Ще има ли сглобка? Терзиев с две условия към ГЕРБ, за да управляват София

28 яну 2024 19:10, Александър Попов
148
Ще има ли сглобка? Терзиев с две условия към ГЕРБ, за да управляват София
Снимка: БГНЕС

"За да можем да работим с ГЕРБ, трябват две неща. Едното е те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление. Втората точка е да има истинско желание за промяна, а не за запазване на статуквото и замитане на проблемите. Когато тези две неща са налице, може да започне един честен диалог", каза кметът на София Васил Терзиев пред bTV.

"Договорката с нашите партньори беше реалистична и ние тръгнахме с тази идея г-н Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет. Продължаваме да вярваме, че той ще бъде добър в тази си роля. Оказа се, че проблемът не е в него. Нито в егото му. Нито в това какъв човек ще се излъчим изобщо. Проблемът е, че ние имаме принципна позиция", заяви той.

Според него изходът е един - да има разбиране, че трябва всички заедно да намерим решение.

"Не може, докато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. В крайна сметка надделява разбирането у всички участници според мен, че градът има нужда от работещ Общински съвет, а не от нови избори", обясни кметът на София.

По думите му, ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС, има вероятност за нови избори за общински съветници.

Ще има ли грипна ваканция?

Кметът призна, че е "атакуван" от ученици в социалните мрежи да обяви грипна ваканция.

"Доколкото знам вече са запълнени местата в болниците и има предпоставки, ако дойде предписание от РЗИ, да бъде обявена грипна ваканция от началото на тази седмица. Бих подкрепил подобно решения“, каза Терзиев.

Почистването на снега

„Първият сняг беше бедствие, тъй като паднаха 40 см тежък сняг върху разлистени дървета и се изпочупи цялата зеленина. Сигналите бяха в десетки пъти повече. Имаше леки опити за саботаж, но фирмите видяха, че имаме желание да бъдем коректен партньор. При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като площ, отколкото когато и да било при предишния мандат, както и сме ги глобили 10 пъти повече“, каза кметът на София.

По думите му в някои договори на сметопочистващите фирми не се казва в какъв срок трябва да бъде изчистено или точно кои тротоари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Не си в позиция да поставяш условия.
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До опетков Фандъкова имаше на разположение 12 години за това метро и за разклоненията му, имаше и енергичен и опитен строител на подземни съоръжения. Не забравяйте и факта, че проектирането на софийското метро стана по времето, когато бяхме в добри отношения с Русия и използвахме опита и помощта на специалисти от московското метро. Сега насреща са Урсулата, Манфред Вебер и сие,които не се интересуват от U-BAHN, а от ЕС , НАТО и война с Русия.,нито помощта на ББ и Шиши Пеевски.
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Терзиев и ПП-ДБ като цяло трябва да има предвид, че сключвайки мир и респективно съюз с Милиционера, разбирай ГЕРБ, Б.Борисов ще доведе и ДПС во главе с емоционално нестабилния и алчен за власт Пеевски. Двамата с ББ няма да мирнат, докато не свалят Терзиев от поста столичен кмет и не върнат на власт ГЕРБ. При тази неистова алчност на Шиши и не по-малката - на Боце, в скоро време ББ и ДП ще се скарат, но засега изпълняват нарежданията на Козяк 16.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Терзиев има голям проблем.Той първо стана милионер и след това политик. А в България е обратно. Първо ставаш политик и след това ставаш милионер.
110
0
 
5
 
! Отговори
Joko преди 3 месеца
Терзия , преди да усукваш проблемът с "председател" на СОС , какво ще кажеш за решението на СГС за откритите далавери на изборите.... ? Ти смяташ и , че изборът ти е легитимен , а не след някакво ала-бала ?
109
0
 
12
 
! Отговори
ИЗВИНИ СЕ..!! преди 3 месеца
НА ВСИЧКИ ПОСТРАДАЛИ ОТ РЕПРЕСИИТЕ НА ТВОЯ РОД И ПАРТИЯ - ДСБКП....
108
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фъндупкова направи метро, само че не казва, защо веднага следват ремонти на всичко, което и къдети е правил Граби? Колко милиарда трябваше да отидат и колко реално струва всичко това?? Колко струват ремонтите на "ремонтите"" . Нищо не е забравено. И нищо няма да ви простим Гробета!
107
3
 
