В кадър: "София прайд" 2024 започна с концерт в столицата

Хората се събират на площад "Княз Александър I"
Обновена: 22 юни 2024 17:08 | 22 юни 2024 16:43, Александър Попов
489

Снимка: БГНЕС

Концерт на някои от най-популярните артисти в България даде началото на „София прайд“ 2024 днес на площад "Княз Александър I" в София. Тази година кампанията е под наслов “България е и нашият дом” и търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им.

Бих определила „Прайд“ като празник на свободата и приемането. Една възможност и покана да бъдем себе си, да не осъждаме, да не мразим и да обичаме малко повече. Разбира се „Прайд“ е протест за видимство, равенство и приемане, това каза при откриването на концерта водещата Карина Околие.

Шествието в защита на човешките права, което се провежда за 17-та поредна година, ще тръгне след 19:00 часа от площада по някои от централните улици. Към момента ситуацията е спокойна и няма  напрежение.

Полицейското присъствие в района е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още по темата: София прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
9
 
! Отговори
До 69 преди 3 месеца
Явно не познаваш достатъчно украинци, ако смяташ, че те подкрепят лгбт извращенията.
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Успяха да ме накарат да ги намраззя.
63
5
 
9
 
! Отговори
76 преди 3 месеца
И животните бягат от тия добитъци.
62
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Електоратът на ППДБ. Почти целият. И вашият дом не е България, щом непрекъснато я плюете, най-добре пробвайте към САЩ през Мексико, но побързайте, защото ноември затварят.
61
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали постоянно питате какви са точно "евроатлантическите ценности", ами ето ви отговора
60
4
 
7
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 3 месеца
Никое от тези нашарените като клоуни не е ЛГБТИ . Това са едни бедни студенти , дето за 5 лева са се облекли като за Карнавал, щото са закъсали за кинти или защото са ги излъгали че така "променят света". Хахахаха. Била се самоопределила като небинарна леззбийка... Ай стига с това самолечение. Това е все едно да отидеш в ТЕЛК и да кажеш че си се самоопределил като сляп и за това държавата трябва да ти назначи някой да те гледа и да получаваш инвалидна пенсия.....
59
2
 
6
 
! Отговори
r преди 3 месеца
До 40 не знам и аз какво се обяснявам на някакви ***, но само ще кажа, че не деля хората според техните лични желания или сексуалност. Всеки ден се нагледждам на толкова много злоба е невежество в нашата територия и тя е основно от хетеросексуални хора. Така лично аз определям хората на добри и лоши. Не мисля повече да продължвам каквато и да е комуникация с подобни на теб хора.
58
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези гнусари откраднаха дъгата на децата. В Латвия едно дете ги подреди добре като му дадоха знаменце, то го стъпка веднага. Дори и децата го разбират с интуицията си за правилно и неправилно.
57
4
 
8
 
! Отговори
тцтц преди 3 месеца
Ужас. Това е парадиране на пошлостта, грозотата и изврaщенията. Не просто на различната сексуалност. И то точно на Задушница. Да не им се дава никакво медийно отразяване и гласност. Дразнят с това парадиране, а не със сексуалността си.
56
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Сашо преди 3 месеца
От шоколада е! Не е, като едно време!
55
7
 
5
 
! Отговори
Либерален преди 3 месеца
Нека да има няколко гей клуба където вечер да се събират тези хора, но не бива да са толкова много като в Москва и Санкт Петербург. Там е прекалено.
54
6
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 3 месеца
Събор на едната половина от психично болните в България. Другата половина се подмокрят като видят путин. Читавите хора на тоя свят останаха една шепа.
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е концерт и бал с маски в едно, чак па толко реване за нищо. Веселете се всички и това е. :)) правете и други концерти, семейства с деца, вместо шествия с патриоти и БСП. Що не направиха концерт с ядене и пиене и забавления в Борисовата градина или другаде, ама пари...:))
52
3
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 месеца
Гнус бря. Пфууу.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Парад на уро да. Браво, а защо не изкараме педовфилите, убийците и крадците, и те имат права?
50
1
 
8
 
! Отговори
Объркан преди 3 месеца
Две жени хванати за ръце какви са?
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имам прайд от двайсетина котки! Има всякакви, и хомо и би! Без да ги е спонсорирал Сорос!
48
14
 
6
 
! Отговори
69 преди 3 месеца
Те всички укропитеци са на тоя прайд.Марш в окопите гадини долни.
47
8
 
6
 
! Отговори
Содом и Гомор преди 3 месеца
След години ще е нормално и да си педофил и зоофил. Кокаинът ще е легален а да си мъж ще бъде равносилно на това да си магаре. Това са новите евроатлантически ценности които с невероятен успех ни пробутват. Виждам по терасите в София това знаме на ЛГБТ вече не е рядкост.
46
3
 
10
 
! Отговори
Х преди 3 месеца
До До 27 никой никога не "обръща резбата". Цял живот си бил гей, но не си го показвал. В един момент си осъзнал, че ще си по-щастлив със същия пол.