Ботев (Пловдив) се наложи над Берое с 1:0 като гост

Победното попадение за Ботев вкара Кристиан Нкванчукву
14 сеп 2024 22:31, Анисия Иванова
3
Ботев (Пловдив) се наложи над Берое с 1:0 като гост
Снимка: БГНЕС, архив

Ботев (Пловдив) се наложи над Берое с 1:0 като гост в Битката за Тракия. Това бе четвърта поредна победа за "канарчетата" над Берое за първенство и пореден успех с 1:0. Победното попадение за Ботев вкара Кристиан Нкванчукву в края на първата част. "Жърто-черните" изиграха последните минути с човек по-малто на терена заради директен червен картон на капитана Ивелин Попов, съобщи БНР.

Берое не можеше да използва контузените българи Стефан Гаврилов и Виктория Вълков, а в Ботев вече има по-мълок избор след контузията на Антъни Уджа и продажбите на Джеймс Ето'о и Мартин Секулич.

Ботев откри резултата в 38-ата минута. Тогава Антонио Перера даде чудесен пас на Нкванчукву, който се измъкна отляво и чукна топката между краката на вратаря Мота в мрежата му.

През втората част Берое бе по-опасният отбор на терена. В 64-ата минута резервата Енцо Еспиноза пропусна страхотен шанс за заралии, но вратарят Бернат се намеси.

Малко по-късно и друга резерва на Берое направи пропуск. Хуан Карлос Пинеда стреля с глава, като топката мина на сантиметри от левия стълб на Бернат.

Пет минути преди края капитанът на Ботев Ивелин Попов бе изгонен с червен картон, след като изрита директно в прасеца Карлос Алгара от домакините, а съдията Георги Кабаков гледа ситуацията на повторение, за да промени санкцията на опитния футболист.

С успеха Ботев се изравни на върха по точки с Левски, като има по-лоша голова разлика. Берое е на осма позиция с равни точки с Арда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: футболБероеБотев
Още от Спорт
Манчестър Сити победи Брентфорд, Ливърпул загуби от Нотингам
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Жълто-черните какво ще рече, че футболистите са само черни и китайци ли?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Какво се случва с дъщерята на Мадона !

Спонсорирани публикации