Хекимян: ПП-ДБ-СС не могат да управляват кризите в София

Ръчната спирачка на София е дръпната, смята общинският съветник
7 окт 2024 14:09, Анисия Иванова
46

"Топлофикация София" е със запорирани сметки заради дългове. Днес министърът на енергетиката Владимир Малинов покани на среща столичния кмет Васил Терзиев и ръководството на дружеството за намиране на трайно решение на проблема. Общите задължения на дружеството са над 1, 6 млрд. лв. към "Булгаргаз" и "Български енергиен холдинг".

"Чух обвиненията от страна на "Спаси София" и не мога да разбера това раздвояване на личността, защото те казват, че дружеството в момента уж се управлява от хора от ГЕРБ, а всъщност дружеството е със запорирани сметки, а пък кабинетът бил на ГЕРБ, кабинетът запорирал сметките... Доста са объркани тези хора", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в студиото на "България сутрин".

Той също така отбеляза, че задръстванията и проблемите с инфраструктурата на София са симптом на лошо управление.

Още по темата
Хекимян подчерта пред Bulgaria ON AIR, че при управлението на ГЕРБ са били поемани ангажименти за подобряване на транспорта и че решенията за отпускане на средства за автотранспорта вече са били взети, въпреки политическите атаки и обвинения.

Гостът обвини управляващите от ПП-ДБ-СС, че не могат да управляват кризите и че в момента само търсят оправдания. Той спомена също така необходимостта от стабилно управление на държавата, което да помогне за разрешаването на проблемите на "Топлофикация" и градския транспорт.

"Моето голямо притеснение е, че София стои на дръпната спирачка заради липса на идея какво ще се случва с града. Следващите години ще виждаме големите проекти, които са оставени от ГЕРБ-СДС, те ще бъдат завършени. Там обаче ще виждаме новите управляващи, които ще правят първи копки на проектите, оставени от Фандъкова и ГЕРБ-СДС", заяви Хекимян.

Той изрази надежда, че срещата между кмета Васил Терзиев, министъра на енергетиката и ръководството на "Топлофикация" ще доведе до решения, като подчерта важността на държавната намеса за решаването на натрупаните дългове и необходимостта от партньорство за подобряване на състоянието на дружеството.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от София
Сагата с "Топлофикация – София" е над 15-годишна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 23 минути
А Кекимян какъв го работи в тая община? Само лае, нещо съществено, свършено от него? Да критикува има право човек, дето е направил полезни неща за общината. Ако само за плюенето получава не малката заплата, да го уволняват, файда от такива нулева. И не съм фен на Терзиев, нито на Бони там някакъв си и и зобщо на това, което правят общинарите. Но и Х/Кекимян да се хваща на работа, не само да виси по тв и медии с назидателен тон.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
"ПОД ТАЗИ СТАТИЯ СА АКТИВИРАНИ ДЕЖУРНИТЕ ПЛЮВАЧИ ХАХАХАХАХА" Хекимянчо не е ли назначен за дежурен плювач?
39
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 38 минути
Герб създаде и създава кризите.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
ДС yнучката превърна София в гeт0 за по малко от година!
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
Фандъкова е в пъти по мъж от васко маслото
36
4
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 45 минути
Само Гроб знае как се управлява, ъъъъ краде. Ами ще се научат бе. Тиквун как мислите се научи:)
35
3
 
5
 
! Отговори
Хекимян преди 46 минути
ППДБ не могат да управляват кризите, които ние в ГЕРБ създаваме!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Нека си спомним кризата със сметта от мандата на Борисов, когато десетки хиляди тонове воняща маса беше струпана до летището и миришеше на канал и сяра оттам до центъра на София?
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
То кризи няма, само че на тоя цайс гнусен много му се иска да има, и затова му се привиждат. Кризите ги имаше по време на крадливата бабишкера, която опозори града и поста на кмет. Новият успя да й оправи бакиите за няма и половин година.
32
1
 
2
 
! Отговори
Васи преди 1 час
Еднорозите и времето са виновни, подведоха ме
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Грозната ( за пдбсс+) истина е, че всички градове, управлявани от пдб са потънали в ***. За тяхно огромно съжаление. Трябва и да се работи малко. Не става с акции, прайдове и хепънинги
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тя Васа деня си не може да ръководи, цял град тръгнала.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
..само фандъчк..ата и ба..ц...е можехa. криза.. на кризата на кризата..същото както ремонт на ремонта на ремонта
28
3
 
6
 
! Отговори
мен преди 1 час
Най-добре ги управлява кризите този, който ги създава. Гледахме ги над 10 години - перфектно създадени кризи. С кеф всеки ден се разхождам по една такава в жълт цвят, Хекимянчо да каже нещо що така тоя кмет не е пренаредил перфектните павета още?
27
1
 
6
 
! Отговори
Жоао преди 1 час
Викате мис Бони и Терзията са супер...
26
3
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 1 час
Хекимян: ПП-ДБ-СС не могат да управляват кризите в София ... Хе-хе , Хекимяне , то вашите кризи , тези които вие от ГЕрП създавате , никой не може да ги управлява , дори и вие ! Щото вие само за правене на проблеми и кризи ставате ! А, пардон , забравих най значимото - краденето ! То оттам и всичките кризи ...
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
ПОД ТАЗИ СТАТИЯ СА АКТИВИРАНИ ДЕЖУРНИТЕ ПЛЮВАЧИ ХАХАХАХАХА
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
По време на Фандъкова камионите за миене на улиците стояха сутрин на кръговото на Руски паметник. Не знам какво чакаха. Предполагам да мине денят и да отчетат, че са мили. А улиците никога не бяха мити.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ей не се спря то Хикимянчо друго си е ГЕРБ да се справя с кризата
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тези дългове не бяха ли натрупани по време на Фандъкова? За един приятел питам.