Къщи паднаха под напора на снега, няма жертви

Сигналът е получен към 10.15 ч. днес, когато в ромската махала се е срутила сграда под напора на снега и подпочвените води
20 яну 2008 17:11,
16
Къщи паднаха под напора на снега, няма жертви
Кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще настани пострадалите в хотел. Снимка: Булфото

"Гражданска защита" в Плевен, след операция днес, спаси 35 души, от тях 19 деца, в ромския квартал на плевенското село Буковлък, съобщава БТА.

Сигналът е получен към 10.15 ч. днес, когато в ромската махала се е срутила сграда под напора на снега и подпочвените води. Два часа по-късно е рухнала втора къща.

След оглед на мястото на произшествието заедно с кмета Найден Зеленогорски, на улиците "Буря" и "Хаинбоаз", е установено, че има опасност от падане и на трета къща. Всички живеещи там ще бъдат настанени в хотел "Сторгозия" в Плевен.

Ще бъде предявено искане за фургони от Министерството на бедствията и авариите за по-нататъшното настаняване на бедстващите семейства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
kaka преди 16 години
hallo nr.12 znaje6li tova kakvotosi pojelal na postradalite xora ,,,,teb 6te te spoleti.ideot
14
0
 
1
 
! Отговори
ванко преди 16 години
имах предвид 11, sorry
13
0
 
1
 
! Отговори
ванко преди 16 години
Абе какви ги дрънкаш ти бе?! Първо *** хора ли са? Съмнявам се.. Второ: тия (със сигурност незаконно построени) коптори, на които им казват къщи са струпани така, че ще паднат не само от тежестта на снега, а дори само от тежестта на монтираната върху тях огромна сателитна чиния. На това му се казва естествен подбор. Повече да се бяха срутили дано!!
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Dano Geenata pogalne mangalskite ***!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Стига сте дрънкали глупости! Това, което е станало никак не е хубаво... Хората са си хора, независимо *** или българи! Друг е въпроса, че една сграда трябва да се поддържа! И това в конкретния случай не е било задача на общината или някоя фирма, а на собствениците! Така че вината за случилото се е на самите собственици, хубаво е , че няма жертви!
10
0
 
1
 
! Отговори
gosho преди 16 години
ama napravo kato gi natvarim v furgonite i posle na korabi, i vikam da napraim po nekolko tegela do azovsko more na razhodka, i belkim stane nekoja avariika, to tam mai veche si e ejednevie...
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ebati kefa,ama trqbvashe da ima i jertvi (pone 50 mangala)
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Сега Емел Етем да покани пострадалия електорат в Доган-сарай да се посгреят и облажат от софрата на Доган!Ми тъй,де!Ромите трябва да се почитат,че се задават нови избори!
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
...който приема краставите *** за висши същества. Що направо не ги пратиш тука, в София бе - твоят брат по убеждения Бате Бойко ще ги настани в Шератон на държавна издръжка - той е по-луксозен и повече ще им хареса на отрепките?На бас, че после тоя *** ще тръгне и да им възстановява копторите с народна пара - а се обзалагам, че срутените са били незаконни... А и в крайна сметка всеки, *** или българин, трябва сам да се грижи за имотът си, затова има застраховки все пак. Да се оказва първа помощ на пострадали, ок, ама чак пък да настаняват някакви въшливци в хотел... малко много ми се вижда...
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Да си ги вземе в къщата! Кафе и манджи да им усигури!
5
0
 
1
 
! Отговори
O преди 16 години
Какви къщи са това? *** бараки ... Настанете ги в хотел .!!
4
0
 
1
 
! Отговори
Коста преди 16 години
Ако може да се осигурят фургони и храна също така и за бездомниците и клошарите ще е още по добре.
3
0
 
1
 
! Отговори
user преди 16 години
До 1. 17:30И аз съм съгласен с това
2
0
 
1
 
! Отговори
Edin преди 16 години
любов изпитва Найден към ***... Винаги се е грижил много съвестно за тях. А те, разбира се, му се качват на главата. На нашите също.
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ако може кмета Зеленогорски да приеме всички *** от близките села в Плевен ще съм му признателен цял живот.