Бонев: ГЕРБ похарчи 6 млн. лева за некачествен ремонт на Френската

Новият корпус е в окаяно състояние
27 фев 2024 12:32, Стела Стоянова
58
Бонев: ГЕРБ похарчи 6 млн. лева за некачествен ремонт на Френската
Снимка БГНЕС

Две години след откриването на чисто новото крило с физкултурен салон на Френската гимназия в София, той е в окаяно състояние. Това съобщи Борис Бонев от ПП-ДБ-СС на брифинг в Столична община, на който оповести, че ученици от 9-та Френска гимназия са се свързали с формацията, предаде БГНЕС.

Ремонтът бе завършен преди 2 години и костваше на предишното ръководство на Столична община близо 6 млн. лева, информира Бонев.

“Големият проблем са условията, в които са принудени да учат и да спортуват учениците от Френската гимназия”, заяви Бонев и показа снимки, изобразяващи направения ремонт в гимназията.

“Част от асфалта в двора е пропаднал, покривът на училището тече, а вътре в салоните има кофи, където да се пълни водата. Строителят дори каза, че винаги ще тече, защото има грешка в проекта - наклонът на покрива е само 3 см, а трябва да бъде 7 см. Ето до какво води управлението на Столична община при предходното ръководство”, заяви Борис Бонев.

Той заяви, че има липса на пана във всички коридори, стените в съблекалните са с мухъл и боя, която се рони. “Абсолютно всичко е направено не с две, а с три леви ръце и три леви крака”, категоричен е общинският съветник.

Той обяви и, че волейболните мрежи в салона са подпрени с бордюри, а в кабинетите по химия, физика и по други предмети се подават ел. кабели. "Плюс това в съблекалните има отново липсващи плочи по окачения таван, някои от каналите са запушени и въобще не работят”, добави Бонев.

Той припомни, че това бе проект на бившия кмет на София Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ. “Те се гордееха с този проект, рязаха ленти само преди 2 години. Той трябваше да осигури най-сетне нормални условия на учениците, не знам какви очи трябва да има предишното ръководство на Столична община, за да допусне това да бъде прието”, коментира общинският съветник.

Стефан Спасов, също общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, обясни какви са стъпките нататък.

"Проблемите са от две естества - с проекта и със строителството. Съставихме на място констативен протокол, ще изпратим писмо с искане всички нередности да бъдат отстранени. При неизпълнение от страна на строителите, ще трябва да усвоим банковата гаранция, която е на стойност от 100 000 лева. Тя е все още налична”, обясни Стефан Спасов.

"До дни ще бъде готов констативния протокол, след което ще се пристъпи към гаранционни ремонти. Шокиращо е, че и преди година отново е имало констативен протокол, но предишното ръководство на общината от ГЕРБ не е предприело никакви действия. Тези, които не са строили качествено трябва да понесат последствията си. А тези, които са го допуснали, получиха своята оценка от софиянци. Досегашният маниер на липса на контрол приключва”, допълни Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
ник преди 2 месеца
ехооо от 4 месеца сте на власт... аде действайте... сега можете да уволнявате, налагате глоби, изисквате.... поправяне на щетите... за кво само мрънкате
51
0
 
2
 
! Отговори
Радев вън преди 2 месеца
Накрая Бонев ще излезе да протестира срещу себе си.
50
2
 
4
 
! Отговори
ххх преди 2 месеца
Ко стана искаме промяна... на ти промяната... махна се боко и компания и дойдоха някакви карабатаци
49
3
 
6
 
! Отговори
Един от гимназията преди 2 месеца
"Френската гимназия - Господ нея пази я" ... а не строителен надзор, приематени комисии и "загрижени" общинари.А сега сериозно - Бонев, ако ти стиска, съди ги всичките до дупка, да връщат парите и да отиват да си дораборват в Бобовдол. Ако не ти стиска, значи не си за там и само с приказки не става.
48
2
 
18
 
! Отговори
Мсйора преди 2 месеца
Абе мис Бони , като критикуваш направи ли нещо или си получаваше по 4000лв и си мълчеше! А какво да кажем за прословутия златен портал и кебапчийниците пред храма "Невски"! С това че заради твоето его да си председател на СОС , три месеца нямаше такъв! Нищо не става от вас!
47
1
 
20
 
! Отговори
?!? преди 2 месеца
Ако тоя Бонев не е уволнил строителният надзор в общината вече, значи им е съучастник. Не му е виновен Борисов
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бонев, и вашите строежи ще са такива. Човешкият материал е такъв. Не знаеш ли кой работи в отрасъла? Онези дето чупеха с чук жълтите павета. Това е положението. Дано дочакаме и вие да построите нещо.
45
2
 
14
 
! Отговори
нормален преди 2 месеца
тва Х не спира да пречи на общината да работи , то си иска големия пост който някой му е обещал !
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този много се отвива, да не четем скръбни новини за него скоро-скоро ((
43
2
 
16
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Присмяла се Хърба на Щърба! -)))))
42
1
 
30
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Плямпалото Бонев разбра,че е негоден за работа и се връща към обичайната си роля.Да критикува и коментира.И да си получава заплатата като общинар.
41
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Един мърмот евроатлантик завива друг мърмот в хартия.Вие си плащате данъците и таксите а това че нямало общински съвет и не отпускат пари е защото ги няма те са пратени в уКРАЙна!Това е отклоняване на вниманието от сериозните проблеми и теми
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Леле много злобна малката булка. Да припомним, че се срещаше с лошите гербаджии да го подкрепят за председател на СОС :))). После я отрязаха и като всяка дама почна да кълне и сипе злоба. Бони като обвиняваш някой, представи доказателства и заведи дело. Осъди даскалицата по руски и ще спечелиш. Чакай да позная НЯМАШ ДОКАЗАТЕЛСТВА, това е просто злобата ти. Останаха ли такива, които да вярват на тези глупости.
39
1
 
17
 
! Отговори
Евро мальчик преди 2 месеца
Този е много сладък. Обаче вече си има мъж.
38
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При цени на страителството в мамента от 500 е /кв.м. с тия пари можеше да се събори цялата гимназия и да се построи наново модерна сграда с обща площ 6000 кв.м. и под нея да се направи подцемен паркинг за поне 1000 коли.
37
18
 
7
 
! Отговори
боко тарикат преди 2 месеца
Боко си е чиста проба селски тарикат и крадец!
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 32 - Ами това им е единственият начин да изпъкнат някак и някой да ги чуе. Такава им е политиката - оплюване. Да погледнат себе си не могат, освен в огледалото, като се кипрят за "работа".
35
0
 
13
 
! Отговори
Споко преди 2 месеца
И вие ще получите своята оценка след 4 години.А тук нещата ги има, просто трябва да се оправят ако не лъжете, но 6 милиона загубени евросредства които ние ще платим защото не изпратихте едно писмо през декември няма как да се оправят. И айде вече управлявайте, а не не се правете на опзиция.
34
0
 
20
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Млъкни бе злобно!Работи ,а не злобен!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я отидете в националната финансово-стопанска гимназия (НФСГ) бившият икономически техникум на ул розова долина , там ремонт не е правен откакто е построено училището, а постоянно партии наливат пари в него, за да облагодетелстват директора и заместниците му. Вътре мяза на килийно училище!