"Меден Рудник" остава без джамия

През декември шефа на общинарите в Бургас напусна, защото "не желая да съм председател на джамийско настоятелство"
19 мар 2009 13:00,
199
"Меден Рудник" остава без джамия
Снимка: Булфото

Няма да се строи джамия в бургаския комплекс "Меден Рудник", решиха бургарските общински съветници.

Предложението е на политическа партия ГЕРБ, а съветниците го приеха с 44 гласа "за".

В края на декември 2008 година, решението за градежа на мюсюлманския храм, предизвика бурни брожения в местния парламент.

Тогава шефа на общинарите Валери Симеонов от „Атака“ подаде оставка с мотива, че не желае да е председател на "джамийско настоятелство".
 
По-късно днес се очаква кметът Димитър Николов да поиска създаването на смесено дружество с участието на общината за проектирането и изграждането на "Супер Бургас".

След дълги години на умуване, Общинският съвет най-после реши, че ще бъде представен окончателният проект на устройствен план на Крайморие.

Кметът ще предложи още да се разреши на дългогодишни наематели на общински жилища да си ги купят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 15 години
a vie 135 izdadohte istinskata si sa6nost na mazen bezo4liv ***, 4ieto mqsto ne e v balgariq , za sa6alenie takiva rqzani pomiqri trqbva da si kisnat v anadola,no se do6li tuka da davat naklon na huq na bulgarite,i tova ne si e li4no tvoi problem ti se qvqva6 problema tuk, da ti i tvoqta mangalska gei drujinka!!!!
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
имате ли някой друг проблем,за който си търсите оправдание и виновен?"обичайните заподозрени"са насреща.
136
0
 
0
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 15 години
Сега чакам багерите в кв."Победа" да си свършат работата и да изравнят със земята незаконния строеж на джамия там!!!
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
номер 131 вие сте комплексиран садо-мазохист,но това си е ваш проблем
134
0
 
0
 
! Отговори
BURGAZLII преди 15 години
URAAA DANO DA NE NI IZLAJAT I TOZI PAT
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Имало църква в Истанбул - Желязната църква ! Ами добре нормално е да има,макар че тя е по-скоро исторически паметник,отколкото действаща такава. А в България джамии да не би да няма ? Колко джамии се построиха само за последните 10 години ? И тази църква в Истанбул вероятно е оцеляла през вековете именно,защото е желязна т.е. от желязо,иначе и нея да са бичнали ... А някой от вас младите турчета,които пишете по форумите да се е запитал защо след като България е била една от най-напредналите държави в Европа няма нито една крепост нито един манастир или дворец,който да е запазен до днес,както имат другите по-стари държави в Европа ... Сещате ли се кой и кога ги е опожарил и съборил ?!
132
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 15 години
факт е че наглоста на *** няма край, за неосведомените-в Сливен се строи тихомълком джамия,вече е завършена и никой не зная до каде ще стигне безочието на тия бушмени
131
0
 
0
 
! Отговори
BULGARIN преди 15 години
аз пък ги мразя всичките.. мразя всичката мюсюлманска *** дето тероризира българските деца по училищата. мразя мюсюлманската *** която осквернява българските гробове. мразя и мюсюлманска турция заради 500 годишния геноцид наложен над прадедите ми.и много българи като мен я мразят. и ще дойде денят на страшния съд за *** в българия. няма да е далече денят в който ще са по ниски и по тихи от тревата.
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 23...'ти си *** бе номер 3 ти били дал земя от твоята държава че да си направят *** своя държава защо турция да дава на кюрдите земите никога не са били техни още повече знаеш ли кюрдите от къде идват и много ми е интересно от къде знаеш че турците са клали като си много отворен я кажи турция кога е била създадена дали въобще през априлското въстание да ли е съществувала турция като държава и дали е имала войска за да колят..'Провокира ме да те питам разни неща с това изказване...Вярно е, че Турция възниква 1922-23 след Ататюрк и младо турската революция. Обаче какви сте вие, живеещите тук 'турци' тогава, ако не сте емигрирали за първи път през 1991-2008 г. Ако наистина родовете ви са от 200 години в България, значи сте само и основно или българи, или от неясен произход - османски. Тогава защо толкова се вайкате за Турция, а не за Босна или Косово например? Какво ви интересуват кюрдите, когато това не е ваш пробем?Българин християнин съм и нямам нищо против държавата Турция, имам прекрасни спомени; имал съм приятелка от там (родена там - в Анадола); уважавам светското им развитие, бизнеса им и т.н. Собственик на хотел в Адана (истинчки и чист турчин) ми е признавал лично, че Турция се е съгласила да 'вземе' 300.000 български граждани, защото поне 100.000 от тях са били висшисти (лекари, инженери), а от другите е имало нужда като черноработници. Този човек твърдеше, че всички други, които са се върнали в България след гадната комунистическа екскурзия не са никакви турци, а *** или османската рая. Човекът още каза, че малцината турци в България, които никога не са се изселвали в Турция, са наистина истински турци и не се интересуват от политика - посочи ми хора като Вежди Рашидов, Йълдъз Ибрахимова и т.н (беше запознат с историите у нас).Та, драги сънародници - защо трябва да се плюем - не може ли да сте българи от османски произход; или ако сте български турци, да се държите като цивилизованите, светски, бизнес-настроени турци, на които толкова искате да приличате?
129
0
 
