Глоба от 200 лв за шофьора, чиято кола прелетя на спирка

Най-вероятно е използвал телефон и се е разсеял
23 окт 2024 14:51, Инна Ангелова
29
Глоба от 200 лв за шофьора, чиято кола прелетя на спирка
Снимка: Nadezhda Doycheva, Facebook

200 лева ще е глобата за шофьора на колата, която прелетя през козирката на трамвайна спирка на столични булевард “България”, съобщава БНР. Инцидентът стана в началото на седмицата. По чудо няма пострадали от катастрофата.

"Водачът е санкциониран за това, че неправилно контролира автомобила, съответно и реализира ПТП. Първопричината за този инцидент е разсейване на водача. Най-вероятно е използвал мобилно устройство, съчетано с превишената скорост. Съвкупността от двете нарушения е довело до този инцидент. Би следвало наказателното постановление, което да получи, да бъде в размер на 200 лева санкция", поясни комисар Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР.

От СДВР припомниха, че за седмица има глобени 155, хванати без колани и. 62-ма са глобените за използването на мобилни телефони. 105- има пешеходци са били глобени за неправилно пресичане. Деветима са били хванати пияни, а 12 - с наркотици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от София
Какво е йоден дефицит и намалял ли е в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
неадекватни глоби преди 9 минути
Съдейки по колата, толкова му струва закуската сутрин...
23
0
 
1
 
! Отговори
! преди 18 минути
Би трябвало, глобата да е двеста лева?!Би трябвало ,хората на спирката да заведат колективен иск рещу причиненият стрес и би трябвало,такива служители ,които преполагат,а не казват категорично,да си сменят незабавно професията-например,гадател!С такива закони и изказвания от ръководители на полицията,скоро убийствата по пътищата няма да свършат!А би трябвало!
22
0
 
3
 
! Отговори
ами преди 29 минути
Няма за какво да се чудите защо НИКОГА няма да спрат простотиите по пътищата....Какво значи 200 лева глоба за потенциално убийство на няколко човека,чакащи на спирка?!? Глобите би трябвало да служат за превъзпитаване.Как ще превъзпиташ този момък да не си гледа тел.като кара или който и да е друг,който НЕ го е правил това,но да види,че и да го прави-голям праз...
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
Трябва да се премахнат включените постоянно фарове, глоби за колани и говорене по телефони,измислените тестове за наркотици.Ще видите,че ще има добър ефект.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Сбъркана държава и сбъркани закони. Друго нямам какво да кажа.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен #13 - Така трябва да стане, пък да видим...
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
строга санкция, а ще си плати ли пне щетите по спирката
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Днес ми взеха 200 лева за неотложен медицински преглед при специалист тъй като няма часове с направление! За такава дивотия е редно 20000 да му вземат за да постигне тези резултати е карал доста над неразумното
16
0
 
11
 
! Отговори
Трябва преди 1 час
да го наградят за това , че автомобилът му може да лети.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Най-вероятно е нечий човек.
14
0
 
12
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 1 час
... 200 лева са си сериозни пари, както и да го погледнеш... Ако беше и убил някой на спирката, като нищо можеше да го одрусат и с 1000....Ужас, ужас с тия глоби, човек вече не смее *** на газта да настъпи като хората! Какво казва Истанбулската конвенция за това нечувано насилие над свръхопитните шофьори-състезатели?
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
то е ясно, че с глобите е така, но общината поне ще му предяви ли иск за нанесените щети? Ще кажете има ГО, тогава застрахователя след като се бъркне за една хубава 5-6 цифрена сума да вземе следващия път и да го застрахова подобаващо.
12
0
 
7
 
! Отговори
Киру Гриндъра преди 1 час
В съюза на Аналените и Кирулените е така....
11
2
 
1
 
! Отговори
Стилиян преди 1 час
Такъв е закона. Душата ли да и вземат. Има ПТП-та за които глобата е 20лв.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Сега като се разчуе че е по 200 лв. полета поне 10 спирки ще се сбогуват с покрива си следващите месеци... Тоя трябва да го съдят за непредумишлено убийство на повече от едно лице щото само провидението е спасило хората...
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Дреме му, само крушката на фара му е 200 лева.За такива трябва да има ефективни присъди или обществено полезен труд.
8
0
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 2 часа
Абе някой запитва ли се как на водач каращ с 200 по околовръстното но не предизвиква ПТП му отнемат книжката, 3000лв глоба, взимат му колата и т.н. А на джигит, който прави опит за убийство на 10 човека на автобусна спирка и само късмета ги спасява го глобяват с 200лв. ха ха ха
7
0
 
23
 
! Отговори
Ники преди 2 часа
Застрашава живота на десетина души и го глобяват 200 лева. Гениално!
6
0
 
18
 
! Отговори
Абсурдистан преди 2 часа
Супер! С цели 200 лв като олекне и друг път няма да ме застрашава докато си ходя по улицата с децата ми. Вече няма да се "разсейва", че то 200 лв тук, 200 лв там и ще вземе да се разори. Ей на това му се казва претенция!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Държавата да му плати направо за щетите по колата, как не я е срам тази спирка да се забие в колата на горкият човечец!