Хамилън поиска Формула 1 и в Африка

"Не може да продължават да добавят състезания тук и там, а да игнорират Африка"
Обновена: 23 авг 2024 10:43 | 23 авг 2024 10:37, Красимир Ангелов
12
Хамилън поиска Формула 1 и в Африка
Снимка: БГНЕС

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън работи с представители от Руанда и Република Южна Африка за потенциалното организиране на кръгове от Формула 1 в Африка. Британецът е категоричен, че това е правилното време за завръщане на най-престижния автомобилен спорт на континента и тази възможност не може да бъде игнорирана.

Хамилтън бе в Африка по време на лятната пауза във Формула 1 и разкри плановете си на пресконференция преди началото на Гран при на Нидерландия.

"Това е правилното време, 100%. Не може просто да продължават да добавят състезания тук и там, а да игнорират Африка. Всеки взима от Африка и никой не й дава нищо. Състезания на този континент ще покажат на хората колко прекрасен е той и ще помогнат много на туризма. Защо не сме на този континент по начало?", заяви Хамилтън, цитиран от агенция Ройтерс.

"Има поне една писта, която е напълно готова. Трябва възможно най-бързо да отидем на трасето и да го направим част от календара на Формула 1. След това можем да продължим да се разпростираме на континента".

Формула 1 напусна Африка през 1993, когато за последно бе проведено състезанието за Гран при на Република Южна Африка в Кялами. Изпълнителният директор Стефано Доменикали обяви преди месец, че Руанда е водещ кандидат за кръг на все още непостроена писта. Разговорите ще продължат през септември.

"Руанда е едно от любимите ми места за посещаване. Бил съм там и съм работил заедно с местните организатори. Говорил съм с много хора и там, и в Република Южна Африка. Руанда е дългосрочен проект и се радвам, че те искат да бъдат част от календара на Формула 1", каза още той.

Британецът разкри, че през лятото е посетил още Мароко, Сенегал, Бенин, Мозамбик и Мадагаскар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от НОТИФИКАЦИИ
Зрител поиска да му върнат парите за откриването на Париж 2024
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Сахара и Намиб
10
0
 
4
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 2 седмици
Имам още по-добра идея - всички успели и богати чернокожи спортисти и тези от развлекателния бизнес да се върнат от където са дошли и със свойте знания и умения да направят африка проспериращ континент.
9
1
 
0
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 2 седмици
Състезанията с коли трябва да се забранят. На мен ми вадят душичката колко замърсявала колата ми а те за времето на състезанието замърсяват въздуха в пъти повече.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 5 Ти си се накефил тогава на Верстапен, но той тази година ще направи 4 последователни титли, а е само на 26 години. Когато счупи рекордите на Шумахер и Хамилтън от 7 титли, а той ще ги счупи, ако е здрав пак ли ще му се кефиш? Не се заяждам, простo ми е интересно. :)))
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 5 - Баят хейтър :)
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой ще ги организира в Африка и по-важното - кой ще ходи? Нали Сливен го гласяха за F1! Помните ли, какво стана - искаха 200 000 места за туристи, а нямаше и адеквватно летище. Демек няма къде да спят всички хора, няма как да бъдат транспортирани, без да мяза на някакъв поход през планини и полянки, а после няма как да бъдат изхранени, няма болници, няма достатъчно забавления за всички ... И какво? Имаш Кайро и Тунис. Останалото или няма ифраструктура или е "нестабилно".
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоз пък за къде се готви като вече е приключил с формулата. Накефи ме как Верстапен в последната обиколка го задмина за да му отнеме възможността да стане рекордьор по титли и не за друго, а защото не успя да изпревари Шумахер по титли. Яко се изкефих на лудия холандец Макс тогава.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хамилтън има пари и може да построи писта в някоя африканска държава!
3
1
 
5
 
! Отговори
Hoh преди 2 седмици
В Руанда ще имат ли 300-400 евро за билет или и това трябва да им спонсорират
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много места, особено в Европа, са далеч по-колоритни от Африка. Не е цветната публика, която да му липсва. Иска да помогне и на тези извън пистата.
1
3
 
7
 
! Отговори
Чичо Том преди 2 седмици
как няма да иска в африка нали е от моята колиба чичо томовата.