В кадър: "София прайд" 2024 започна с концерт в столицата

Хората се събират на площад "Княз Александър I"
Обновена: 22 юни 2024 17:08 | 22 юни 2024 16:43, Александър Попов
489

Снимка: БГНЕС

Концерт на някои от най-популярните артисти в България даде началото на „София прайд“ 2024 днес на площад "Княз Александър I" в София. Тази година кампанията е под наслов “България е и нашият дом” и търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им.

Бих определила „Прайд“ като празник на свободата и приемането. Една възможност и покана да бъдем себе си, да не осъждаме, да не мразим и да обичаме малко повече. Разбира се „Прайд“ е протест за видимство, равенство и приемане, това каза при откриването на концерта водещата Карина Околие.

Шествието в защита на човешките права, което се провежда за 17-та поредна година, ще тръгне след 19:00 часа от площада по някои от централните улици. Към момента ситуацията е спокойна и няма  напрежение.

Полицейското присъствие в района е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още по темата: София Прайд
Още от София
Хекимян: Ще чуем ли позицията на Терзиев за "Патриарха"?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
6
 
23
 
! Отговори
А преди 1 седмица
Абе идиотия, ай сиктир.
286
31
 
3
 
! Отговори
Гейка преди 1 седмица
на мен като не ми се ходи на прайд, ходя да копам лозето. хетерото сбирщините на пияни, космати и вечно мрънкащи балканджии, са ми най отвратителни.направете си и вие едни прайд, да ви видим какви сте красавци. да имаме база за сравнение един вид.
285
5
 
34
 
! Отговори
хич преди 1 седмица
не ми е проблем каква им е секс. ориентация.Но този нежелан от никой парад, кич , и откровена наглост просто карат хората да ги мразят още повече. Защо скапаното кметче, не се допита до гражданите дали искат тази *** по улиците?
284
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Москва ще отговори с мощен парад на Филип Киркоров!
283
4
 
12
 
! Отговори
Содомигомор преди 1 седмица
Накрая господ ще прати сатаната и ше изгори това прокълнато място на похот алчност и безбожие . Анатема.
282
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най сетне и ние като европейците. Демокрация .
281
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това знаме дето го развяват ми е познато от някъде . Иначе най грозния е с червената коса. Истиски раст.
280
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя експеримент до кога ще се провежда ?
279
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как е ? Тая година променихте ли общественото мнение вече или пак не можахте ?
278
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Начи кат са нацапат, накичат, напудрят докат заприличат на вещици вече с това показват, че не са по-различни от другите хора и да ги приемат като едни от тях. Тая част не мога да я схвана. А номера да развяват знамена и навсякъде да пишат "хюмън" не минаа...
277
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз ли нещо вече одъртявам?? Ама това са някакви карикатури. Не могат ли да се видят как изглеждат? Винаги е имало обратни, ама... тия са като аутисти. Даже знанието на английски е отчайващо. drag queen пише.. означава пpoституткa-трaвeстит. Че някой пречи ли да си бъркат там по дупките? И до колкото имам смътни спомени все още проституцията в България е незаконна. На половин София фуражките с шкембаците се изсипаха и никой не го забеляза тоя надпис? Пише буквално "КолекцияУйове" - купи си!
276
4
 
20
 
! Отговори
неутрален преди 1 седмица
Рекламата на тази перверзия трябва да бъде КРИМИНАЛИЗИРАНА!Това унищожава нормалното общество, а това е идеята на загнилата западна общност!
275
4
 
12
 
! Отговори
бай Танас преди 1 седмица
Bъpла пeдepaщuнa...
274
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ пак са правили шествие. След протест правят шествие и обратно!
273
5
 
17
 
! Отговори
Юлия преди 1 седмица
Да не се дава трибуна на тези извратеняци. Журналята и те да не отразяват тази напаст и пасмина.
272
4
 
14
 
! Отговори
Оня с теслата преди 1 седмица
Тези ги искам новобранци. Един ден ще копаят с кирките, а на другият ден ще бягат с пълно бойно и с противогаз на 40 градуса.В кубинките ще правят кръгом без да ги развързват. По 3 месеца няма да се перат, а банята ще е мираж.
271
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Буквално статия за ВМРО и Възраждане и Атака. Абе, какво стана с Атака? Имаше преди време тук един се пишеше с никнейм "Атакист". Хахахаааааа! Някой чувал ли е нещо за тази партия? Този Атакистът да не се е преименувал на Възрожденец? И те ще залезнат. Има си я тая ниша за пропадналяци и нишата все се заема от едни и същи хора, които все си падат по някой нов със същата миризма. На последните избори даже новият беше Величието.
270
3
 
4
 
! Отговори
До 274 преди 1 седмица
Има, има. Е, поне на мен ми се струват красиви. Просто житейският Ви опит все още не Ви е сблъсквал с такива, или не сте разбрал, че са такива. А за "пубер"- а - Благодаря! :-) За 55 годишен Мъж това определено го приемам като комплимент.
269
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според мен тези прайдове постигат обратен ефект, на хората все повече им писва да гледат тази лудост и някой ден ще реагират. На мен лично ми е все тая кой е гей и кой не е, само да не ми навират под носа *** и да демонстрират сексуална ориентация. Питам аз къде са нашите права?!? Кой ще защити моите права, аз не искам да гледам подобни гнусове
268
11
 
6
 
! Отговори
Ценко преди 1 седмица
Децата трябва да знаят, че винаги има алтернативен живот и да излязат от матрицата. За да печелиш пари, не е нужно да работиш за друг, винаги има алтернатива - да имаш собствен бизнес. Да обичаш друг, не е нужно да е от противоположния пол, винаги има алтернатива - да е от същия. Успелите хора винаги търсят алтернативи.