Качвайте колите на трупчета. Родният Давос блокира София

Заради енергийния форум затварят синята зона; слагат КПП-та в София за 2 дни
22 апр 2009 21:55,
50
Качвайте колите на трупчета. Родният Давос блокира София
Снимка: БГНЕС

Столичната полиция предприема мерки за гарантиране на реда по време на форума “Природен газ за Европа – сигурност и партньорство”, съобщиха от МВР.

За осигуряване на сигурността на участниците във форума и гарантиране на обществения ред в столицата ще бъдат въведени ограничителни мерки и промени в организацията на движението, както следва:

- на 22 април от 16.00 часа до приключване на официалната репетиция ще се забрани движението на моторно-превозни средства с изключение на пътни превозни средства от градския транспорт по: бул. “Витоша”, от бул. “Пенчо Славейков” до ул. “Бузлуджа” и от бул. “Фритьоф Нансен”, от бул. “Патриарх Евтимий” до бул. “Евлоги Георгиев”;

- от 8.00 часа на 23 април до приключване на мероприятието на 25 април ще се забрани влизането, спирането, престоя и паркирането на моторно-превозни средства в района на НДК с граници: бул. “Витоша”, от бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Фритьоф Нансен” и бул. “Пенчо Славейков”;

- от 8.00 часа на 23 април до приключване на мероприятието на 25 април ще се забрани влизането, спирането, престоят и паркирането на моторно-превозни средства в двете посоки по ул.”Златен рог”, бул. “Черни връх”, бул. “Джеймс Баучер”, ул.”Червена стена”; локалното платно на бул.”Черни връх” между ул.”Димитър Хаджикоцев” и ул. “Червена стена”;

- през същия период до приключване на мероприятието ще бъде обособена зона за сигурност с граници: Орлов мост, бул. “Цар Освободител”, площад “Независимост”, бул. “Мария Луиза”, ул.”Алабин”, ул.”Ген. Йосиф Гурко”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви”;

- от 6.00 часа на 24 април до приключване на форума ще бъдат обособени постове за контрол и регулиране на трафика, които ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните транспортни средства и автомобилите от градския транспорт, в зависимост от преминаването на кортежите на участниците в срещата на върха по: ул. “Мими Балканска”, бул. “Брюксел” и бул. “Цариградско шосе” и “България”;

- от 6.00 часа на 24 април ще бъдат изместени спирките на масовия градски транспорт, разположени както следва: в подлеза на НДК; на бул. “Витоша”, при кръстовищата с бул. “Пенчо Славейков” и бул. “Ген. Скобелев”; на бул. “България” под моста, водещ към хотел “Хилтън”; на бул. “Княгиня Мария Луиза” пред хотел “Шератон”;

Освен това ще бъдат въведени и ограничителни мерки, като на територията на НДК няма да бъдат допускани външни лица, посетители и граждани, които нямат отношение към форума.

Ще бъдат закрити паркингите “Синя зона” и “Служебен абонамент” в района.

Очаква се Енергийният форум да събере водещите политици на ЕС, САЩ, Русия, Азербайджан, Украйна, Турция, Грузия, Казахстан, Туркменистан и Египет.

На форума ще участват висшите мениджъри на водещите международни компании в бранша.

Сред поканените компании са RWE, Gas de France, MOL и OMV.

Основните теми на дискусията ще бъдат изграждането на газопровода "Набуко" и на междусистемна връзка между газопреносните системи на България и Гърция, и построяването на терминал за втечнен природен газ на Егейско море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Влад преди 15 години
От Иван Шишман до сега се сме разединени, СТИГА!. От СФ съм, но според мен и Пловдив би бил един чудесен град-домакин на настоящата среща, а проблема със задръстванията, шума и *** идват НАЙ-ВЕЧЕ от безкрайното МАСОВО СтроИТЕлстВо, с което доста голяма част от вас си изкарват хляба. ПРавете повече почивки извън София, емигрирайте (не е лесно), и все някой-ден ще ИМ СЕ НАЛОЖИ да направят този град по-годен за живеене (улици, паркове, метро, емисии, ***). Дотогава нека сме обединени и не губим (почти изгубената) надежда.П.П. Сори за дългия пост, но ми е много неприятно все да се ръфаме като кучета на шепа хвърлени трохи, докато други ни сер*т на главите, а ние само им висим пред Народното и трошим...
28
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм от село!!! Да преди 15 години
Абе ти си дребен човечец бе! Най-лошото е, че говориш, каквото си чул без изобщо да помислиш по темата. Все селяните са ви виновни. Не ви ли стана ясно, че хората, които живеят в селата не са селяни. Думата селянин може да се каже на 99% от тези, които живеят по градовете. И как така всички малки градове (в това число Пловдив, Бургас, стара Загора, Пазарджик и тн) са много по-чисти от София. Нали там живеят тези "селяни" които замърсяват??? Аз съм един от тези "селяни" и живея в София от 13 години. да ти кажа всичките ми съседи са кореняци - родени в София, родители им същи и баба и дядо и тн. - точно тези простаци си остават *** пред входа на блока, хвърлят през терасите и си изхвърлят пепелниците от колите на светофара.*** си ти Johnny TANKISTA. Жалкото е, че държавата ни е пълна с такива комплексари, като теб. хора, които все търсят проблема в другия и все да погледнат в купичката на съседа. Айде помисли над това, утре сутрин като си хвърлиш обекалката от Фафла Боровец в саксията на Графа.
27
0
 
