102
От днес Жеваго снабдява Кремиковци
Снимка: БГНЕС

От днес фирмата "Ворскла Стийл България" на украинския бизнесмен и депутат Константин Жеваго трябва да започне снабдяването на "Кремиковци”АД със суровини за производство.

Това предвижда подписаното малко преди полунощ на 10 срещу 11 юли споразумение между "Кремиковци" и "Ворскла Стийл България".

Споразумението бе обявено пред протестиращите работници от синдикалните лидери. Те съобщиха, че подписите под документа са на изпълнителния директор на „Кремиковци” АД Джаганатан Гуантупали и пълномощниците на Константин Жеваго.

Това накара останалите до полунощ около 500 работници от комбината, които над 10 часа бяха блокирали административната сграда на "Кремиковци", да вдигнат блокадата.

Тя целеше да спре заминаването на ръководството на комбината и да го накара да подпише споразумението с Жеваго.

Малко след вдигането на блокадата, по странични пътища около "Кремиковци" се движеха автомобили с угасени фарове. Подписаният в края на деня вчера документ носи дата 11 юли.

Предвижда се "Ворскла Стийл България" да осигури доставка на суровини за работата на "Кремиковци" и да поеме задълженията към НЕК, "Булгаргаз", БДЖ. От днес трябва да започне изплащане на заплатите за май и юни в предприятието.

Говорителят на "Ворскла Стийл България" Виктор Еманюк изтъкна за БГНЕС, че компанията на Константин Жеваго има готовност веднага да започне доставката на суровини за „Кремиковци“ , защото тези суровини „стоят по българските пристанища“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 16 години
15 ТОВА ЧЕ СИ СТРАХЛИВ МЕН НЕМЕ Е...БЕ А ТОВА ЧЕ ЦЕЛИЯТ НАРОД СТЕ МЪРЩИ НЕСЪМ ГО КАЗАЛ АС А ВАШ ПИСАТЕЛ ??АКО СИ ЧЕЛ КНИГИ ДЕ ?КАКВО НЕТИ ИЗНАСЯ ? ЧЕ СТЕ ЦЕМЕНТИРАНИ? ЧЕ СТЕ *** НАРОД ?ЧЕ СТЕ *** ?ТОВА НЕГО КАЗВАМ АЗ А ЕВРОПА АЗ САМО ВИ ПОДСЕЩАМ КАКВО МИСЛЯТ НОРМАЛНИТЕ ЗА ВАСДАДОХ ТИ ПРИМЕР С ИТАЛЯНЦИТЕ КАКВО НАПРАВИХА ?И ПИТАМ МУШОЦИТЕ БЪЛГАРСКИ ВИЕ КАКВО МРЪНКАТЕ КОГАТО НИЩО НЕПРАВИТЕ ?ГЛЕДАЙТЕ ТЖ СКАТ И ТАМ ТЕХНИТЕ ДОНОСНИЦИ ГЛЕДАЙТЕ СИ ТАМ НЯКЪКЪВ СИ АЗИС ?ТОВА Е ВАЩА КУЛТУРА П.Е.ЕДЕ.СКА НО СИ Е ВАША И ВИЕ СИ Я ПАЗИТЕ МНОГО ДОБРЕА АЗ САМО ВИ КАЗВАМ ИСТИНАТА ОТ МЕН ТИ Е ПИСНАЛО ???А ОТ ТЕЗИ КОИТО ГРАБЯТ И СА ВИ НАПРАВИЛИ НА МИШОЦИ НАТИКАЛИ СА ВИ В .... ТЕ НЕСА ТИ ОМРЪЗНАЛИ ?БРЕ ТОВА СЕ КАЗВА МАЗОХИЗЪМ НО НЕЗНАМ ДАЛИ СЕ ЛЕКУВАЖАЛКО Е ТОВА ЧЕ АЗ СЪМ ОМРЪЗНАЛ КАЗВАМ ИСТИНА ДАВАМ ПРИМЕРИ НЕСИ ИЗМИСЛЯМ А МЕН ПСУВАТЕ ТЕЗ КОИТО ВИ ЛЪЖАТ ГРАБЯТ И СЕ ГАВРЯТ С ВАС СА ВАШИ ИДОЛИ И ПАК ПРЕД ТЯХ СЕДИТЕ КАТО П.КИЩО ЗА НАРОД СТЕ ? СМАХНАТ НАРОД ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА ПФ
20
0
 
0
 
! Отговори
Сова Харис преди 16 години
ХАХАХ Махно моля дай си компетентното мнение ,,защото съм убеден че и в Кремиковци си работил...ти си типичен българин който разбира от всичко хахаххаха
19
0
 
0
 
! Отговори
nekoisi преди 16 години
Много странно как мненията от 16 станаха на 13...
18
0
 
