Михаел Шумахер излезе от кома!

Седемкратният световен шампион във Формула 1 се събуди, реагира на звук и допир
Обновена: 16 юни 2014 14:04 | 16 юни 2014 13:12, Друми Георгиев
98
Михаел Шумахер излезе от кома!
Големият Михаел Шумахер постигна най-голямата победа в живота си. Снимка: Ройтерс

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер излезе от кома, обяви неговата говорителка Забине Кем. Германецът е напуснал клиниката в Гренобъл, за да бъде настанен в клиника за рехабилитация.

"Михаел напусна клиниката в Гренобъл, за да започне дългата фаза на рехабилитация. Той вече не е в кома", започва изявлението на Кем.

Семейството му изразява благодарността си към лекарите, сестрите, терапевтите и санитарите в Гренобъл, както и към екипа, който му е оказал първа помощ на мястото на инцидента."

"Семейство Шумахер благодари също така на всички хора, които изпращаха добри пожелания на Михаел. Те със сигурност му помогнаха. За в бъдеще ви молим за разбиране, че по-нататъшната рехабилитация няма да бъде публично достояние", завършва Кем.

Още през месец април Кем бе заявила, че Шуми има кратки фази на събуждане. През последните дни въпросните фази са станали по-дълготрайни. Славният шампион разпознава гласове, реагира на звук и допир.

Вестник "Билд" твърди, че най-успешният пилот във Формула 1 за всички времена вече комуникира със съпругата си Корина и децата им. Състоянието на Михаел е стабилно и той не се нуждае от грижите на екипа в Гренобъл.

Както е известно, Шумахер пострада при ски-инцидент на 29 декември и оттогава досега бе в кома, получавайки травми на главата. Въпреки мрачните прогнози на някои специалисти, Михаел Шумахер спечели най-важната победа в живота си.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да е жив и здрав !
45
0
 
1
 
! Отговори
batmario преди 10 години
какво ли ще ни каже...?
44
0
 
22
 
! Отговори
Фен от Русе преди 10 години
Давай, Пиле, ние сме с теб, дори и да не ни знаеш кои сме, ти можеш да усетиш подкрепата на хората, които ти стискат палци да се оправиш напълно! Аз съм бил спортист и вярвам, че спортния дух ще си каже думата и Шуми ще си възвърне предишната форма! Е, няма да се състезава естествено, но ще продължи да работи за просперитета на Ф1!
43
3
 
20
 
! Отговори
Яна преди 10 години
Ако това се беше случило у нас, нашите доктори щяха да го обявят за безнадежден случай и щяха да поискат от близките му органите за донорска трансплантация...Шуми доказа, че дори и е най-безнадежния случай има надежда както за пострафалия, така и радост за близките му.Бг доХторите има много още да се учат...преди всичко на морал!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алелуя!
41
0
 
41
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Супер новина, Успех
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимката, предполагам е от вчера?
39
14
 
14
 
! Отговори
Бай Ганьо с BMW преди 10 години
Лекари професионалисти!! На нашите лекари ще кажа две думи..Духайте супата некадърници!!
38
1
 
30
 
! Отговори
зафи преди 10 години
Шуми ти пак си първи.Скорошно и бързо възтановяване желая ти го от сърце.
37
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шумахер се събуди - Бай ***, не!
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комата е непредсказуемо състояние, то май повечето са непредскауеми. Не може да е никога същия разбира се, но каквото му е писано....
35
0
 
8
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Някой друг Dan е написал "ама надали" , но в общи линии е схванал какво имам в предвид! Как щеше да реагира света ако бяха казали-Шумахер още е в кома ,но съпругата му не иска повече да плаща милиони и за това го местят в къщи...защото имаше такива изявления май...а с това съобщение и болницата излиза чиста-добре се грижела и жената читава -не го е оставила...след някой и друг месец изведнъж може да му се влоши състоянието и...ДАНО ДА НЕ Е ТАКА ДАНО ДА СЕ ОПРАВЯ БЪРЗО - ЖЕЛАЯ МУ ГО ОТ СЪРЦЕ!!
34
1
 
3
 
! Отговори
турчин преди 10 години
а при нас нищо с опитите
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успех ти желаем Пиле!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със състоянието "Кома" от гледна точка на медицината не съм запознат. Единствено си спомням навремето един филм със Стивън Сегал в който изпадна в кома за няколко година, после се събуди и започна да ги трепе наред. Не искам да звуча цинично, но може ли човек да се възстанови напълно и да бъде пълноценен човек отново?
31
4
 
7
 
! Отговори
fsb преди 10 години
радвам се, че човека е успял да излезне от комата, но това все още нищо не означава, въпроса е дали е с всичкия си или не...а това как някой хора тук се прехласват по тая новина не мога да го разбера, да не са му роднини на шуми, толко хора умират всеки ден в БГ без да разберем, че чак да треперя от щастие на тая новина не мога да си го представя....
30
5
 
4
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Ама надали....
29
0
 
6
 
! Отговори
Dan преди 10 години
А дано....
28
27
 
8
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
браво. щастливец. беше в кома и не видя какви ги свършиха БСП и ДПС и се събуди точно за оставката на правителството им. де да можеха всички българи и те така, ама се наложи да им плащат данъци и да гледат сеира и срама на държавата.
27
3
 
30
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Радвам се от сърце,фантастична новина.Браво,Шампионе ти отново победи.Измина много път,но и много остана.Продължаваме да се молим за твоя "красив ум", Михаел.Време е да видиш какво правят сега с твоята кола,ще се зарадваш много! :)