Насар: Могат да ме съборят само с подхвърлен допинг

Управлението на Антон Коджабашев е смърт за федерацията
16 сеп 2024 14:27, Стела Стоянова
14
Насар: Могат да ме съборят само с подхвърлен допинг
Снимка БГНЕС

"Ако правилно бъдат зададени въпросите, Антон Коджабашев няма да издържи полиграфа".

Това заяви олимпийският шампион Карлос Насар в отговор на призива на президента на федерацията по вдигане на тежести двамата да се явят на детектор на лъжата, предаде БГНЕС.

Причина за призива стана обвинението от страна на състезателя, че федерацията му иска 30% от спонсорските му договори.

"Имаме доста по-важни неща и сериозни проблеми, но когато пожелае Коджабашев, няма проблеми, може да го направим. Тренирам по два пъти на ден, готвя се за състезания. По-притеснителното е това, което той каза, че скоро няма да има договор с министерството. Това означава, че и ние, състезателите, оставаме без договори, а това е достатъчна причина за оставката му.  Съмнявам се в качествата му - добър спортист, доста дипломатичен, но като началник не може да се справи", каза още Насар.

“Лошото е, че аз си гледам изхвърлянето и изтласкването, но ако продължи това бездействие на федерацията, е възможно да се вземе лицензът на федерацията и да не се стигне до участие на Световното в Бахрейн, което предстои. Моите остри думи по адрес на Антон Коджабашев са изцяло в професионален план. Просто искам в нашата федерация по вдигане на тежести да дойде човек с визия за нещата и да се върши работата. Заведени са дела, иска да ходим на полиграфи. Получил съм 0 лева от федерацията за подготовка. Тук е моментът да благодаря на Николай Вълканов и Диян Рашев, които поеха цялото финансиране. Министерството също помогна”, добави той.

"Клубовете се измъчиха, не могат да стоят без пари, децата губят мотивация, отказват се. Страх ги е да гласуват срещу него, да не дойде после да им отреже бюджетите. Ако продължаваме така, вдигането на тежести в България ще умре", категоричен е олимпийският шампион.

"Няма какво да ме накара да се състезавам за друга държава, дори да пропусна някое състезание. България ми доказа, че заслужава такъв шампион като мен, надявам се и аз да я заслужавам. Видяхме много грозни сцени, не мога да съм лицемерен. Моля се да не се стига до там да не може да се гледаме в очите. Иван Иванов е виновникът за всичко. Ако Стефан Ботев ще работи с него, няма как да го подкрепя. Управлението на Антон Коджабашев е смърт за нашата федерация. Всички имат семейства и им е трудно да издържат", каза още Насар.

"Моето желание е да стана поне още веднъж олимпийски шампион, а защо не два или три пъти. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш. Първо е Световното в Бахрейн и сега мисля за там, не за варианта да атакувам отново световния рекорд".

"Колко тежка е короната на славата? Сблъсквал съм се със славата и съм падал доста ниско, за съжаление се надявам да не се повтаря. Единственото нещо, което може да ме събори е, ако ми подхвърлят допинг, никога не съм взимал, а най-вероятно съм най-тествания състезател. Няма проблем, искам чист спорт и смятам да продължа по този начин", каза още Насар.

Личният му треньор Павел Христов каза, че няма нищо лично против Антон Коджабашев, но за него той не се справя като шеф на федерацията.

"Въпреки всички проблеми спечелихме два медала на Олимпиадата, което уникален успех, при положение, че са дадени 0 лева за подготовка. Призовавам и останалите треньори да излязат и да го кажат, а не само аз и Карлос да говорим", каза още специалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Антон КоджабашевНасар
Още от Спорт
Гришо запазва 10-ото място в световната ранглиста
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Айде бе преди 2 дни
Пази се момче , .... тези съсипаха кариерите на много талантливи момчета , въобще не им пука за нищо , щом унищожиха и учителя си Абаджиев ! От както се появи Коджабашев в щангите , всичко се обърна на опаци , .... толкова ли пари има там че са се хванали за гушата , и никой не иска да пусне другия ?
12
0
 
14
 
! Отговори
Възмутително преди 2 дни
0 лв. за подготовка?????????????!!!!!!!!!!!!! Само в България! Министри няма ли? Срам! Позор! На шампиона му пожелавам много здраве и да ни радва занапред!
11
0
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 2 дни
Браво на Карлос, че не си мълчи, не го е страх да обниви виновниците. Надавяме се всички да съберът смелост и заедно с Карлос да спрат всички далавери във федерацията! 0лв за подготовка, как спят спокойно тези хора?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мечтата му е да бъде първият българин спечелил 3 олимпийски титли. Ако е здрав ще го направи.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Като нищо ще ти подхвърлят , ако много знаеш и не се пазиш
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Още преди 4 години покойният му треньор Илиян Илиев каза, че ако е здрав на тази олимпиада ще стане олимпийски шампион. А е бил само на 16 години тогава. Казваше Карлос в едно интервю че на 13 години е вдигал 150 кила. WTF?
7
0
 
1
 
! Отговори
По същество преди 2 дни
Какво странно нещо да кажеш...
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Вече е легенда, а е само на 20 години. Уникален! Насълзяват ми се очите още когато си пускам как си счупи собствения световен рекорд за 224 килограма на олимпиадата. На тренировки казват че е вдигал 233 килограма. Ненормално копелееее!
5
1
 
2
 
! Отговори
нещо ми зачезна преди 2 дни
коментара?Антибългарски админски парантий
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Bcuчko e nporнuлo u тpябвa ga ce uзpuнe go ckaлa...
3
1
 
29
 
! Отговори
Mitaka преди 2 дни
Евала, Карлосе. Навсякъде по федерациите у нас са се впили като кърлежи номенклатури от червено време, които само крадат и подхвърлят трохи на състезателите. Не само в щангите е така, а и във волейбола, тениса, плуването, баскетбола и т.н. Затова и много от талантливите ни спортисти се отказаха от нац. отбори - Казийски, Бербатов, а други ги отказаха - Антъни Иванов, Григор Димитров и т.н. Как е възможно такива успешни и перспективни спортисти като Карлос да не вземат заплати??
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не съм вътре в нещата и не са ми ясни проблемите във федерацията, но малкият е истински факир. Той е наистина звезда. И със спортните си качества, и с присъствието си. Голям е. Радвам се, че имаме такъв спортист. Малкият е от класата на Дон Диего.
1
1
 
30
 
! Отговори
Един Българин преди 2 дни
Карлос, ти си гордост за България. Благодарим ти за отдадеността на нас въпреки несгодите. Надявам се това да не ти попречи на подготовката и ръководството дори и да няма пропуски професионални да се вземе в ръце и да внесе спокойствие в редиците, включително и при теб. Г-н министъра е от герб и е за малко, но България е висша цел над ниските взимания на 30% или 50% под масата! Отстоявай си твоето и да си жив и здрав, че не се продаваш за пари на друга държава. Аз също не бих.

Спонсорирани публикации