0
 
! Отговори
hhhh преди 16 години
na 100% sam siguren,4e Lupi ima prast tuka
17
0
 
0
 
! Отговори
Марто преди 16 години
Поздрав, колеги! Успяхме да покажем че в тази скапана държава още има хора и не всички са мижитурки, които лижат по цял ден гъзовете на шефовете си и се надяват да им подхвърлят две трохи повече
16
0
 
0
 
! Отговори
nekoisi преди 16 години
Политиците са си точно ***. Лошото е, че в наши дни и глупаците са образовани. Човек, който мисли само за себе си е изключително *** и ограничен за мен. Умен човек за мен е този, който има грижа и за другите, не само за собственото си благо. :) Но е вярно, че и ние сме ***, щом като ги търпим.... и страхливи също ;)
15
0
 
0
 
! Отговори
nekoisi преди 16 години
А ти пък вземи млъкни вече, че ми писна и твоите глупости да чета във всяка тема. Или поне пиши с малки букви да не ми се набиваш на очи. Ние само сме били говорили и т.н., а ти какво правиш? ***! Избягал в друга държава и опява оттам.... Може и всичко да е вярно дето казваш, обаче не го казваш по правилния начин и само дразниш и обиждаш хората. Естествено, че хората ще ги е страх... да не загубят работата си за 200лв., дали няма да жертват семейството си и разни такива... Страхът е хубаво нещо понякога, предпазва хората... друг път не е хубаво, защото им пречи. Всяка монета си има две страни, ези или тура... въпрос на избор :)
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да се ЗАКРИЕ като е на загуба.АмА *** мръсни като го субсидират, чрез Булгаргаз,НЕК и БДЖ т.е. субсидират частния му собственик.Изедници продажни.Да се ликвидира.След като е икономически неефективно.
13
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 16 години
politicite ne sa ama nikak tapi...nie sme tapi,4e gi tarpim
12
0
 
0
 
! Отговори
nekoisi преди 16 години
На мен ми писна от тъпите политици. Накрая ще се вдигна на бунт, ако ще сам да го направя. Не издържам на цялата простотия. За мен в нашата държава може да има по-висок жизнен стандарт от средния в ЕС, стига тъпите мазни дебеловрати политици да не крадяха, а да се опитваха наистина да направят нещо за полза на държавата и хората в нея. Изключително ми е тъпо така да се гаврят с народа, защото се чувстват някакви недостъпни... влизат в близки отношения с разни подземни босове и кой знае какви и им е гарантирано никой да не ги докосва. Обаче напоследък почна да не ми пука дали ще ме гръмнат или не, все едно... още малко да им набера и не знам докъде ще стигне изперкването ми :) Смешното е, че сега нали вече следят и кой какво пише в интернет... т.е. скоро всеки такъв като мен дето се изкаже малко по-остро може да бъде един вид заплаха и да пратят хора да го ликвидират :) Не казвам, че в момента е така... ама в най-скоро време вероятно ще се случи и това. Просто хората ще бъдем яко контролирани, а на мен много взе да ми писва....
11
0
 
0
 
! Отговори
Metal Meltdown преди 16 години
робите не зная за какво метачят, ти ще кажеш, но работниците мечтаят да получават достойни и навременни заплати за труда си. Не можем да бъдем всички като теб, а може би е и за добро, защото ти си ***
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЗА СЕБЕ СИ ЛИ ГОВОРИШ НЕ РАЗБРАХ САМО ...
9
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 16 години
aaaa darjava.....kavo ozna4ava tova?????
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
робът не мечтае за свобода,ами за нов господар...
7
0
 
