Премиерът Главчев награди олимпийските ни шампиони

Пожелавам ви да сте живи и здрави, каза още той
11 сеп 2024 12:33, Нели Христова
27

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Всички вие накарахте българите да се чувстваме горди с вашето представяне. Всеки, който дори малко се е занимавал със спорт, знае колко е тежко и колко усилия са нужни. Всички българи се гордеем с това, че българското знаме се вее най-отгоре и слушаме българския химн".

С тези думи служебният премиер Димитър Главчев в се обърна към българските олимпийски и параолимпийски спортисти, които днес той и министърът на спорта Георги Глушков наградиха.

"Пожелавам ви да сте живи и здрави. Аз съм сигурен, че успехите ви ще продължат. Съвсем скромни подаръци имате от нас, несъизмерими с постигнатото от вас, но държавата винаги е длъжник на спорта. Колкото и пари да се дават за спорт, то не е колкото постигнатото от вас", допълни още той.

"Изключително удоволствие е да бъда заедно с вас, шампионите на България. Пред последните два месеца ме изпълвате с гордост и радост. Благодаря за вашите усилия и вашия дух, който имахте, и постигнахте тези забележителни резултати. ММС ще положи усилия за подобряване на вашите условия за подготовка и състезания. Надявам се вашият пример ще бъде и е вдъхновение за младите в България“, каза пък министърът на спорта Георги Глушков. Той подчерта и, че министерството работи върху това да изравни паричните награди за призьорите от европейски и световни първенства в олимпийски и паралимпийски спортове.

"Ще говоря от сърце. Аз съм минала целия този път, аз съм една от вас. Горда бях, че бях от началото във Франция. Това са най-силните олимпийски игри в новия век. Доказахте, че сте много талантливи и амбициозни”, поздрави спортистите Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет.

"На колегите, които не успяха да постигнат желаното, искам да кажа, че човек, когато губи не знае какво печели, така че горе главата! Цяла България е с вас”, допълни Костадинова.

"Искам специално да благодаря на нашите треньори, на хората, които ни отгледаха като свои деца, защото без вас никога нямаше да стигнем толкова високо. Благодаря на всички спортни ръководители в нашите федерации за това, че винаги сте се старали да се подготвяме във възможно най-добрите условия и винаги сте ни подкрепяли, независимо от всичко. Истински съм щастлива, че даваме добрия пример на младите хора - как трябва да се случват нещата, че всичко става с много усилия, труд, вяра и любов. Радвам се и се гордея че съм българка! Представихме България по възможно най-добрия начин. Пожелавам успех на моите колеги, не се предавайте никога, винаги можем да постигнем още повече!", благодари от името на спортистите сребърната ни медалистка Боряна Калейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от София
Вижте как ще изглежда Терминал 3 на летище София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Кьорчо Прав си! Луи дьо Фюнес е дал награди само на бронзовите и сребърните медалисти, но ги няма "златните момчета" от борбата. И преднамерено е дал само на френския гражданин.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен Нищо не не "оправял". Всичко си е както преди - тъне в разруха и пожари! Просто раздава грамоти и медали за да имитира някаква дейност.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не премиер, а пр0ста тиква!! Веднага да се изгони от Сметната палата.
20
5
 
2
 
! Отговори
Нора преди 6 дни
Да попитам Главчев и мижетурката Глушков,колко са българите, олимпийски шампиони в Париж? В Сеул 88 , 35 медала в Париж 5! Спорт за чудо,приказки и красота!
19
3
 
2
 
! Отговори
Нора преди 6 дни
Да попитам Главчев и мижетурката Глушков,колко са българите, олимпийски шампиони в Париж? В Сеул,88 - ***, 35 медала в Париж 5! Спорт за чудо,приказки и красота!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тия хора искат пари бе Главчев. Не им трябват патриотарските ти изказвания и по една грамотичка. Ти за това ли работиш или черпиш с пълни шепи Главанко?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 15 Сега на олимпийските ни шампиони държавата даде по 250 000 лева. Могат пак да си вземат един апартамент в София примерно от 60 квадрата.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И по една саксия им стига на момичетата. Защо само Боряна и треньорката са се облекли в светли дрехи, а другите толкова в мрачни одежди !
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тато раздаваше по апартамент на шампион !!! А сега само усмивки пред строя !
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Главчев угаси пожарите оправи наводненията сега награждава олимпийци
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ансамбълките в ПРОТИВНО И ОТБЛЪСКВАЩО тъмно одеяние, което го виждам като черно. Браво на Калейн, че не е като тях ПрОсттта!
12
2
 
1
 
! Отговори
Урсула преди 6 дни
А някой каза ли нещо на български освен президента?
11
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ. 4иFути преди 6 дни
Главчев е най големия шампион по кражби тая година дъртият хомосексуалист окраде държавата повече от Бохо Папуаса.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Карлос наистина е велик. Шейховете на Бахрейн му предлагаха милиони и да го позлатят, а той реши да вдига за Родината си за жълти стотинки! И това е момче само на 20 години. Такъв няма се роди повече у нас.
9
1
 
1
 
! Отговори
K преди 6 дни
Браво !
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Дреме ми.
7
1
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 6 дни
А Нетаняху що го няма сред тия своите? Или евреинът Главчев му е аташе?
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 6 Това с побеляването на косата може да е и генетично и да не зависи от възрастта. Аз имах един състудент който на 22 години беше вече с прошарена коса на 50 %. Примерно Костадинов на 35 години вече беше с прошарена коса.
5
3
 
2
 
! Отговори
до преди 6 дни
А Стоичков мяза на дядо Коледа без брада.Много побеля тоя човек и остаря.Стефчето си е грозничка от млада.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На 4-та снимка сложили римлянчето щангист дето спечели бронз най-отпред, а великия Карлос най-отзад. Скааапаняци такива!