Работници в градския транспорт протестираха пред СО

На протеста има и общински съветници, и граждани
9 окт 2024 15:28, Нели Христова
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Работници в градския транспорт и синдикати се събраха на протест заради неизпълнението на подписаното споразумение със Столичната община за въвеждането на бонусна система в сектора. На протеста има и общински съветници, и граждани. Полицейското присъствие в района е засилено.

Транспортните работници посочват, че отказът от въвеждане на справедлива бонусна система за всички служители показва безсилието на местната власт за вземане на важни решения свързани със столичния градски транспорт, в частност повишаване доходите на работещите в него и подобряване на условията на труд.

От Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа" заявяват, че не приемат намеренията на кмета на София Васил Терзиев въвеждането на бонусната система да влезе в сила от 2025 г., с което да замести последващо увеличение на основните работни заплати.

Миналата седмица кметът на София каза, че иска бонусната система за работещите в градския транспорт да влезе в сила в цялост с актуализацията на бюджета, която би трябвало да се случи в края на октомври или началото на ноември.

В началото на годината кметът на София Васил Терзиев проведе среща с представителите на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и КТ "Подкрепа". След срещата той съобщи, че основната работна заплата в градския транспорт ще бъде увеличена с 15 % от 1 март. Терзиев обясни, че трябва да работят още по развитието на бонусна система, която да не бъде само за водачите на градския транспорт, а и за другите хора, работещи в сферата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от Коли
Софийски автомобилен салон ще акцентира на е-коли и хибриди
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ромката много активна ....В обедните новини им показаха заплатите 3700,4800 .А,знаете ли за същата работа в другата България какви са заплатите .
20
0
 
0
 
! Отговори
запознат преди 2 седмици
Тия си правеха спартакиадите в руската база на Камчия.
19
0
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 седмици
Софиянски е виновен, аз съм на маникюр и избелване,,,, на . Цунки
18
0
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 седмици
Оказа се, че Цветната еднорогова мафия е опасна, подкупна и не се интересува от никой, освен себе си. Добрата новина е, че сметката ще я пратят тези, които продадоха кметското място пдб +
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
АЙДЕ ФАШТАЙ ТЕ СА ЗА РАБОТА БЕ СТИГА СТЕ МРЪНКАЛИ КАЛПАЗАНИ И ЛУЗАРИ
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко ли трябва да си rлynaв за да гласуваш за мис.6они и хамстера терзиев
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
терзиеф е noзор
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Незабавна оставка на ДС yнучката
13
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Терзиева е най -слабия кмет на София досега!!!
12
10
 
3
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 2 седмици
ГЕРБ ИТН ДПС БСП бандата на прехода се активира преди изборите.... Браво на ПП мачкайте корумпетата на прехода искаме нормална европейска столица. Макар всички тези партии ГЕРБ ДПС ИТН БСП да са против това да се случи. Цялото семейство ще гласуваме за ПП
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересно!?Защо през последните 3 години щом се зададат избори и някой излезе да протестира.То не бяха зърнари,то не бяха пътищари,сега пък и шофьори.Още някой няма ли да излезе?А преди 3 години всичко наред ли им беше,та нямаше протести?
10
3
 
4
 
! Отговори
&~~ преди 2 седмици
Хайде, всички свободни герб.расти на протеста. Че инаме няма да има какво да крадете утре.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Заплатите им 3500 лв.,а тръгнали да протестират.Кой пак ги ръчка предизборно,или да не питам?
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стана малко по-напечено и кмета напълни гащите и се разсмърдя!
7
1
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 2 седмици
До столичан,като си тръгнал да сравняваш,сравнявай всичко,по белия свят дали имат вашите имоти,имат ли вашите смешни данъци,имат ли вашата евтиния на всичко,тръгнал да сравнява нашия,ти си един наг лец и безз ср амник,това което по белия свят зиработват за един ден,вие за сто живота няма да го изработите,щото само крадете и една троха хляб не сте изработили
6
2
 
7
 
! Отговори
шуменец преди 2 седмици
В столицата поне имат градски транспорт и то сравнително нормален. В провинцията имаме по някой автобус сутрин и вечер, праз останалото време няма, защото няма пари. Редно е държавата да даде пари за градския транспорт поне на столицата, все пак там столичани живеят.
5
2
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 2 седмици
Някой знае ли къде изчезнаха новите автобуси, защото от около половин година като че ли изкараха старите и запълниха по линиите , а новите просто изчезнаха
4
5
 
7
 
! Отговори
Там преди 2 седмици
Кой управляваше София, последните 12 години?Защо не протестират пред герб?
3
6
 
4
 
! Отговори
столичан преди 2 седмици
Вече 7-8 месеца ги пързалят работниците, и както изглежда още ще има да ги пързалят. Обещания, ама някой друг път щяло да стане. При подобен случай по белия свят следва стачка. Да видим ние дали имаме демокрация като по белия свят или нямаме.
2
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Герб стой зад тези протести.....а те ограбиха София и сега няма,пари.