0
 
! Отговори
АЛАТРИСТЕ преди 16 години
Абсолютно подкрепям НЯКОЙ СИ. Аз съм работник в КРЕМИКОВЦИ и истината е точно такава. Ние винаги сме работили при тежки и лоши условия на труд, но от година-две работим просто при НИКАКВИ, липсващи условия на труд. Няма суровини, няма заплати, няма нищо - има само едни половинчати обещания и разтегляния и увъртания от индийските собственици, които не инвестираха нито стотинка за цялото време. Държавата, която е собственик на 25 % от предприятието, стои и гледа - ПРАВИТЕЛСВОТО ЧАКА - чака да си получава парите под масата и е съюзник в ограбването и малтретирането на БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ от страна на индийските експлоататори. Хората са доведени до отчаяние, не могат да закърпват двата края. Потънали са в заеми и задължиния и то при положение че РАБОТЯТ В МЕТАЛУРГИЯТА, ходят редовно на работа и по-важното - ПРОИЗВЕЖДАТ- прозивеждат от нищото МЕТАЛ, метал, чиято цена нарасна моного в последно време - и въпреки това НЕ СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ, които отиват и потъват незнайно къде (разни офшорки, лични сметки на А.Томов, Ст.Пирлов, куфарчета под масата за министри, зам.министри и др. от ПРЕСТЪПНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ). За тези които не са го видяли, ще кажа какъв плакат имаше вчера на протеста. Мисля че много точно и в синтезиран вид представя нещата. - ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ КРЕМИКОВЦИ, сценарист:Сергей Станишев, режисьор; Петър Димитров, в главната роля: Александър Томов, клакьори: Бойко Борисов и др. (другите са мафиотският гл.архитект на София, и престъпната му фирма, която участва в бетоннто застрояване на родното Черноморие и се гласи да лапне апетитната земя под КРЕМИКОВЦИ и около него, но май няма да ги огрее този път нещастниците). ПОЗДРАВИ за ВСИЧКИ КОЛЕГИ от КРЕМИКОВЦИ. Ще бъдем СИЛНИ само когато сме ЗАЕДНО. Да покажем на тази АБДИКИРАЛА държава и ПРЕСПЪПНО правителство, че още са останали честни и мислещи хора, които искат да работят достойно и да изкарват парите си с труд, а не с мафиотски сделки. ПОБЕДА!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
някоя си преди 16 години
След като повече от година (само със сегашния собственик) тези работници не знаят дали ще имат работа, кога ще си получат заплатите, дали поради липсата на суровини няма да се случи някоя производствена авария с човешки жертви, те са в пълното си право да "нареждат" да се сключи каквато и да е сделка, за да се решат горните проблеми. Това за кокала е вярно, но докато не спрем да се плюем едни други по форумите и не започнем заедно да искаме отговорност на управляващите за случващото се в държавата, все ще има някой, който да ни използва в битката за кокала.
5
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 16 години
ДО 3 И ДО ВСИЧКИ КАТО НЕГО МИСЛЕЩИ?ВИЕ ЦЕЛИЯТ НАРОД СТЕ МАШИ НА НЯКОГОНА ВАС ВСЕ ТРЯБВА ДА ВИ СЕ КАЗВА КАКВО ДА ПРАВИТЕВАС ЩЕСИ ВИ ПАСАТ СТРИЖАТ И Е.Т КОГАТО И КАКТО СИ ИСКАТИМА МИТИНГ В КРЕМИКОВЦИ?? ЩО ГЛЕДАТЕ ОТСРАНИ И ОЧАКВАТЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ?? КАКВО ДА СЕ РАЗБЕРЕ ? ЧЕ СТЕ МАРИОНЕТКИ ? ТОВА НЕСИ ЛИ ГО ЗНАЕТЕ?ПУСКАТ ХИЛЯДИ ПАНДИЗЧИИ? СПОРЕД ГЛАСУВАНИЯТ ЗАКОН ? ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО СА ВКАРАНИ В ПАНДИЗА ЗАРАДИ ТЕЗИ ПРСТЪПЛЕНИЯ СЕГА ИЗЛИЗА ЧЕ НЕСА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?АМИ ДА ИМ ДАДАТ СЕГА И ОБЕЩЕТЕНИЕ?ЗА КОГО ЛИ СЕ ГЛАСУВАТ ТАКИВА АНТИ НАРОДНИ ЗАКОНИ?? И В ИТАЛИЯ СЕ ОПИТАКА ДА СТОРЯТ СЪЩОТО НАЛИ? ТОВА ПОКАЗВА ЧЕ МАФИОТИЗИРАНИТЕ *** СА НАВСЯКЪДЕНО ? КАКВО СТАНА В РИМ ? НАЛИ ЗНАЕТЕ ?!?! НАД 160 000 СА ИЗЛЕЗЛИ ПРОТИВ ТЕЯ *** И КАКВО СТАНА ? ОМЕКНАХА ГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЦИ/?СХВАНАХТЕ ЛИ РАЗЛИКАТА ЗАЩО ВИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ МЪРШЛЯЦИ И ЩЕ СИ СЕ РАДВАТЕ ДА ОЦЕЛЕЕТЕ ОЩЕ ЕДНА ГОДИНКА, ДОКАТО НОРМАЛНИТЕ ЖИВЕЯТ И СЛЕДЯТ ДАЛИ НЯКОЙ НЕСЕ ОПИТВА ДА ГИ ПРЕ-ЦАКА ? А ВИЕ ПСУВАЙТЕ МАХНО КАТО НЕВИ УВИРАТ ТИКВИТЕ ЖИВЕЙТЕ ИМ НА ПЛУЖЕЦИТЕ ? И ХАЙДЕ НА ИЗБОРИ ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА КОГОТО ВИ КАЖАТ ПОНЕЖЕ ВИЕ СТЕ ТОТАЛНО ЗБЪРКАНИ И НЕМОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ СМАХНАТА РАБОТА ПАТРИОТСКА
4
0
 
0
 
! Отговори
...... преди 16 години
az sa6to ne mu vqrvam....posrednik mai e lupi.....to 6te se razbere mnogo skoro......
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Малко странно ми се вижда работниците на една частна фирма да "нареждат" с кого и какви сделки да се сключват. Понамирисва ми, че са "маша" в битката за кокала.
2
0
 
0
 
! Отговори
Ex-worker преди 16 години
Е, при всички положения по-лошо няма да стане...