Шествие против войната в София: Не на рашизма

Протестиращите хвърляха червена боя по Руското посолство
Обновена: 9 май 2022 22:34 | 9 май 2022 20:09, Красимир Ангелов
519

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани, носещи европейския, българския и украинския флаг, се включиха в Деня на Европа в поход за свобода и мир "Не на рашизма" по централните улици на София тази вечер.

Шествието тръгна от пл. "Независимост" и се насочи към сградата на Руското посолство.

Първите две редици граждани носят дълги ленти от син и жълт плат, символизиращи украинския флаг. Хората се обявяват срещу "руския фашизъм" и изискват категорична позиция от всички партии в правителството и от президента Румен Радев в подкрепа на Украйна и на цивилизационния избор на европейска България.

Преди началото на похода събралите се скандираха "Оставка" и "Тук не е Москва" пред сградата на Президентството и поискаха отзоваването на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

След като стигнаха до руското посолство, протестиращи срещу войната в Украйна хвърляха червена боя и детски играчки срещу сградата. От посолството пък "отговориха" със съветски шлагери по високоговорителите.

На място има много полиция и жандармерия.

Вижте още от шествието в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Още за шествието вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо украинците в България говорят само на руски?
235
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички укри вън от България. Това не е наша война, а те са тук, за да ни вкарат в нея. Получават достатъчно ленд лийз и да си ходят да се трепат и правят каквото си щат, но в Азия. Не тук. Не искаме тези навлеци тук.
234
6
 
24
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Я марш обратно в Украйна!
233
4
 
21
 
! Отговори
mn преди 2 години
Ей така да се обединявахте и за български каузи. Тъпу*гери!
232
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе много са объркани русНАЦките ***?? Първо викаха че Зеленски е еврейн , в което има нещо вярно защото е полу еврейн и негови деди са били убити от Хитлер, но сега им смениха опорката и викат че бил фашист??? Последно какъв е? Или още не са дошли преводите в рубли затова викате различно?
231
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън рашистите от свободна Украйна!
230
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"за да се изчисти родната полиция и жандармерия от русофилството" - Не само полицията, Видя се че и в армията има предатели, които издават държавни тайни на Русия. В политиката също ги има и те си показаха лицата кои са. Русофилството трябва да се изкорени на всички нива в България, за да може да помем по демократичен път към Европа. Иначе никога няма да ни имат пълно доверие и никога няма да сме част от Шенген.
229
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР бяха най големия срам там. Виждаше се че са руски *** и че допускат рашисти, там където другите хора не допускат. Иска им се да бият мирни граждани, но са се хванали на тази мизерна работа за мизерната си заплата и се унижават там мълчаливо. Всички ги видяхме и запомнихме лицата им много добре. Какво уважение очакват утре, като ги срещнем на улицата?
228
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една част са заблудени ,друга част са омерзени и трета част са предатели.Лесно е да крещиш ,трудно е да мислиш ! Кой са фашистите - правителството на Украйна. 8 ГОДИНИ 2014 -2022Ако не беше Русия след първата и втората световна война нямаше да я има Великобритания,когато Хитлер се е насочил към Англия е щял да я смаже първа !Но спрямо протестиращите псевдо предатели българи и украинци (на митинга) фащистите били други .ДАЛИ ЗНАЯТ ИСТОРИЯТА ИЛИ САМО ЗЛОБАТА ИМ Е В УСТАТА !!
227
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имало само българска реч, а?? А онези "доброволци" от ФБ групите за украинци в България, които раздаваха малките знаменца, викаш, не ги видя, така ли? хахаха То че на теб не са ти платили, не означава, че на други не плащат за да вдигаш шум за тяхната кауза, просто си безплатен статист. Забавното в случая е, че сигурно се чувстваш елитен, извисен над "***", ама реално си същата жертва на пропаганда.
226
9
 
37
 
! Отговори
платени, безчестни преди 2 години
Тръгнала татуирана никаквица с флешове да крещи "Тук не е Москва". ОК, но и Киев не е и няма да бъде никога, да е ясно! Много ескалира напрежението заради тия, не вървят на добре нещата!!!
225
19
 
8
 
! Отговори
хах преди 2 години
До АнонименВъзраждане са някви платени мишки. Бягай от тука с тия ваксинирани антиваксари.
224
9
 
31
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Похода на слепците и глупците... Защо не сте с Българското знаме и не защитите България от натиска на ЕС и НАТО за РСмМ и за енерго енбаргото, което ще ни закопае???
223
23
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
"Мндаааа със страшна сила се задава булдозера на Възраждане май ще се наложи еврогейовете да се евакуират на някъде"Със сигурност. Примерно аз и партньорът ми сме красиво-умни еврогейове с общ месечен доход от над 10 к лв., от който даваме на държавата над 2 000 лв. на месец под формата на осигуровки, сме решили, че дойдат ли ВъZраждане, изчезваме на Запад. Не да берем ягоди, както се досещаш, а за да живеем добре сред нормални хора. Вие си просперирайте тука.
222
6
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
То защото любимите ви щати ама никакви войни не са правили, я сметнете жертвите и доста ще се изненадате. Според мен причините за войните се корянат в злата човешка природа и ги правят тези, дето могат - това са САЩ и Русия. Наблюдавал сам малки деца в градините, ако лелките ги оставят за минута, започват такова трепане за надмощие, че косата да ти настръхне. Все пак да се стремим към спиране на всякакви войни. Ако не са тези две сили, по-късно ще са някои други със сигурност.
221
15
 
11
 
! Отговори
До 269 преди 2 години
Не се притеснявай, знаем, че не представляваме България. България се представлява от такива като теб, дето за 20 лв. на ден пише каквото му кажат. И между другото се чуваше САМО българска реч, не знам откъде е тая калкулация 85/15. Така са ти я спуснали вероятно.
220
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Английския език ли е критерий за образованост? Или е колониална необходимост?" Критерий е за възможност за комуникация и информираност в цивилизования свят. За колониална необходимост не става, там трябва руски.
219
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ра-шист-ките еничери ревът, добре е! Има още България.
218
4
 
0
 
! Отговори
аз 265 преди 2 години
Извинявам се за грешките,поради влошено зрение от капки.
217
10
 
22
 
! Отговори
do 262 преди 2 години
Стига лъга1Повечето бяха украинци,които правят у нас каквото си поискат.В Босна и Русия.В БоснанаХерцеговина големи ществия в подкрепа на Русия.Носеха 200 метров руски флаг.Протести и във Франция и Италия.