0
 
! Отговори
REAL преди 15 години
Аз не мразя мюсюлманите! Аз обичам България! Мразя тези ,които ръководят и мюсюлмани и християни за носа-знаете максимата -разделяй и владей! Ха сега се замислете кой дели хората...На мюсюлманите ще кажа-когато започнете да уважавате и другите религии, а не да им викате неверници,тогава хората може би ще ви уважават! Не забравяйте ,че християнството е най-разпространетната религия...В Китай няма мюсюлмани! Ей ...ние не сме като сърбите...спомни си балканските войни...не ни дразни...недоносче!
128
0
 
0
 
! Отговори
hugo boss преди 15 години
K'va djamiq vuv "Vuzrajdane" te goni be ti normalen li si kade q sanuva taq djamiq ??? ( kade tochno q "kai" spodeli tuka sunq si )
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe 104 i 116 edin i sa6ti rznqk li e. Mnogo si otvoren ama i glavata 6te ti rezna ***! e ot takiva tu4agi trqbav da se otarve ne samo Balgariq. Razlikata mejdu Serbia i Balgariq e 4e nie sme v ES i 6te vi iznesat turskite zadnici u anadola da vi treskat tam!!!!!!!!
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в моя град по време на Освобождението е имало три джамии. И трите джамии са били сринати от нашите предшественици. Много се гордея с моите деди. Май*муняци обр*язани, по-добре не стройте джамии за да не страдате после като ги събаряме.
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Меден Рудник няма 1 църква даже,а те джамии ще строят,м***мка им!
124
0
 
0
 
! Отговори
BULGARIN преди 15 години
da se obzalojim li che nqma da ima! i da q postroqt kato fakla shte gori garantitam ti! djamiq v burgas nqma da vidish nito ti nito decata ti mizeren rqzan bezrodniko! djamiite i turcite vav turciq! az ne iskam *** v moqta rodina! QSNO!!!
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Там има една църква,а тук джамиите колко са?????????!!!!!!!!!!!
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да,има една в кв,Възраждане,сега строят една незаконна в кв.Победа.И тази в к.Меден Рудник щеше да е трета.При положение.че в Бургас почти няма мюсулмани,а и да има тази в кв.Възраждане е достатъчна!
121
0
 
0
 
! Отговори
gladna kokoshka преди 15 години
Abe -V Bulgaria ima 2 000 000 Tsigani---1 500 000 Pomatsi-----1 500 000 Turtsi-tova sa vse Myusulmani.Kade sa Hristianite be kolko sa?-Referendum iskal-Ananin amini gyorursun!!
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей хора!!! Сигурно 90% от пишещите тук ревностни противници и защитиници на джамиите или църквите, т.е. турци или българи, членове на ДПС и Атака, най - вероятно не ходите и 2 пъти в година там. Ама нали някой трябва да се намира на приказка...
119
0
 
0
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 15 години
Бургазлии, а какво ще правим с джамията в кв. "Победа???!!!