1600 души в София се обгрижват от социален патронаж

Фандъкова присъства на освещаването на параклис в Дом за стари хора
17 фев 2020 14:52, Красимир Ангелов
10

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1600 души се обгрижват всеки ден в дома си от социалния патронаж, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на освещаването на параклиса "Св. Пророк Илия" в Дом за стари хора "Надежда".

Параклисът е изграден изцяло със средства да дарителя Галина Кунева и беше осветен от свещеник от храм "Света Троица".

Дом за стари хора "Надежда" е специализирана институция, в която се предоставят социални услуги за възрастни хора. Социалното заведение е разкрито през 2017 г. с капацитетът 100 места и е изцяло реновирано със средства на Столична община.

"Във всички домове се опитваме да използваме съществуващата база като я модернизираме, за да може да предоставяме по-добри услуги за децата, но и за възрастните хора. Неотдавна започнахме пилотен проект за използване на новите технологии в грижата за възрастните хора. Това е една възможност да можем да обхванем повече възрастни хора, както в центровете, така и в личните домове през социалния патронаж. 1600 души се обгрижват всеки ден в дома си от социалния патронаж. Това е една добра услуга, която следва да разширяваме", добави кметът на София, цитирана от "Фокус".

Фандъкова призна, че условията в различните социални домове са различни, но усилията на общината са насочени към това те навсякъде да бъдат добри и еднакви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1600 души е нищо. От помощ в София имат нужда поне 300 000. Бедността и мизерията е повсеместна в поробената от мутрокомунисти България!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ролята на каква точно Фандъкова си подава ръката на възрастния мъж да я целува.Да не би да е извадила пари от личната си сметка.Това са наши пари - на дънъкоплатците. Тя само ги харчи и дели с разни фирми на ГЕРБ, която строят и ремонтнират на петорни цени спрямо пазарните.
7
0
 
8
 
! Отговори
Снимка 7 преди 4 години
Унизително и отвратително е възрастен изгърбен човек да целува ръка на крадлива селска учителка, направила милиони на гърба на бедните.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разкриват се престъпления, заведения се откриват. Неграмотници!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къръкова и човека
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Milionerkats selska u4itelka i krakata da i zel iskfelite bedni pensooneri tja scho miliona e vsela da ja pita prokoraturata maja k 4asten kabined smetki lasa s belejki ne dava mactia deto mu plaschtat v 4asnia kaninet kak i danazi plaschta fandakoba i maja i bew kasivi belejki sa pregled
3
0
 
11
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Защо той и целува ръка? Тя трябва на него да целува!
2
0
 
8
 
! Отговори
ангелина преди 4 години
Твързде малко - много повече хора имат нужда от тази услуга. Но похвално, все пак!
1
0
 
7
 
! Отговори
Разкритие преди 4 години
"Социалното заведение е разкрито"Ех, така и не се научихте на Български език.