В кадър: "София прайд" 2024 започна с концерт в столицата

Хората се събират на площад "Княз Александър I"
Обновена: 22 юни 2024 17:08 | 22 юни 2024 16:43, Александър Попов
489

Снимка: БГНЕС

Концерт на някои от най-популярните артисти в България даде началото на „София прайд“ 2024 днес на площад "Княз Александър I" в София. Тази година кампанията е под наслов “България е и нашият дом” и търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им.

Бих определила „Прайд“ като празник на свободата и приемането. Една възможност и покана да бъдем себе си, да не осъждаме, да не мразим и да обичаме малко повече. Разбира се „Прайд“ е протест за видимство, равенство и приемане, това каза при откриването на концерта водещата Карина Околие.

Шествието в защита на човешките права, което се провежда за 17-та поредна година, ще тръгне след 19:00 часа от площада по някои от централните улици. Към момента ситуацията е спокойна и няма  напрежение.

Полицейското присъствие в района е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още по темата: София Прайд
Още от София
Хекимян: Ще чуем ли позицията на Терзиев за "Патриарха"?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
11
 
5
 
! Отговори
До гецата преди 1 седмица
Ще пропагандират, защото децата са объркани и лудите им родители са им промили мозъците и не им обясняват, че може да са родени в чуждо тяло, и че трябва да изразяват емоциите си и да избират пола си, както избират приятелите си.
266
9
 
15
 
! Отговори
Гецата преди 1 седмица
Да си правят, каквото искат, ама да пропагандират лудост пред деца и семейства, вече преминава всякакви граници!
265
6
 
9
 
! Отговори
До 273 преди 1 седмица
Красиви жени няма лесбоси. Гледал си много филми, пубер. В компанията, която работя, имаме лесбоси и никога не са го крили. Ами най-грозните жени са, затова и са се ориентирали към себеподобни. Красивите жени първо не работят. Едва ли си виждал красива жена някога през живота си. Второ, омъжени са за много богати мъже (не тези, дето ги дават по телевизията), говоря за истински богати и живеят на места, на които обикновени хора не могат да припарят.
264
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми при мен работят две дами, които (така да се изразя) са си много близки. И то - Красавици. Винаги се явяват на работа подходящо облечени (не като циркови клоуни). Държат се като истински жени, с дамски парфюми, лек грим. Много съм се чудил дали наистина са си прекалено "близки". Е, са! Никога не са си позволявали да демонстрират публично връзката си. Никога не са влизали в пререкания с никого относно правата си. И са ценни за колектива. Но ако ги видя в такъв вид, ще се разделим веднага с тях.
263
3
 
9
 
! Отговори
до 271 преди 1 седмица
Ти сериозно ли? Миньори? Да не изброявам другите глупости. Миньори били.. Да не ти се счупи маникюрчето? Стругари? Перколяк... Ти маш ли представа какво работи един стругар? Струг не си виждал в живота си. Кажи си, че сте ДЕПУТАТИ и готово.
262
16
 
6
 
! Отговори
До 270 преди 1 седмица
Работим нормални професии. Лекари сме, хирурзи, миньори, техници, учители, програмисти, адвокати, счетоводители, директори, пожарникари, строителни работници, архитекти, инженери, полицаи, стругари. Всякакви професии. И ние сме същите хора като вас.
261
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да ми прощавате английския, но "pride" има още едно значение: "cтaдo". Какви са тия карикатури? Онова с татус на Мерилин Монро на дясното рамо. Изобщо не разбирам?!? Какво работят тия? Ако не е най-древната професия друго не се сещам. Да си купят по едно огледало поне, че някой ако ги види вечер и кошмари после ще сънува. СТАДО-ИDИ0TИ.
260
6
 
10
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 седмица
Дааа, явно това са напълно свободните грозотии на майка България!
259
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бе да си ходят в къщи, и да си го слагат кой където си иска! Навън, пред хората, пред децата....! Бах тая извергщина, отврат! А къде са правата на МОЕТО ТРАДИЦИОННО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО??? Е затова много хора харесват и Путин. В русия не е забранено. Ходи си в къщи, и прави каквото си искаш. Навън, където има деца, подрастващи е забранена ПРОПАГАНДАТА. Имненно ПРОПАГАНДАТА е забранена. Абе, няма ли по здравна каса пътеки за лекуване на такива психари - Незнам!
258
18
 
7
 
! Отговори
В България без права преди 1 седмица
Все още в България тези хора нямат права. Аз примерно не съм срещал по улиците в моя голям град двама мъже да се прегръщат и целуват. Или просто да се натискат. Следователно ги е страх да правят това на улицата и на обществени места. Тоест все още техните права не са гарантирани!
257
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Последователите на Ленин и Троцки продължават да парадират със съмнителната си сексуалност. Отврат.
256
5
 
20
 
! Отговори
Сержант преди 1 седмица
Журналистите изобщо не сте виновни, че пропагандата на лудите се разпространява. Дайте снимки от традиционното семейство, от техният поход.
255
3
 
15
 
! Отговори
Стопаните на съд преди 1 седмица
Това боядисано то куче как е изразило свободната си воля,че иска да е ***? Стопаните на съд за потъпкване на правата му.
254
16
 
6
 
! Отговори
Славчо преди 1 седмица
Всеки си е свободен да прави каквото си иска... аман от пишман патреоти и и комунисти...затова сме зле и няма се оправим... то не беше възбужданв а сега и безличие къде са най обратните от всички...
253
3
 
9
 
! Отговори
ПП = Промяна на Пола преди 1 седмица
Кокорчо, Кирчо, Терзийчето, Ице Азарта, Ице с носа. Всички наредени на опашчица да сменят пола. Но не и Лорер. Защото той вече го е сменил!
252
2
 
15
 
! Отговори
Слава Севрюкова каза преди 1 седмица
Ще дойде Видьовден и ще ще падне грима. Ще лъснат лицата нечисти и въпиющата липса на морал.
251
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напишете в търсачката на Фейсбук, Ивелин Михайлов и сциентология и вижте какво ще излезе. Журналистите слепи ли са?
250
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бррр, гнусна работа ей.... Отврат извънземна! Бах теа ценности аз! Време е за нов "Народен съд"!
249
0
 
16
 
! Отговори
И.Б. преди 1 седмица
Изобретателни са и в облеклата. След едно такова шествие не ти трябва повече посещение на театър или цирк.
248
28
 
8
 
! Отговори
Сенеката преди 1 седмица
Готини,млади ,умни и красиви българи!Модерни....европейци ....