Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс

Българката достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън
Обновена: 28 юни 2011 07:54 | 27 юни 2011 19:18,
363
Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс
Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова записа поредната си фантастична победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

След като в третия кръг от надпреварата нашето момиче взе сладък реванш от поставената под номер 2 в основната схема Вера Звонарьова, Цвети отстрани и 5-кратната носителка на трофея и бивша номер 1 в световната ранглиста Винъс Уилямс с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Още от първите минути на срещата американката разбра, че заканите, които отправи преди двубоя ни най-малко не са смутили младата пловдивчанка, напротив – Пиронкова стартира двубоя максимално концентрирано и с лекота печелеше подаванията си.

В шестия гейм (при резултат 3/2) Цвети нанесе първия си решителен удар в двубоя, когато успя да пробие подаването на Винъс, като трябва да отбележим, че и днес форхендът на пловдивчанката бе на висота.

Оттук до края на сета българката бе пълновластна господарка на корта и образно казано прати в нокдаун именитата си съперничка, като в края на частта дори за втори път проби подаването й.

Възходът в представянето на Цвети продължи и във втория сет, когато отново след ранен пробив българката дръпна в резултата, но този път Уилямс отговори моментално и стигна до рибрейк за 2/3.

Две сгрешени сравнително лесни драйв волета от страна на Винъс дадоха нов пробив аванс за първата ни ракета, която този път успя да удържи преднината си и така за втора поредна година да отстрани една от най-силните тенисистки през последното десетилетие.

Последното препятствие към втория пореден полуфинал в надпреварата пред младата ни състезателката е поставената под номер 8 в основната схема Петра Квитова.

 Още тенис

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
8
 
! Отговори
do 65 преди 13 години
E kak za6to za tolkova krasivi....?Mnogo prosto-za6toto sa BULGARKI!!!POZDRAVI!
69
0
 
7
 
! Отговори
Do 66 преди 13 години
Ти Василев (СТРАНДЖАТА) ли си или МОУНТАНСКОТО ***?
68
0
 
4
 
! Отговори
kum 47 преди 13 години
Bate,kato gledam kakvo mnenie si napisal,vednaga moga da kaja kakvo rabotish- ili traktorist ili ov4ar ili shofior v gradskiqt transport.Tova momi4e mislish li,4e e selqnka kato teb.
67
1
 
14
 
! Отговори
Раз преди 13 години
нова латинска мисъл се роди днесCveti veni, vidi, vici Venus
66
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пиронкова отново доказа, че в България само Бойко Борисов е по-добър тенисис от нея!
65
3
 
45
 
! Отговори
UK преди 13 години
Днес преди мача бяхме на бира с един мой приятел англичанин тука в Лондон. Той твърдеше че победата на Пиронкова миналата година срещу Винъс е била случайна. Сега е с наведена глава и ми се извини. Не спира да ме пита защо българките са толкова красиви.
64
0
 
14
 
! Отговори
до Реалист преди 13 години
Какво ти е извинението за малоумния коментар или просто си се напушил.
63
0
 
16
 
! Отговори
BALGARIN преди 13 години
BRAVO BALGARKO....I USPEH NA FINALA......A VIE ;BALGARI; PRESTANETE SAS VAWETO...SOFIIA - PLOVDIV- KASPI4AN - BURGAS....DOSTATA4NO SME RAZIDENENI, KAKVO ISKATE OWE...???
62
2
 
41
 
! Отговори
Чингиз хан преди 13 години
Понякога се гордея, че съм българин. Това мило и красиво момиче е причината за това. Нека `и пожелаем да победи на финала и да си остане все същата- скромна и очарователна българка.
61
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво цвети всички те обичаме и подкрепяме. Цвети на финал ще си!
60
1
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 13 години
Хахахахах, що обиждаш турците без причинно.
59
43
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Пиронкова пак кърти мивки и лющи мазилки , само дето чехкинята на четвърфинала ще я направи крива и ще й завре конската грива в ***.
58
2
 
33
 
! Отговори
Кублай хан преди 13 години
Думите са излишни, нека сълзите от радост говорят. Един силен дух и едно българско сърце сломяват преградите пред себе си. Гордостта на цял един народ си само ти Цвети, ти си му радостта, ти си му надеждата!
57
28
 
6
 
! Отговори
чалгар преди 13 години
ЦВЕТИ,ПРЕДИ ВСЯКА СРЕЩА СЛУШАЙ ЧАЛГА И ЩЕ ГИ РАЗБИВАШ ВИНАГИ!!!
56
11
 
2
 
! Отговори
хахахах преди 13 години
анадънмо
55
1
 
24
 
! Отговори
Зорница преди 13 години
След толкова лоши новини днес /които за съжаление станаха ежедевеие/, успехът на Цвети е още по-ценен. Нека имаме още поводи за радост и гордост и дано тези поводи ни накарат да мислим по-позитивно и също да се стремим към лични и професионални успехи. Успех, Цвети и нека освен ракетата, скоро да държиш в ръце и Купата!
54
4
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 13 години
не можахте да я купите хаххахахаха както няма да купите лятото 94 в сащ това да не ви е каратан4ева да ход идо казахстан за пари и без пари ставаме шапиони турски ***
53
2
 
24
 
! Отговори
ISTINATA преди 13 години
Cveti Pironkova , Iceto Sto4kov , Stefka Kostadinova , Ivet Lalova , Iordan Iov4ev .... i o6te kolko veliki balgari ..... BRAVO , MAINA !!!
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво!
51
0
 
28
 
! Отговори
НАЦИОНАЛНА СЪПРОТИВА преди 13 години
Само трябва пак да си играе играта от днес и ще отнесе и Квитова. Класира ли се, Цвети на 1/2 финал, значи е и на финал, тоя път няма да изпусне тая възможност!! Важното е, че приказката продължава, пък чувството е невероятно. Мачкай Цвети! :)))а до номер 23 и 14: колкото по бързо ви погуби хероина, толкова по-добре, да ви *** на жалкия животец, ако ти си тенис експерт, значи *** и баща ти не са братовчеди, ***!!