0
 
! Отговори
Johnny TANKISTA преди 15 години
Искам да обясня един *** факт на драгите сънародници от провинцията: селяци, преди да дойдете в София, градът си беше чист, тих и спокоен. След като вие се заселихте тук през последните 10ина години София стана мърсна, задръстена, шумна, грозна и прочее.Лек ден!
26
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 15 години
Johnny TANKISTA, твоето се нарича комплекси и се лекува, ако се обърнеш към специалист. Най-големите селяци са комплексарите, които искат да бъдат граждани и се мислят за такива. Виж обаче селският ТИ манталитет няма да се излекува. Хубав ден!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Плюят да, защото загуби си ти 2 часа сутринта да отидеш на работа и още толкова да се прибереш и ще видиш че цялата ситуация около срещата, от която ще спечелят главно управляващите ни ***, е напълно абсурдна!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много ви разбира главата от срещи на върха... секи плюе ае бегаите нагледаите кокошките че улетея.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Освен да блокира София и да ХАРЧИ пари на вятъра предизборно както с "кризата" с *** той С*МЕШНИК друго не може.
22
0
 
0
 
! Отговори
da преди 15 години
ейй когато сме най зле така да сме :)
21
0
 
0
 
! Отговори
Селяни - Граждани преди 15 години
А *** на правителството на детето Станишев е редно да закарат форума в изолиран курорт и да си говорят там, а не да блокират целия град.
20
0
 
0
 
! Отговори
Калина преди 15 години
Че що не помогнеш малко за избора на нова столица,а? Ей! Аман от прости хора! И преди да се населите тук и да си хвърляте ***, София беше един китен град. Така че ако се разкарате, няма да има ***! ***!
19
0
 
0
 
! Отговори
Селяни - Граждани (е преди 15 години
1210 -170 000 да се чете 2010 -170 000
18
0
 
0
 
! Отговори
Селяни - Граждани преди 15 години
Селяни - Граждани в София=============================Ако приемем, че всички 20 000 граждани и селяни на София от 1890 са "софиянци", то към днешна дата при разумен ръст 30% за 20 години (едно поколение), днес Софиянци биха били под 200 000, т.е над 1 000 000 от живеещите официално вече с гражданство днес сме "селяни".Така е във всеки милионен град по света. =======================1890 - 30 0001910 - 40 000 / 1/3 e 10 000; 1930 - 53 000 / 1/3 e 18 000; 1950 - 71 000 / 1/3 e 24 000; 1970 - 95 000 / 1/3 e 32 000;1990 -127 000 / 1/3 e 43 000; 1210 -170 000
17
0
 
0
 
! Отговори
г преди 15 години
първо че половината хора които влизат в София изобщо не са селяци и второ и да пускате и да не пускате, то вече си има достатъчно селяци живеещи в София.Мен изобщо не ми се и идва там, ама като се налага.. иначе няма как да си върша работата. Направете някой друг град столица и няма да идваме селяците до София. Тогава сами ще си тънете в *** и мизерията.
16
0
 
0
 
! Отговори
georgi преди 15 години
в софия вече е адската лудница, това не е място за нормален живот.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А и аз като 13 много обичам когато се организират мероприятия като това . То като излезнат едни полицаи , едри , зализани, с усмивка на лицето , като зас9танат на кръстовищатата и ти махат едно дружелюбно с палка . Абе радост п за сетивата л А на някои мес9та се съберат по 6-7 , па си бъбрят като аскераркадаши дето не са се виждали 17 го. А някои зли езици само разправят че за тази работа стига е един / даже в Япония използват надуваем / ама това са си зли езици,пардосн умове коикто искат да разрушат сплотеността на полицеиските редици-- за да изложат нашата мила Родина на набези от по-нецилизования свят и т.н.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каква котка,куче или др.подобно?!Поредното доказателство за пълната неадекватност на пребиваващите около нас!!!Апропо,всяко нещо в този живот и свят си има цена-няма безплатни услуги,но всеки има право на избор!!Не давайте толкова много пари,а и за нас /живеещите в тези райони/ ще е по-добре.Няма да бъдем заливани с мърсотията,която си носите от село и безпардоно ни я изсипвате и нахално ни обяснявате как трябва да я търпим,а и да ви я чистим.
13
0
 
0
 
! Отговори
Местен преди 15 години
Много обичам тези мероприятия, заради които затварят центъра. Няма здръствания, няма навалица, няма свинщина. Абе рахат си е :)
12
0
 
0
 
! Отговори
c0ldblooded преди 15 години
ами много поздрави на майките на гениите дето са го решили това
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама толкова ли е трудно, да си опнат един банкет в някой хотел около града, ми трябва да го блокират целия! Или направо да си ходят в Катарино пак. Все пак освен форуми, някой трябва и да работи, да прави БВП и въобще да я купува тази енергия, която ще и борят проблемите.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
за добо или за лошо това е част от играда да живеш в София , на който не му харесва се изнася далеч далеч като мен.... интересно е да познаваш човек столичанин живеещ 9 години извън столицата.