Район Кремиковци кандидатства по проект “Красива България”

Вярвам, че децата ще имат по-добра спортна среда
26 мар 2024 17:07, Инна Ангелова
0

Район Кремиковци е един от трите районни кметства, които се борят за финансиране по проект “Красива България”. Това съобщи кметът на района Лилия Донкова. Необходими са средства за основния ремонт на съществуващи открити спортни площадки в двора на 156-то училище "Васил Левски".

В студиото на Bulgaria ON AIR Донкова каза: "Това е училището, в което и аз съм завършила основното си образование. Спортните площадки са в лошо състояние дори оттогава. Видимо има нужда от основен ремонт. Трудно е за използване. Кандидатстваме за осигуряване на средства за ремонт на две от спортните площадки. Средствата са 143 хил. лв. Изобщо не са чак толкова много за двете спортни площадки. Училището е санирано”.

На втория етап ще кандидатстват за възстановяване на настилките. Донкова определи процедурата като сложна. За Bulgaria ON AIR Донкова допълни, че районът участва за трети път за финансиране по проекта. Успели са да санират всички образователни сгради, но трябва да се работи и по откритите спортни площадки.

"На 14 март подадохме документи пред "Красива, България", проектът ще бъде разгледан на няколко комисии. Ако бъде одобрен, ремонтът може да започне веднага. Вярвам, че от 15 септември децата ще имат по-добра спортна среда”, каза още районния кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари