Надал защити допингирания номер 1 в тениса Синер

Не вярвам да го е искал, казва испанецът
3 сеп 2024 11:27, Петър Бойчев
20
Надал защити допингирания номер 1 в тениса Синер
Снимка БГНЕС

Рафаел Надал защити световния номер 1 в тениса Яник Синер, след като той даде положителни тестове за допинг, но избегна наказание, предаде Ройтерс. Испанската легенда заяви, че италианецът не е имал намерение да взима забранени вещества и, че не може да бъде третиран по различен начин, само защото е водач в световната ранглиста.

През март Синер е дал положителен тест за стероида клостебол, който помага при натрупване на мускулна маса, но бе оправдан. Комисията прие версията му, че резултатът се дължи на физиотерапевта, който е лекувал рана на ръката си, преди да го масажира, със спрей, съдържащ забраненото вещество, предава БТА.

Надал смята, че може да се вярва на анти-допинг организациите.

"Имам качеството или недостатъка да вярвам в добрата воля на хората. Познавам Синер и не вярвам, че е искал да се допингира", каза Надал в телевизионното шоу "Ел Ормигеро"."В крайна сметка правосъдието е правосъдие и аз вярвам в него", добави легендата. "Вярвам в организациите, които трябва да взимат решения и го правят, когато повярват, че това е правилно", каза още Надал.

Международната тенис агенция по интегритет (ITIA) оправда Синер, като прецени, че нивото на клостебол, намерено в тялото му, е по-малко от милиардна на грам.

Новак Джокович призова за "ясни протоколи" и "стандартен" подход към допинг случаите, докато австралиецът Ник Кирьос смята, че Синер е трябвало да бъде наказан, независимо дали положителните му тестове са "случайни или умишлени".

"Напълно съм убеден, че ако не е санкциониран, то е защото тези, които трябва са го съдят, са преценили ясно, че няма санкции, които да бъдат наложени", каза още Рафа Надал, който пропусна Откритото първенство на САЩ.

"Не вярвам, че защото е Синер не е наказан, а ако е бил друг, е щял да бъде санкциониран. Мнението на другите също е напълно достойно за уважение, но това е моето мнение", завърши Рафаел Надал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: надалдопингсинер
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на тоя изомруд ако му отрежат паче от езика, то на третия ден ще проговори "ама, дай Допинг"
15
0
 
1
 
! Отговори
Синер е невинен преди 1 седмица
До момента Джокович загуби четири титли,които трябваше да защитава от миналата година.
14
0
 
1
 
! Отговори
Браво на Надал! преди 1 седмица
Синер пенсионира симуланта Джокович
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да. Гусиньо дето мънка, тенисната УЕФА веднага да направи биопсия на кожите, мускулите, хрущялите и котлите, по подобие на онко- болните, за изследване на структурните им мутации, които са очевадни за всеки допингист, след което да следва връщане на напечелените пари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знаех че допинг се предава чрез допир - физиотерапевта се намазал и като му разтрил гърба и Хоп, пробата положителна.
11
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 1 седмица
Е как няма да го защити, нали и той дълги години взимаше под една или друга форма подобни субстанции ;)
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шарапова и Халеп изгоряха за същия допинг. Но и двете са от Изтока, даже Шарапова от Русия!Ужас! Те само кафе да пият и са с допинг!Трябва да се знае, че евроатлантиците са чисти като сълза! Нито в плуването, нито в атлетиката, нито в който и да е спорт американци и евроатлантици не вземат допинг. Но сигурно си спомняте руския колоездач с американско име Ларс Армстронг, който печелеше Тур дьо Франс няколко пъти с помоща на стимуланти? Накрая го издадоха неговите... Така че, това е истината.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нормално е "аристократите" в тениса да си пазят взаимно гърбът ,що не защити Халеп за почти същото , аааа , щото е от източната страна на Европа ,ако не беше нандролона и топ 50 нямаше да ниди
8
2
 
19
 
! Отговори
истината преди 1 седмица
двойни стандарти, цинизъм ,кой си маже раната с крем с анабол смешно е за Синер може за Нойзи може да не се отнема автомобила за чичо от село на една ракия,ще му вземат москвича
7
2
 
25
 
! Отговори
До 6 преди 1 седмица
Бадал е бил най- назобеният от всички тенесисти.И нормално е да защитава такива като него.Джокович много дипломатично взе отношение и заяви, че правилата са еднакви за всички.В този спорт политиката и многото пари решават проблемите.
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали и него прикриваха години,години наред.Мърляв испанец.
5
1
 
14
 
! Отговори
75 преди 1 седмица
Хитра Лисица,бил такъв и ще остане.
4
3
 
29
 
! Отговори
Непозната преди 1 седмица
Естествено, че ще го подкрепи. Та нали самият Надал е хващан и прикриван от компетентните органи за допинг. Надал за сетен път демонстрира, че не е на страната на справедливостта. Никога. Голям шампион, но като човек...
3
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Дали си искал допинг или не, като назобен на корта не си равнопоставен с противника. Никой няма да разбере искал ли е допинг или не. Други като не се явят на теста, сурово ги наказват. Синер трябва да го отсранят за година.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Надал взимаше допинг с разрешение. Когато се разду за тези разрешения, Надал започна често да губи на корта. Защо ли....
1
1
 
27
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 седмица
Естествено че ще го защити , нали и него го прекарваха между капките !!!!