2500 хлапета аут от детските градини след първо класиране

4000 пък не са приети в яслите
23 май 2009 15:00,
47
2500 хлапета аут от детските градини след първо класиране
Снимка: БГНЕС

„Около 2500 деца ще останат без място след първото класиране за първа група в детските градини“, заяви в ефира на националното радио Мария Минчева, директор на Дирекция „Образование” в Столичната община.

По думите й, 4000 деца пък остават извън първото класиране за яслените групи.

Директорите на всички детски градини вече разполагат със списъците на децата, приети на първо класиране.

„Взехме решение днес всички детски градини да осъществят дежурство, да обявят списъците на видно място в детските градини.

Това директорите са го направили. По-голямата част от градините ще работят до обяд, а друга част от директорите споделиха, че ще останат и в следобедните часове.

Тоест родителите могат да отидат на място в градините и да видят тези списъци", каза още тя.

Имената на децата, приети на първо класиране, вече са обявени и в сайтовете на самите детски градини.

Записването започва в понеделник 25 май и ще продължи до 5 юни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Затова ли 60 поколения твои предци са напоили с кръв тая земя - за да избягаш ти като наритана кучкa? Ако германци и японци бяха на вашия акъл, в тия държави след втората световна никой нямаше да остане, само да хленчите ви бива !!!Търсете си правата - нали плащате данъци - съберете се родителите на деца, които нямат достъп до детска градина и дайте държавата под съд !!! Да ви върне данъците и да ви плаща възнаграждение равно на получаваните от вас заплати, за да си гледате децата в къщи, ако трябва стигнете и до международен съд... Ако пък установите че приемат *** пред вашите деца по етнически признак, съдете държавата и за расова дискриминация !!!Така ви се пада, като не гласувате - само АТАКА ще защити правата на Българите в собствената им страна... а не така нареченият кмет с ниското челце, който се готви *** министри да ви слага.
25
0
 
0
 
! Отговори
Bojko преди 15 години
Днес прочетох че , се разиграва тото за това кое дете ще се класира в детска ясла или градина.Блгарино за това ли мечтаеше преди 20 години.Бягай Българино БЯГАЙ!Живот тука няма да има.Тази държава е продадена и предадена.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
11 нещо е сънувал- иска му се я Канада , я Америка. Знае ли, че в Канада мед.обслужване е безплатно все още. Има си и платено. А в САЩ има и още един вид детски градини. Но това е друга тема и няма да ти обяснявам. Каква е тая столица - да не може да си подсигури децата на детска градина. Борисов иначе се бие в гърдите като... колко са запустелите детски градини в София, що не са действащи- щото май са продадени на някой. Във връзка с летището и близостта му до кв. Дружба. В Дружба има поне 2 детски градини запустели. Защо трябва някой да се маха от България и т.н. Май по пътя за летището трябва майките да се отбием до Нова ТВ, и дано те решат проблема - с един биг брадър - да ни съберат пари и да ни отворят градини за децата.
23
0
 
0
 
! Отговори
yanki преди 15 години
Лицето ББ играе футбол на малки вратички с Лечков. Софиянци, оправяйте се сами с детските градини !!
22
0
 
0
 
! Отговори
loko_sf_forever преди 15 години
Защо пишеш глупости? В Канада нямало държавни детски градини ??? Има 2 вида - държавни и частни. Държавните са безплатани, а частните струват 7 канадски долара на ден (остналото се покрива от държавата).Аман от разбирачи ...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
толкова много молове не трябват.Преустройте ги в частни детски градини .Плащайте си за децата си.Аз като нямам дете за детска градина защо трябва да плащам високи данъци за да строят детски градини където таксите са ниски и затова всички се натискат за такива градини.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СЪЩОТО ЩЕ БЪДЕ И С УЧИЛИЩАТА.ИНАЧЕ СЕГА РЪКОПЛЯСКАЙТЕ НА НАРЦИСА КАТО НАЙ-ОБАЯТЕЛЕН МИНИСТЪР С НАЙ-МНОГО ЗАКРИТИ УЧИЛИЩА
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами ще се изсипят,след като в прованса разсипаха всички предприятия и заводи.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами така става, като се изсипват всички селяни в големите градове...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
някой може ли да ме светне как точно се калкулира класирането? кви са тия точки и кви са критериите? мерси предварително!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe ja molja wi se? Kakwo se zanimawate da sporite. Istinata e takawa:znachi izmislili sa go, za da e platena detskata gradina. Kojto ne e priet - plashta na ryka, za da byde priet i taka ne e neobhodimo dyrvawata da dawa pari za detskite zawedenija i za lelkite. Roditelite si plashtat. Komunistite dobre go izmislkiha. BRAWO! Ne bili czak tolkowa typi.
15
0
 
0
 
! Отговори
До номер 10 преди 15 години
Лотария му беше приема, а там знаеш за едни сватба за други брадва,аз хапнах брадвата, та ми иде да я развъртя сега и глави през кръста да режа, но нито мога, нито на някого му пука.
14
0
 
0
 
! Отговори
обезумяла майка преди 15 години
Аз не съм добре ама тебе хептен те хапят комарите и те кълват щъркелите
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
imam edin vapros: Maikite koito sa prisastvali na klasiraneto kato "grajdanski kontrol" dali tehnite deca sa prieti v gradinite?
12
0
 
0
 
! Отговори
gothic преди 15 години
я пак мойто моче...ама първо си изпий хапчетата...
11
0
 
0
 
! Отговори
black sea преди 15 години
v USA i Canada bezplatni (public) gradini niama. Ima samo plateni. Ako iska6. Za mesez e okolo $ 1500 ( moje da padne6 do $ 600 ako si nameri6 na 4erno po4asovo da ti gledat deteto).
10
0
 
0
 
! Отговори
хамал преди 15 години
Извинявайте, нищо не разбирам. Какво означава класиране за ясли и детска градина? Некласираните хлапета на задачите по математика ли са се провалили или на художествения преразказ? Много съм далеч от темата, признавам, но този абсурд направо ме смая.
9
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
обезумяла майка - верно си обезумяла, щом бсп ти е виновно :)последните 20 години софия се управлява от ***.кой квот можа - кра, кой квот можа - продаде за комисионни....да не би бсп да ти е виновно за софиянски? или за мухобойко? или за янчулев?божееее.... *** и бърборковчетата съвсем загубиха и разум и картина.....жалбите - пред софийска община, адрес - таваришч бърборко.
8
0
 
0
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 15 години
нали няма раждаемост откъде тия деца дойдоха
7
0
 
0
 
! Отговори
Айнщайн преди 15 години
Наскоро се получи един интересен казус с мене.Пожелах от българин да стана етнически ***.Тоест РОМ.Предимствата да си такъв са многобройни включая и записване на дете в детски градини.А представете си ром с 2 висши само да смеят да ми откажат работа някъде що съдене ще пада.По етнически признак ще ги направя на пух и прах.Хубава обаче от общината ми отказа смяна на самоличността.Причините не бяха упоменати в уведомлението.Ето на практика какви права имаме.Да си българин ще бъдеш мачкан, отритван,оплют,стъпкан,пребит,ограбен,унижен,гладу ващ,съдран.Не можеш и да си смениш принадлежността.Ако един Мехмед иска да бъде Драгостин веднага за него.НА практика сме обречени бавно да изчезваме.Та казуса е много интересен.А на вас с децата не ми се мисли.Но паметта ви е къса все плюете МУхобойко а забравяте да питате най голямата смрад начело на София,Софиянски.Къса ви е паметта за това страдате.