Системата за детските градини отново се срина

Според Столичния общински съвет актуализации ще има до класирането през месец май
6 апр 2009 14:17,
36
Системата за детските градини отново се срина
Снимка:https://kg.sofia.bg

Още в първия ден от отварянето на Информационната система за обслужване на детските градини на Столичната община (ИСОДГ), в мрежата настъпи тотален срив, след като хиляди родители атакуваха сайта.

Нетърпеливи родители се заредиха пред компютрите още в нощта на 5 срещу 6 април. До сутринта единственото, което можеше да се прочете на страницата, беше, че в рамките на работния ден системата ще бъде отворена.

В 10,30 ч. това наистина се случи и родителите, подали кандидатури за децата си, можеха да влязат със своите профили.

От ИСОДГ обаче трябваше да изпратят потвърждение на имейл, което не се случи и в 13,00 ч. в системата настъпи миналогодишния хаос.

ИСОДГ не могат да обяснят на родителите, които вече са подали кандидатури, дали редът, който са спазвали досега, ще важи за приема тази година, или "томболата" ще започне наново.

Преди срива в системата в списъка с кандидатстващи продължаваха да фигурират миналогодишните привилегии и за групи от 20 деца – 18 кандидатстващи бяха с привилегии. Това означава, че следващите 500 номера назад реално се борят за 2 места.

Според по-новите правила за прием, гласувани тази година от Столичния общински съвет, актуализации ще има до класирането през месец май.

Сред нещата, които носят точки, са: доказване на местоживеене в района на детското заведение, плащане на данъци в съответната община.

Запазват се и част от досегашните привилегии, като бонуси за деца, единият от родителите на които работи в детското заведение.

Dnes.bg припомня, че по време на първото онлайн кандидатстване за място в детска градина в София през февруари 2007 г. системата се срина. Единственото, което можеха да направят изнервените родители, бе да обновяват страницата в продължение на часове с надеждата да се регистрират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
И после казват сайта им бил виновен.. незнам си кво.А за парите сърдете се на държата, че бюджета на София е толкова малко.
14
0
 
1
 
! Отговори
смотан от прованса преди 15 години
ееееи,ми места нема,*** пак си имате боикоооооооо,и си го дражте,не го искаме.ми тои не е виновен бре,ми те децата са ваша грижа,под интелекта му ,е да се занимава с вас,ми тази дрешка му теснее вече,(до тук с келешлика,да сте здрави млади хора ,че вапреки боико,вапреки сер-геи,си имате дечица}, *** си отворете очитеееееееееееее
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
..само да добавя, казвам го от опит, защото като ИТ фирма си закупихме документацията за търга и въпросния бюджет от 8к лева беше твърдо заложен там.Е как да се кандидатират сериозни фирми и изпълнители ? Абсурд...
12
0
 
1
 
! Отговори
Родител преди 15 години
абе те 100 пъти им казаха, че НЯМА ЗНАЧЕНИЕ кой първи или 150-ти ще направи или актуализира профила си, и че фактор ВРЕМЕ на записване не важи тоаи път - ама те НЕ - седели от нощта на 5 срещу 6 Април моля Ви се....... аман от *** - то децата на кого да се метнат, същата плява се оформя като голяма част от родители им........
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
..е един голям фарс. Само ще ви кажа, че начално обявения бюджет за участие в конкурс беше смешние 10 000 лв. За тези пари не могат дори да се купи и един качествен сървър, какво остава да се реализира проект.По този начин се отсейват всички кандидатстващи и остава един, който е "техен човек". И така този човек печели проект за 8000 лв, като в крайна сметка стават 800 000 евро.Какво се чудите, шурибаджанашките проекти ВИНАГИ свършват по този начин.
10
0
 
1
 
! Отговори
tomov8.blog.bg преди 15 години
Всеки нормален програмист в тази държава може да направи такъв сайт за не повече от 5000 лв, който да е качен на нормален сървър, позволяващ нормален трафик. Но великата система за ОНЛАН ДАЛАВЕРА, в койято несъмнено и ББ има дял от баничката за 800 000 евро. Хубаво сте откраднали парите, ама поне направете РАБОТЕЩ САЙТ ***.м.и.цата ви общински ***!!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
SD преди 15 години
Бойко, идват избори, а?
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ние щехме да я направим за 100 000 еуро само да бяхте звъннали >:
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Странно, търсачката на Google има толкова зареждания а още не е паднала.
6
0
 
1
 
! Отговори
Язе преди 15 години
... като за курсова работа става ... но къде е функционалноста ...?
5
0
 
1
 
! Отговори
Морена преди 15 години
Е,нали няма раждаемост-откъде се пръкнаха толкова малки гадчета,които да ходят на градина,че чак криза за места да има?
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ако има някой учуден да се обади, ще му уредим лечение.btw фирмата е същата, нали?Никой не се е постарал да намери нова, нито пък да поиска обратно парите за несвършената работа!
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
тъкмо щях да напиша да започвате с коментарите
2
0
 
1
 
! Отговори
Невярващ преди 15 години
Абе тия луди наистина ли приеха кандидатстването според платените данъци?!?
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Това не беше ли системата за 800000 евро ?