Григор Димитров стартира срещу Лайович на "Уимбълдън"

Виктория Томова започва срещу номер 32 в ранглистата Синюй Ван от Китай
Обновена: 28 юни 2024 14:15 | 28 юни 2024 14:00, Красимир Ангелов
5
Григор Димитров стартира срещу Лайович на "Уимбълдън"
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров ще започне участието си на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" срещу представителя на Сърбия Душан Лайович.

До момента двамата са се срещали три пъти, като Димитров има предимство от две победи срещу една за 56-ия в света сърбин.

Най-добрият български тенисист е поставен под номер 10 и е в горната част на схемата, където на четвъртфинал може да срещне водача в схемата Яник Синер.

Ако елиминира Лайович, във втория кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката между Кристиан Гарин и Юшен Шан.

Защитаващият титлата си от миналата година Карлос Алкарас стартира срещу квалификанта Марк Лаял от Естония. Седекратният шампион на "Уимбълдън" Новак Джокович, който лекуваше контузия в последните седмици, е втори в схемата и в първия кръг ще срещне чешкия квалификант Вит Коприва.

Виктория Томова ще започне на "Уимбъдън" при жените срещу номер 32 в ранглистата Синюй Ван от Китай, а във втори кръг може да се изправи срещу петата поставена Джесика Пегула.

Първата поставената Ига Швьонтек ще има труден тест в първия кръг срещу американката София Кенин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Спорт
Левски се подсили с хърватски вратар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Успех Гришо! Не обръщай внимание на българофобите, които те плюят.
4
1
 
2
 
! Отговори
Тенис експерт преди 2 дни
Надал може да научи нещо от Гришо!.....Къде да си присади коса!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Валери Божинов на тениса - голям талант, но само чалга и жени са му в главата! Вие да сте чули Федерер само да се снима с гаджета, или Джокович, или Надал???
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мишо ще играе ли за България на Олимпиадата в Париж? Ааа, чеки, той никога не иска да играе за България, по важното е да играе на турнирчета, да си взима паричките и да се забавлява с жени, дреме му на него за България. Съшата женичка като Матея Казийска!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Айде по Гришова традиция до втори кръг и аут...и стига сте писали всеки ден за тоя асковски кауньь,никого не го интересува тоя както и оня другия дето търка резервната скамейка в Щатите.