"Меден Рудник" остава без джамия

През декември шефа на общинарите в Бургас напусна, защото "не желая да съм председател на джамийско настоятелство"
19 мар 2009 13:00,
199
"Меден Рудник" остава без джамия
Снимка: Булфото

Няма да се строи джамия в бургаския комплекс "Меден Рудник", решиха бургарските общински съветници.

Предложението е на политическа партия ГЕРБ, а съветниците го приеха с 44 гласа "за".

В края на декември 2008 година, решението за градежа на мюсюлманския храм, предизвика бурни брожения в местния парламент.

Тогава шефа на общинарите Валери Симеонов от „Атака“ подаде оставка с мотива, че не желае да е председател на "джамийско настоятелство".
 
По-късно днес се очаква кметът Димитър Николов да поиска създаването на смесено дружество с участието на общината за проектирането и изграждането на "Супер Бургас".

След дълги години на умуване, Общинският съвет най-после реши, че ще бъде представен окончателният проект на устройствен план на Крайморие.

Кметът ще предложи още да се разреши на дългогодишни наематели на общински жилища да си ги купят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
талибан преди 15 години
в Истанбул има българска църква и тя се нарича Желязната църква и не е само тя
117
0
 
0
 
! Отговори
марин преди 15 години
В Бургас има ли джамии?
116
0
 
0
 
! Отговори
sponsor преди 15 години
Pomatsite vi mrazyat do smart-Tsiganite vi Mrazyat-znaete li zastho?-Zasthoto ste hayduti--ZAStoto serete v panicata deto ste yali.Parite za "Ataka" idvat ot Turtsia
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
християнска църква в истанбул има.никой никога не може да промени състава,ориентацията и религията на човек
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И аз съм за това!!!Но как да го постигнем,ще ни чуе ли някой?
113
0
 
0
 
! Отговори
galia преди 15 години
бравооооооооооооо
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Обнадеждаващо е,че все повече хора разбират що за стока е това "явление" ГЕРБ и неговия вожд,мутрата Бойко,който отказа да се деполитизира и си остана ревностен комунист!Защо според вас не е разследван от къде има това състояние,той е мултимилионер участващ в десетки фирми!Не му търсят отговорност защото той е надеждата това статукво да не се промени!Пак старите курBu да са на власт.
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм ЗА, обаче не съм сигурен Бойко Борисов какво ще каже по въпроса.
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Призовавам всички българи да се обединим зад идеята след изборите да се проведе Национален референдум за промяна на Конституцията и по конкретно - в Конституцията да бъде записано,че България е ЕДНОНАЦИОНАЛНА,ХРИСТИЯНСКА,ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ! Само така ще можем да прекратим все по-осезаемите опити на други етноси и религии да променят състава,ориентацията и религията на родината ни !
109
0
 
0
 
! Отговори
BULGARIN преди 15 години
джамия в бургас няма да има! и да я построят личо ще дам пари на 5 *** да идат да я запалят. дeeба и миризливите турци! никакви джамии в бургас! когато вдигнат християнска църква в истанбул тогава ще има и джамия в бургас!
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма да го допуснем!Всички за АТАКА!!!
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 100, ти като си по-добре, я ми кажи живял ли си в смесен район или само си чешеш езика и ми се правиш на моралист. Ако нямаш мнение по въпроса не се изказвай неподготвен. Мишок.
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не си личи,да имаш мозък,съдейки по правописа ти!Така,че не давай акъл,след като не го притежаваш!А на какво ще се радваме,си остава наша работа!
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Политическият балон Бойко Борисов е рожба на МЕДИЙНЯ ОНАНИЗЪМ
104
0
 
0
 
! Отговори
mama vy преди 15 години
Sarbia se praveshe na velika-vidyahte li kavo se sluci-amputirahaya-Ne zabravyayte ce granichite s Turkey-ima hilyadi mladeji slujili kato komandosi-samo da predizvikate nestho-ste izceznete kato Laynyanite Sarbia-.Ot vas ne zavisi nisrtho-Mirizlivi ATAKYSTY-izmiyte si zadnitsite
103
0
 
0
 
! Отговори
Мариела преди 15 години
Хора, знайте, че строежът масово на джамии е стратегия на Анкара за турцизация и ислямизация на граничните общности в България - българомохамедани и ***. Целта е да им се насади турско самозъзнание и с годините при следващо преброяване България да се окаже с над 20% турчеещо се население.Оттам България да се обяви за двунационална държава с втори официален език турски, турски училища и университети, кеето ще е краят на Третата българска държава.Ще допуснем ли всичко това да стане пред очите ни?!
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
конспиратор
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предлагам на Софиянци да гласуват за Бойко ДЖАМИЯТА
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много сте зле наистина.имате куп проблеми,които и най-съвестният човек с години не би успял да разреши.вие се радвате на некви новини за разрушени или съборени джамии.точно толкова смешни сте,колкото и посетителите на джамиите.ама вие нямате мозък да асимилирате тези неща.много важно на фона на раждаемостта и абортите примерно.после чакайте прогрес,има да чакате.атака ще ви даде един прогрес...
99
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 15 години
*** ot "Ataka"-samo laete tuk po forumite-gledayte da zapalite pojara ,pak togava ste vidite-LAYNARY ste vie ot "ataka"-na izcezvane ste-skoro ste ostanete Malcinsstvo------------------------------------- --------------------Ето какво предстваляват наглите турци, които вече открито заплашват целостта на нашата държава.Българии, обединявайте се и не се делете на партии, защото така ДПС и Турция искат да ни унищожат!