Запорираха сметките на столичния автотранспорт

Причината е ремонт на общежитие за служителите
26 сеп 2024 12:39, Елка Василева
28
Запорираха сметките на столичния автотранспорт
Снимка: архив, БГНЕС

Сметките на Столичния автотранспорт са запорирани от снощи. Това стана ясно преди началото на заседанието на Столичния общинския съвет.

По думите на зам.-кмета по финанси в СО Иван Василев има риск автотранспортът да бъде спрян. Той заяви, че ще предложат решения, за да не се стигне дотам, предаде БНТ. Столичният кмет Васил Терзиев допълни, че в годините столичният автотранспорт има 20 млн. натрупани задължения.

Конкретният запор на сметките е заради ремонт на общежитие, в което се настаняват служители на автотранспорта. Ремонтът е направен през 2020 г. и по думите на общинските съветници от ПП-ДБ-СС е извършен на цени, много по-високи от пазарните към онзи момент.

Според Ваня Григорова от групата на местна коалиция “БСП за България” проблемите в градския транспорт съществуват и заради бездействието на държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от София
"Възраждане" сезират Икономическа полиция заради корупция около ПСА
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 4 часа
До каде може да стигне пропадането да останем и без транспорт
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
кметът изсече дърветата на цяла улица за да даде 15 млн. на частна фирма, защо ли е толкова важна за него, но спират градския транспорт заради задължения от 20 млн.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Не може ли да продавате билети в автобусите и тролейбуси като в провинцията. Какво се правите на интересни ?!? Защо тормозите хората ?!? Правилно е това запорирване. Трябва да ви затворят напълно и изградят на ново.
22
6
 
8
 
! Отговори
ОПА преди 11 часа
И каква стана тя - където и да пипнеш, всичко опира до престъпните действия и бездействия на ГРОБ!!!Но пак ще гласувате за тях, което не само ме изненадва!Отвращава ме!
21
7
 
12
 
! Отговори
Урсул ППДБераст преди 12 часа
Годишен бюджет за младежта и спорта е 1милион и 100 хиляди лева - ГОДИШНИЯ! Пращат стотици милиони за Украйна. Украйна без да е член на ЕС е получила вече повече от България за целия период в който сме членове. Събирайте пластмасови капачки за болните ви деца бе роби!
20
2
 
10
 
! Отговори
Скрап преди 12 часа
Щом дойдат подразделенията на Костов, започват фалити и приватизация.
19
4
 
14
 
! Отговори
ППДБ преди 12 часа
Асен Василев нали открадна 9милиарда , нека покрие дупката от 20 милиона .. бълха го е ухапала. А защо не се разследват ППДБ за тази масивна кражба? Явно като си имаш партия и си политик може да си правиш всичко.
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимна* преди 12 часа
Госпожа бившата кметица на София се надява на моя глас, но няма да го получи. Информацията в тази статия е още една причина да не гласувам за нея и ГЕРБ.
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До Анонимен 16 много си облъчен, да обръщаш случайно внимание, че е заради действия, по време, когато любимите ви ГЕРБ са управлявали/крали парите ни.
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
При ГЕРБ транспорта не е спирал.
15
12
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 12 часа
сега ще почнат да излизат далаверите на герб толкова години са окупирали държаватаи общ поръчки където бръкнеш шаш-*** пак гласуваите за тях и ще ходите пеша
14
0
 
17
 
! Отговори
Дядо преди 12 часа
Съсипаха я тая държава!
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Най-вероятно психопатите либерали не са искали да платят на фирмите за ремонта и естествено, че ще им запорират сметките! От самото начало Кирил петковците се държат, като единствената инстанция в страната, която казва кое е правилно и кое нв! Кое е законно и кое не! Пълно незачитане на държавните институции! Секта, която сложи прът в колелото на развитието на държавата! И естествено като всяка тоталитарна партия ди иска МВР да е тяхно!
12
8
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 12 часа
Става една година управлява Васко ДС-то и Мис Бони :)))))))))))) А честито!!!! Като ви казах, че Фъндъкова с фенер ще я търсите....
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Еми продължаваме промяната! Нали това искаха българите? Сега да не ревем, а от утре - пеша! Очакваме и промяна в отоплението - зимата да мръзнем! И да продължаваме, да продължаваме Добър пример да продължим промяната е също да вдигнем горивата! Например -10 лв/литър бензин или дизел е чудесна цена за промяна!
10
7
 
13
 
! Отговори
ППДБСС преди 12 часа
На Украйна ги пратете , тука в американската колония ще се ходи пеша.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Крадлата в затвора.
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
ГЕРБ окрадоха София и България.
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
А Фандъкова си се вози на блиндирани я Мерцедес и й дреме на фундата .
6
8
 
21
 
! Отговори
Киро ППДБ преди 12 часа
Да фалира , нас това не ни интересува. Пратете още 500 милиона подаръци на Украйна и по една заплата от данъкоплатците. Събирайте капачки за болните ви деца бе роби!