МВР иска ограда на велоалеите в София

Колоездачите са категорично против решението
5 юли 2024 17:37, Инна Ангелова
16

След като съдът официално излезе с решение, че новата реорганизация в центъра на столицата е незаконна, МВР иска да постави огради на новите велоалеи. Иво Делин, който е председател на сдружение “Велореволюция” определи решението като “доста абсурдно”.

“Ремонт и реконструкция на булеварда не е правена и съответно няма нужда от ограда. Да оградим боя е леко смехотворно. Не се е строило там, не се е копало. Огради се слагат, когато има наистина строене на пътната инфраструктура, копаене, тежка механизация, която активно работи, а ние имаме реорганизация, която е само на терен, само с боя", коментира  Делин в студиото на "България сутрин".

"Цялото искане на МВР е абсурдно от това, което министърът изрази като желание за тази ограда. Общината, доколкото знам, работи от над два месеца за временна организация на движението, тъй като постоянната, която се опитаха да наложат, е необоснована спрямо липсата на този документ", каза Делин пред Bulgaria ON AIR.

Според Делин изграждането на алеите се е отразило върху желанието на хора да се качат върху колело.

"Карането по булевард Витоша беше свалено от тротоара, тъй като там беше адски конфликтна зона и има много пешеходци, съответно беше и едно от най-натоварените трасета", отбеляза Делин.

Той допълни, че по план в София към момента би трябвало да има близо 150 километра изградени велоалеи, но има само 70 километра, а 50% от тях не отговарят на стандартите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от София
Лисица заведе лисичетата на детска градина в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 1 ден
Тез и те не спряха да искат. Все нещо искат. Ту-лу-пи на хранилка! И ние искаме да видим как си вършите работата! Не самозабравили се тумби с *** да пребиват хората по улиците. Не синчета на прокурори да газят децата ни с джипове за по 100 хиляди евро след употреба на три вида дрога и алкохол.. Битовата престъпност не могат да оправят за организираната ДА НЕ ГОВОРИМ! тръгнали още и още да искат! НЯКОЙ ДРУГ ДА ВИ ВЪРШИ РАБОТАТА ДОКАТО СИ ХАРЧИТЕ ЗАПЛАТИТЕ ПО КУРОРТИТЕ НЕ ИСКАТЕ ЛИ?!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
По огражденията по Патриарха си ходят пешеходци, майки с колички, пенционери, дърпат контейнерите за ббокклук през тях, щото няма как да стигнат иначе до джобовете, обособени по всички правила, сега безмислени.Кво ми се пулиш бе, не видиш ли че карам детска количка бе! По тротоара ли да хода! На тротоара е опасно, отсекъде може да ти налети некой тротинеткаджия, тука и без това никой не кара.
13
0
 
6
 
! Отговори
Тротинетки преди 2 дни
само на велоалеи с предпазни ограждения, на еднопосочни улици и прилежащи тротоари забрана. На Софийски по 50 сантиметра тротоари, велосипедисти и тротинегкаджии редовно удрят пешеходци. Невъзможно е двама човека да ходят по тротоарите, майки с колички също. Безумие, да се стесняват тротоари и хората да ходят в колона по един. . Махайте тротинетките и велоалеи по тротоари.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тези с колелета и тротинетки карат все едно са само те ще те прегазят ако не внимаваш верно е необходима ограда
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ушев както обикновено се е изцепил като златка, даже като две златки. Само безумия около тези корумпирани трудоустроени морално разложени младопенсиониращи се ракиени статистици.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе как едно време карахме колела навсякъде и се разминавахме културно с хората, а сега трябват вело алей, специални означения, огради... Кога се повредиха така хората?
9
0
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХАХА преди 2 дни
Герберастите живеят в паралелна България,велоалетите са им най-големия проблем!Всички герберасти трябва да се заградят с бодлива тел и ограда,до властта повече не трябва да припарват,нанесоха по-големи щети на държавата и от комунизма!
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Трябва нови скоростни трасета за тротинетки без коли, освен това всеки който е сам в кола един бой след което му се взима!
7
1
 
6
 
! Отговори
Светулко преди 2 дни
Според мен трябва и лед осветление 4000 лумена да не им дразни очичките.Може и гумена изолация ако се зазяпат да не се спукат главичките
6
4
 
4
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 дни
Знаеш ли каква ограда ще ви дам с една по - дебела сопа.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Наистина велоалеите трябва да се оградят. Така педалистите няма да пречат на околните и няма да заплашват живота на останалите. Ако, не им харесва може да карат колела на село, или в планината.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
С колелата да карат като луди. МВР трябва да ги санкционира защото почти всички, ежедневно не спазват ЗДП, без каски, без светлоотразителни жилетки, без знак за преминаване от една лента в друга, и без да спазват светлинната сигнализиция. Днес, към 15.30 ч. един такъв премина на червено, до англ. гимназия, и само бързата реакция на останалите участници в движението го предпази от удар... Нито пешаходците, нито шофьорите на МПС могат да се движат спокойно поради изстъпленията на велосипедистите.
3
6
 
6
 
! Отговори
Гробар преди 2 дни
Искам да оградим всичкото МВР в Орландовци!
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ще е супер интересно на Дондуков до министерски съвет. Фандъка пльосна велоалея на тротоара и изведнъж свършва. Абсурдите и безумията са от много време, а сега и ограда ако се сложи ще е върха. Никъде в Нидерландия няма огради, а там колелетата са в пъти повече. Всеки си спазва закона и всички са спокойни. Няма депутати, министри, ДАНСаджии, закона е еднакъв за всички
1
4
 
11
 
! Отговори
Граф де Бил преди 2 дни
Тези де Били виждали ли са някъде велоалея с ограда? А цялата пасмина с СОС пък виждала ли е изобщо велоалея? Все ходят на братски посещения по други страни. Но май само ходят да пият и да свалят секретарките си.