Клей Томпсън смени Стеф Къри с Лука Дончич

4-кратният шампион на НБА премина в "Далас"
2 юли 2024 13:45, Петър Бойчев
1
Клей Томпсън смени Стеф Къри с Лука Дончич
Снимка БГНЕС

Клей Томпсън, който спечели четири титли и игра шест финала за 13 сезона в Националната баскетболна асоциация с тима на Голдън Стейт Уориърс, ще продължи кариерата си в тима на Далас Маверикс, съобщи ESPN.

Гардът, другата част от легендарните Сплаш брадърс със Стеф Къри, бе в основата на победната династия на "войните". Сега обаче не се разбра с Голдън стейт и като свободен агент прие предложението на финалиста от последния сезон Далас, което е за три сезона на обща стойност 50 милиона долара.

34-годишният Томпсън е шести във вечната класация на НБА по отбелязани тройки с 2481 и държи два изумителрни рекорд в НБА - 14 тройки в един мач и 37 точки за една третина. През последния сезон обаче започна 14 мача от резервната скамейка - нещо, което не му се бе случвало още от новобранския му сезон 2011/12.

Томпсън, който има пет участия в "Мача на звездите", пропусна два последователни сезон между 2019 и 2021 година, тъй като се възстановяваше от тежки контузии. Той първо скъса кръстни връзки в коляното, след това и ахилеса.

В Далас той ще си партнира с други две от големите звезди в НБА - Лука Дончич и Кайри Ървинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Спорт
Роналдо: Това е последното ми европейско
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Баскет преди 1 ден
Само не разбрах за каква третина с 37 точни става въпрос. В баскетбола се играят четвъртини от по 12мин.