Фандъкова: На политическия терен се оцелява по-лесно, ако нападаш лично

Васил Терзиев има право да спре всичко, което прецени, заяви тя
5 юни 2024 11:47, Нели Христова
134
Фандъкова: На политическия терен се оцелява по-лесно, ако нападаш лично
Снимка: БГНЕС

"Като законно избран кмет, Васил Терзиев има право да спре всичко, което прецени", казва бившият кмет на София Йорданка Фандъкова, която е кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в настоящата предизборна кампания.

В своя публикация от днес Фандъкова засяга последните "престрелки" в медийното пространство между ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС. Едната тема е свързана с обявените от страна на "Московска" 33 нарушения по обществени поръчки, а другата - оповестените от председателя на СОС Цветомир Петров данни за раздавани карти за безплатно паркиране в зоните на града.

"На политическия терен се оцелява по-лесно, ако нападаш лично. Никога не съм го правила, защото смятам, че и в политиката, човек е важно да запази собствения си характер. През 14-те години, в които бях кмет на столицата, в България се проведоха 8 парламентарни избора. Не си позволявах да се намесвам в тях с открита агитация за партията, която представлявам, въпреки недоумението и критиките, които срещах от колегите си. Нито в кампанията за последните местни избори, нито след тях, си позволих да давам оценки за работата на новия кмет и екипа му. Няма и да го направя. От една страна, защото знам какво е да си кмет, който отговаря за почти всяко нещо в милионна София. А от друга, защото софиянци са свободни и разумни хора, които могат да оценяват сами", казва Йорданка Фандъкова.

Тя коментира, че решението на Васил Терзиев да спре 21 неприключили процедури на Столичната община, е негов избор.

"Напълно легитимен. Аз също съм спирала десетки обществени поръчки. Дали тези решения са законни или не, не определяме нито аз, нито г-н Терзиев, а институциите, пред които те се обжалват по законов ред", подчертава бившият градоначалник и подчертава:

"Фразата на г-н Терзиев, че предпочита подредени, а не наредени процедури, е красива и щеше да е и вярна, ако не се сблъскваше челно с начина, по който са избрани външните фирми, които са проверявали процедурите. Да избереш за проверяващи хора, които са директно свързани с една политическа сила, поставя под съмнение и мотивите, и резултата от проверката.

И въпреки това, г-н Терзиев като законно избран кмет, има право да спре всичко, което прецени. Затова и на първата ни среща, аз лично му казах, че няколко месеца преди местните избори съм забранила да се сключват договори по големи обществени поръчки, за да може новият екип да ги види и да направи своя избор. Смятам, че така е редно".

Относно темата с картите за Синя и Зелена зони, Фандъкова пише:

"На спекулациите с картите за паркиране, най-отговорно казвам, че нямам спомен някога журналист, социолог, политолог или анализатор да е искал от мен карта за безплатно паркиране и аз да съм му дала такава. Виждам, че напоследък е много модерно да се хвърлят обвинения срещи тези гилдии и не го намирам за правилно.

Да, има карти, които се издават на различни институции, свързани с тяхната дейност и аз съм издавала такива. Дали смятам, че е могло да има злоупотреби и дори фалшификации на такива карти, да, 100% е имало. Видяхме, че и някои общински съветници са пазили на телефоните снимки на такива карти месеци, сигурно и години наред, за да дойде правилният момент да ги извадят като компромат. Със сигурност, ако бяха подали тази снимка навреме, щяхме да разберем от кого, на кого е дадена, реална ли е или фалшива и да предприемем мерки".

В заключение кандидат-депутатът подчертава: "Знам, че остават още 5 дни до изборите, в които аз участвам като кандидат за народен представител и те ще бъдат използвани максимално за хвърляне на кал и компромати.

