Асфалтът измества павето от "Дондуков", засега

Шосето в столичния център ще се ремонтира идната година
20 сеп 2016 09:00,
39
Асфалтът измества павето от "Дондуков", засега
Снимка: Столична община

Асфалтът води на павето с почти двойна преднина в анкетата на Столична община за визията на емблематичния бул. "Княз Александър Дондуков".

Шосето ще се ремонтира през следващата година в участъка между Младежкия театър и ул. "Кракра", а всеки може да даде гласа си тук.

Още по темата

Изборът е от три варианта: Първият предвижда паветата да останат навсякъде, като бъдат пренаредени, за да се отстранят всички хлътвания и пропадания по пътя. За това са гласували 37812 човека, което е 30,2%.

При втория калдъръмът ще остане само около трамвайните релси и местата за паркиране, докато асфалт ще се излее по пътните платна. Този вариант е на последно място, като за него са дали гласа си 25871 човека.

Вариант №3 пък предвижда изцяло да се извадят паветата и всичко да е с асфалт. Засега той води класацията с 61468 гласа, което е 49,1% от общият брой.

Независимо кой вариант изберат столичани ще се положат нови релси за едно от първите трамвайни трасета в столицата.

В линиите ще бъдат монтирани специални шумозаглушители които ще намаляват нивото на децибелите от преминаващите мотриси, пише "Монитор". Около спирките пък ще се изградят и перони под формата на малки островчета, ще се пренаредят и плочките по тротоарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам колко е компромитирана анкетата, най-вероятно ще са гласували накрая 2-3 млн. души.
12
2
 
17
 
! Отговори
Георги Г. преди 8 години
Проблема с паветата, да оставим на страна шума и хлътванията, които като се пренаредят, са горе доло поправими, та проблема е, като се намокрят. Малко дъжд по тях, и стават все едно си на лед. Като замръзнат, става съвсем абсурдно. Буквално с 20 -30 километра в час става опасно. Да окей, изглеждат добре... напомнят стара София и т.н. в идеалния център жълтите павета ... супер, но все пак трябва да се направи и някакъв баланс между естетика и сигурност. Същия за мен е и казуса с Борис.
11
19
 
12
 
! Отговори
За София преди 8 години
Бул. Дондуков е един от малкото булеварди останали непокътнати от едно време и трябва да си остане такъв с павета!! Това че някой е дошъл от майната си преди 5 години в София и се мисли вече за голям софиянец, но в същото време не почита нищо историческо и единствената ценност в живота му е колата нас не ни засяга! Павета!!!
10
3
 
16
 
! Отговори
излагация преди 8 години
Ахахаха, 7000 гласа за асфалта само за 20 минути, големи смешки стават тука, някой пусна скрипта да гласува. Те ГЕРБ така взимат и изборите де
9
4
 
10
 
! Отговори
Александров преди 8 години
Крайно време е тозиу безумен и примитивен анахронизъм да се разкара от София.Мове да е въряил работа когато коли са имали само Буров и царя - но сега е безумие. Шум , прах, забавя движението, троши колите, увелияава разхода на гориво(повече емисии).Писах на омбудсмата Мая преди 6 месеца- отговор няма(общината не благоволяват да отговорят)..И сега на Борис ш локалното на ръка една бригада поставя павета.интересно на какви цени и колко е похарчено за пренаредане за последните (например) 10 год.?
8
8
 
10
 
! Отговори
TPE3BEH преди 8 години
Никой не иска павета...
7
2
 
3
 
! Отговори
BRAWO преди 8 години
СУПЕР!!!!!!!!!
6
10
 
5
 
! Отговори
Фори преди 8 години
Как павета, бе? С павета е опасно! Като засиля аудито със 140 и почва да се тресе от паветата и не е ясно колко от шума идва от ауспуха ми и колко от паветата.Освен това, паветата са опасни и за пешеходците. Те като ме видят да се засвятквам със 140 и почват да се разбягват отпред, като пилци се разбягват. И сега, ако има павета, може да се спънат като се разбягват и да ги ударя без да искам.
5
0
 
8
 
! Отговори
Buralafte преди 8 години
към момента картинката с резулттите е малко по-различна :Вариант 19390043.1%Вариант 22860113.1%Вариант 39546243.8%1- павета, 2 павета и асфалт, 3 само асфалт
4
5
 
7
 
! Отговори
Циклоп преди 8 години
Щом може да се гласува безброй пъти значи е ясно. Паветата ще се продадат в германия или австрия, а парите в джобчето на крусев и фънди
3
0
 
14
 
! Отговори
сссссс преди 8 години
Булевард ? Аз виждам всичко на всичко по една лента за движение на колите във всяка посока.
2
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
охооо сериозно количество баламурници са галсували да си останат паветата... евала бе пещерняци!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Борис Трети после.