16
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
До Объркан Наистина си много сбъркан, а не "объркан". ГЕРБ колкото направи за София вие от ППДБ не можете да ос*ерете. И защо трябва да си признават за управлението? Да не би Софиянски да беще по-добър или професорът преди него? Фандъкова ви направи метро за чудо и приказ, само за него трябва да и целувате онази работа. Но благодарност от шопи и чу*кундури недей да очакваш. Тази еднодневка, ДС отроче, докато има тази нагласа скоро ще си загуби поста.
106
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Терзиев се моли ззза гласовете на ГЕРБ така че не е в позиция да поставя условия. За големите му успехи със снегопочистването - снеговалежа спря събота срещу неделя, цяла неделя не барнаха един тротуар, но в понеделник инспектората повика телевизиите и с много шум отчете снегопочистването. Е в сряда хората караха ски на тротоара край НДК, но това не е важно. Глобили фирмата, ама какво прави инспектората три дни
105
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен "Мдаа, който лошо пречи на схемите на Боковата мафия почват да го заливат с помия нон стоп." - Ама чакай сега, любимецът ти иска да управлява с ГЕРБ ти викаш пречел на схемите им. Как точно, като управлява с тях ли? хахаха Откъде ви намират такива оперирани от логика не знам. Озадъчен съм как е възможно възрастни хора да твърдят, че 2 + 2 не е равно на 4, но хора всякакви. ПП с ГЕРБ в парламента, Васката иска с ГЕРБ в София, ти пишеш че пречели на схемите с ГЕРБ хахаха хахаха хахахах
104
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българите забравиха поговорката "Крушата не пада по-далече от дървото" и решиха, че Васката няма нищо общо с ДС, нищо че фамилията му е тясно свързана с бившите структури. Той бил модерен, знаещ, можещ. Така е, по модерен начин ДС ще ви управляват, като отричат връзките си с лошия преход и далаверите. Важното е вие да спите, а ДС-тата да продължават да намазват за хилядолетия напред. 45 години комунизъм, после "ама те децата на комунистите са много хубави, ще ни оправят"... честито!
103
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Шопендар - "Откакто радеф инсталира умните и красивите в власта" - Ама чакай сега, пак ли Радев ти е виновен? Нали сега "умните и красивите" са против Радев, а Радев не пропуска да ги критикува. Да, явно из_лъгаха Радев в началото, но сега вече не Радев, а гласоподавателите си ги искат. Еми щом си искат ДС-тата, после да не се оплакват, че държавата се управлява чрез ДС-практики.
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахахахах ... Нали нямаше да управляват с ГЕРБ хахаха хахахаха ... Васката така ви излъга, както между другото направиха ПП преди парламентарните избори. "ГЕРБ са много лоши". После... "Да живее ГЕРБ." Нормално де, все пак само наивници вярващи, че ДС-тата са се променили, гласуваха за него. Викат той баща му и майка му НЕ са го възпитавали, защото баща му е бил в ДС, а Васката е свястно момче. Той е възпитаван от съседа Марчо, който е прозападно настроен и няма нищо общо с ДС-тата.
101
2
 
4
 
! Отговори
Шопендар преди 3 месеца
Основният ни проблем е ,управници бол-държавници няма
100
1
 
12
 
! Отговори
Шопендар преди 3 месеца
Откакто радеф инсталира умните и красивите в власта,всичко до което се докоснат става батак.кметските избори са поредното доказателство,липсват протоколи,липсват флашки,типичен дс подход.и разбира се забравените обещания за светло бъдеще.нема отърване от дс и техните наследници
99
0
 
11
 
! Отговори
Деди преди 3 месеца
Ало, ДС-потомъкът, стягай се за нов избор на кмет. Само тогава ще има и шеф на СОС за да зарабити общината, а да няма такъв, виновникът си ТИ! 4000 гласа пред втория кандидат-кмет те травят много "съмнителен". А наложената проверка от съда вече показва доколко лигитимен е изботът ти. Искаш чрез работещ СОС да "пазиш" местенцето си на кмет. Ама, май няма да го бъде!
98
2
 
4
 
! Отговори
Врял и кипял преди 3 месеца
Мат'ряла е много лош! Винаги знае как да провали някого! Сглобката ще бъде голяма грешка! Никакви условия няма да помопгнат!!
97
9
 
1
 
! Отговори
Объркан преди 3 месеца
Не очаквай Бойко Т. да признае слабо уравление. Та той така хубаво се накради! И още иска да краде, но друг да носи отговорност!
96
2
 
23
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 3 месеца
По голям провал в София от твоето "кметуване" няма, Ушо.... Тиквите бяха крадливи, вие сте некадърни, та чак гнусни
95
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мдаа, който лошо пречи на схемите на Боковата мафия почват да го заливат с помия нон стоп. Все пак имат огромен многомилиарден ресурс. Могат да си купят цялата държава. За тях е детска игра да омаскарят и съботират всеки свестен човек опитал се да прави нещата както трябва.