Собослай критикува реакцията на медиците при инцидента с Варга

Звездата на Ливърпул иска по-ясен протокол за лекарската намеса
24 юни 2024 18:00, Красимир Ангелов
11
Собослай критикува реакцията на медиците при инцидента с Варга
Снимка: БГНЕС

Капитанът на унгарския национален отбор Доминик Собослай разкритикува медицинския персонал за бавната им реакция при неприятния сблъсък на неговия съотборник Барнабаш Варга по време на неделната победа с 1:0 на Евро 2024 над Шотландия в Щутгарт.

Собослай беше сред унгарските играчи, махащи трескаво за помощ, докато Варга, който е с няколко фрактури по лицето си, лежеше неподвижен на земята след сблъсък с шотландския вратар Ангъс Гън в 68-та минута на мача. Когато помощта най-накрая пристигна, Собослай грабна носилката, за да се опита да накара медиците да действат по-бързо.

Още по темата
"Не разбирам този вид протокол, защо медицинският персонал не бърза в такъв момент?“, каза Собослай пред унгарски репортери.

"Този въпрос остава за всички, така че се надявам тези няколко секунди да бъдат спестени, за да се спаси живот“, каза Собослай, който за кратко беше облян в сълзи, разтърсен от инцидента с неговия съотборник, които лежеше в безсъзнание и в много тежко състояние на терена.

"Надявам се, че никога повече няма да ни се наложи да преживеем това, трябва да се направи нещо", добави играчът на Ливърпул.

Треньорът Марко Роси потвърди, че Варга е дошъл в съзнание преди да напусне терена и е бил откаран в болница, където състоянието му е стабилизирано.

Унгария трябва да изчака изхода от другите мачове от групите, за да види дали ще премине към следващия кръг като един от четирите най-добри трети класирали се. Шансът затова обаче е малък, защото унгарците са само с 3 точки и голова разлика 2:5.

Всичко за европейското първенство по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Евро 2024Барнабаш Варга
Още от Спорт
16-годишният Ламин Ямал може да наруши законите в Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 4 дни
"испадат" ''милос". Лелел леле , тежка неграмотност.
6
8
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 5 дни
Не се пише "напреде", нито "отзаде".Това се казва "граматика", откъдето идва понятието "грамотен". За случая. Като деца, преди 60 години, имахме една опасна игра на "приспиване". Няма да обяснявам подробно, беше опасно. Губиш съзнание за кратко, секунди. За шотландците ще се повторя, че тия хора така и не се научиха да играят грамотен футбол. Сила, рога и копита. Затова винаги шампион е Реал от град Мадрид. Фино и умно.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не бързът щото не са платени. Като не разбира какво се обажда.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ВАР ощети Шотландия.
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До До 2 Унгария били добри ама друг път. Що испадат. Ако не беха им пуснали по милос в последната минута щеха да са даже последни.
2
16
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 5 дни
Гайдарите да наблягат на свиренето, тая игра с ботуши не се играе. Унгария има поне два пъти по-добър състав от Шотландия, както почти винаги е имала през годините
1
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Унгарците испадат и за какво се прават на велики. Нито имат точки нито резултати и щеше да е по-добре да не пречат на Шотландия напреде.