Пускат безплатен wireless в центъра на София

Системата ще бъде изградена с финансиране от резервния бюджетен фонд в размер до 180 000 лева
23 окт 2008 14:43, Красимир Ангелов
41
Пускат безплатен wireless в центъра на София
На разходка с лаптоп. Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Столичният общински съвет одобри предложението на съветници от ГЕРБ за възлагането на процедура за изграждане на система за осигуряване на безплатен безжичен интернет достъп в централните градини на София.

Според предложението, гласувано от съветниците, интернет достъп ще бъде изграден първоначално в Градската градина, градинката до бул. "Цар Освободител", площадното пространство и градината до пл. "Св. Александър Невски", църквата "Св. София" и сградата на Светия синод, Борисовата градина и част от Южния парк.

Системата ще бъде изградена с финансиране от резервния бюджетен фонд в размер до 180 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
taka ste falirat intermet doastav4icite
19
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 15 години
общински съвети и съветници от всички големи, и не толкова големи градове но със сигурност по-хубави и китни от софия, направете си една сметка и осигурете безплатен интернет във вашите градинки и централни места. След това ще е много лесно да се каже - пример: във Варна се похарчиха Х пари за пускане на безплатен нет на 3 места, и тези Х пари са толкова пъти по-малко от похарчените в софия или другаде!Вие сте също на ход - доставчици на интернет!Смело напред!
18
0
 
0
 
! Отговори
perekly преди 15 години
Крокслин, научи се да четеш,ама не и да разбираш какво си прочел-Столичен общински съвет- т.е. за София става дума. В другите градове също има общини ,съвети,и т.н. , ако не си наясно.А това че 180 000 лева ще се хвърлят на вятъра е друга тема.
17
0
 
0
 
! Отговори
Стефан Димитров преди 15 години
Нека има свободен интернет, не искам страната ни да заприлича на Италия, където всички мрежи са заключени, след една черна полицейска разпоредба през 2005 -та.Не се притеснявайте, че някой ще пуска заплашителни писма, гледайте ползите за гражданското общество в България.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само неможах да разбера защо нареди Търново до големите градове? Иначе нищо против града нямам!Колкото до парите мисля че са страшно много - нека направим една сметка: Ако сложат в 100 !!! градинки рутери по 1000 !!! лв ( за толкова ще ги купят ) и платят за една година на 100-те места - 12 * 100 * 30 лв примерно се получава :100 000 + 36000 = 136000Да сложим 44000 лв за заплати на 50 !!! техника за 1 !!! месец и сметката излиза!САМО ЧЕ всичко в сметката е страшно завишено. Градинките в София са много по - малко от 100, примерно 10 в центъра, рутера струва 60лв, интернета може да е и 20лв и да не е за 1 година, а за 1 месец, а техниците, дори и за 100 градинки, могат спокойно да са 10 човека.Пак ни окрадаха - за пореден път! Нищо ново!
15
0
 
0
 
! Отговори
Стефан Димитров преди 15 години
Ноември 2007-*** Сдружението "Приятели на Докторската градина" пусна безплатен интернет на цялата територия на градината, като подкрепа на платформата на Мартин Заимов. Хубаво е, че парите на данъкоплатците ще отидат за една добра кауза, повдигната в този случай от друга политическа сила. Дано по-често Общината, кмета и СОС харчат пари (прозрачно) за добри каузи.
14
0
 
0
 
! Отговори
Kaleko ATAKISTA преди 15 години
абе оправете булевардите в Младост вместо да пускате нет бе... еб3м ти глупаците...
13
0
 
0
 
! Отговори
Krokslin преди 15 години
Идеята е чудесна и се радвам, че се работи и в тази насока. Относно сумата, не се знае какво покритие ще има цялата работа. Трябва обаче да се направи и в друго големи градове, например, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново... Все пак бюджета не е само за София!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
айде да не си толкова сигурен ,че няма да те проследят.....като те гледам...няма да си успял и паролата да си напишеш и са те гепили-особенно ако се пробваш да точиш мангизи....
11
0
 
0
 
! Отговори
180k преди 15 години
180 хиляди за няколко градинки wireless, пак ще има брутално крадене :)
10
0
 
0
 
! Отговори
net преди 15 години
Вече има безплатен хотспот и в централните хали:))))
9
0
 
0
 
! Отговори
За вас незнам, преди 15 години
но мисля, че има много по големи проблеми с който могат да се занимаят, а и не бих седял с лаптопа си на такива места.Какво остава за ученици или чужденци който не подозират или немогат да се справят с клошари, ***, джепчий и надрусани *** който джобят за кинти и крадат.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Охх , а дано да стане това , от кога го чакам :)
7
0
 
0
 
! Отговори
Хакера преди 15 години
Никой неможе да ви хване вече! Може и заплашителни писма да пращате до президента, премиера и до когото си искате! Може спокойно да се опитате да източите голяма сума пари - никой неможе да ви проследи!
6
0
 
0
 
! Отговори
veselin преди 15 години
Добре е да има. На много места по центъра и сега може да се ползва.
5
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 15 години
Нормално е в големия град за гостите, студентите, учениците да има места за безплатно ползване на интернет. Стискам палци да се случи и дълго да го има.
4
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 15 години
Дано да стане скоро и да не се получи поредното пране на пари от бюджета на общината..... и да се надяваме, че ще сме в безопасност в парковете с лаптопи......дано
3
0
 
0
 
! Отговори
Ондзи преди 15 години
за глупости!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анелия преди 15 години
За който се интересува - вече има безплатен нет в парка Заимов :)
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Супер! Дано го направят по-скоро. Лятото ще мога да си работя и да се радвам на слънцето!