Моята цел е да продължа да работя за София и да помагам за реализация на големите обекти. Направихме много, разбира се, допускали сме грешки. Благодарение на работата знам и къде са слабите места в законите и наредбите, които пречат на всички кметове. И знам, че можем да ги променим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
18
 
! Отговори
Срам ме е от тая преди 4 месеца
Васко Терзиев е по-добър кмет от нея.
50
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма нужда от твойта работа, видяхме я.Стига толкова. Почини си.
49
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 59 - "Самоковската Мария Антоанета, яде Слива" - хахаха тази история ме разби. Хвърля нова светлина в мозъчната бездната на Самоковската селянкa.
48
6
 
16
 
! Отговори
позор! преди 4 месеца
Едно по едно излизат на бял свят престъпленията, грабежите и чудовищната корупция на самоковската селяндурка - даскалицата Фандупкова! Че ще се озове в сливенския затвор, няма никакво съмнение, престъпленията на банкянската слугиня са потресаващи! Само че, дали ще бъде с пранги на краката ,както разкарваха из София Иванчева, или мутрата от СИК ще нареди да я скрият? Кметуването на герберастката слугиня е черната страница в историята на София! И се гласяла за "депутатка" нахалницата Данка!
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая тъпан арка, един колега, го бяха разкарали да ходи в общината да и заверява подпис. - Аз чакам, казва, а Самоковската Мария Антоанета, яде Слива и си почива, гледайки напред в нищото, въпреки, че има уговорен час и им се прави услуга. - 20 минути я яде тая слива и тогава ме приеха, казва.
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всякакви обиди към Фандъкова а като напишеш нещо за xoMocekcyaлистите от пп дб трият веднага
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе, може ли учителка да е била кмет на София бе, държавата е загинала отдавна.
44
5
 
13
 
! Отговори
Яка бивша кметица преди 4 месеца
ама много глупости направи!
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ФЪНДИ, що квартала на богатите нямат ток и канализация? Ама кво да те питам, като самата ти живееше в манастирски ливади на неасфалтирана улица, явно си си пpace и не виждаш нищо нередно в това да си кaлен и мръceн и да дишаш прахоляк като в китайски циментов завод. Гербаджийска крадла и неможачка, ПРОВАЛ ТАКЪВ, изчезвай и да не съм те видял повече.
42
4
 
4
 
! Отговори
Пази боже сляпо да.. преди 4 месеца
Препоръчвам ви Пхенян - най-чистият град в света. Няма да намерите и един фас пред метрото. А метрото на комунистите в КНДР е като музей. Красота!
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как не я е срам да се появява, след като е раздавала на НАШИ хора документи за паркиране без номера. Това е корупция в големи размери.
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съвършено безполезната Фандъкова.
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко затова ли непрекъснато напада лично?
38
2
 
7
 
! Отговори
До 50 преди 4 месеца
Страшно е да си ***.Само узаконяване и издаване на разрешение за строеж на метрото изисква поне година и как твоя *** мозък си обяснява факта че Терзиев е кмет от 6 месеца а стро нещо чиято подготока трае 2 години ? Е за това си ги избирате такива тъъъпанари, защото и вие сте същите
37
6
 
15
 
! Отговори
Ze nigmar преди 4 месеца
Простоватата се почиства обидена...:)))
36
5
 
14
 
! Отговори
до Глей преди 4 месеца
Баааа то оставаше за 18 години да нямаме метро и околовръстно. То това е минималното, което трябва да се прави. Терзиев е кмет едва от няколко месеца и вече строи метрото към Слатина, аре нема нужда да ги хвалиш толкова много тия крадци от герб.
35
14
 
7
 
! Отговори
Глей преди 4 месеца
Каквото и да изфабрикуват младите и красиви жълто-паветници тези, които живеем в града от достатъчно дълго време вероятно помним какъв беше града преди 5, 10, 15 и 20 години - нямаше на практика метро, нямаше околовръстно, още вървяха икаруси, някои улици бяха в плачевно състояние и т.н. Вероятно е можело да се направи мнооооооого повече, но нека да видим какво ще свършат новите сега пък тогава да съдим, защото за момента новите вършат само глупости...
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимна преди 4 месеца
Да добра е стига да не си хареса нещо твое и да иска да ти го вземе уж в полза на обществото.
33
2
 
13
 
! Отговори
София се РАЗВИ преди 4 месеца
въпреки ГЕРБ.
32
2
 
13
 
! Отговори
Юрдечка Фандъкова преди 4 месеца
Юрдечке, прави по-малко булю-булю, че дрътия башбакан па че вдигне кръвно и Лъчо Мозика ще се тревожи пак в прайм тайма на БТВ и Нова. Най-добре стой като фикус в ъгъла и бъди красива, до колкото ти е възможно. Това е твоята истинска функция.