50 лв. за глас в полза на ГЕРБ в плевенското село Брест

Председателят Цветан Цветанов отрече информацията
21 мар 2009 13:03,
56
50 лв. за глас в полза на ГЕРБ в плевенското село Брест
Снимка: БГНЕС

Управител на цех за заготовка на обувки в село Брест е раздавал по 50 лв. на работниците,  за да гласуват за кандидата за кмет на ГЕРБ в селото Цецо Луканов, твърдят от пресцентъра на БСП в Плевен.

Сигналът е подаден до Общинската избирателна комисия в община Гулянци от кандидата на социалистите за кмет на Брест Стефан Копчев. Днес там се провеждат частични избори за кмет, тъй като досегашният почина през януари т.г.

Раздаването на пари е станало снощи, а сигналът е подаден в полицейското управление в Гулянци към 20.30 ч.

Управителят на цеха, заедно със съпругата на собственика са раздавали парите на своите работници с мотива, че фирмата не е плащала три месеца заплати на хората си.

Въпросните по 50 лв. били вид аванс. По това време в цеха обаче бил и кандидатът-кмета от ГЕРБ Цецо Луканов. Той агитирал работниците да гласуват за него, като ги е уверявал, че лично е съдействал да получат тези суми.

Информацията била потвърдена и от пазача на фирмата, който единствен бил на мястото след пристигането на полицейските служители. Същото са казали и три жени, разпитани около 22 часа снощи. Всички са потвърдили, че са получили парите в присъствието на Цецо Луканов и че той ги е призовавал да гласуват за него.

Луканов обещал, че и занапред ще им помага да получават редовното заплатите си. Парите - общо 2000 лв, са раздадени за около половин час, а работниците в цеха са се подписвали в тетрадка, а не на ведомост.

Парите били изтеглени от софийски клон на Прокредит банк, съобщават още от БСП. Тепърва ще бъде проверено коя фирма е извършила финансовата операция. За случая е уведомена и Районна прокуратура-Никопол.

"Не бих искал да коментирам информацията за купуване на гласове от страна на ГЕРБ на днешните частични избори за кмет в плевенското село Брест, защото това е министър (Румен Петков -бел.ред.), който знаем какви оперативни срещи правеше и от региона, от който е, е в състояние да направи всякакви оперативни комбинации".

Така председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира случая.

Той допълни още: "Разграничаваме се и сме против купуването на гласове. Ако има образувано вече дознание, не искам да коментирам, докато то не приключи. Надявам се, че страха в БСП е огромен и са готови да направят каквито и да е варианти срещу ГЕРБ, за да ни компрометират".

Цветанов изтъкна, че отново се проявява манталитета от изборите в село Доктор Йосифово, където "вече, може би, ще има обвинения за купуване на гласове от страна на БСП". Той прогнозира, че предизборните кампании за национален и европейски парламент ще са много тежки, но изрази надежда, че "всички политически партии ще си свършат работата" и няма да допуснат купуване на гласове.

"Убеден съм, че системата на МВР ще си свърши работа, за да не опорочим изборния процес, това е ангажимент на всички партии", каза Цветан Цветанов.

Без да назовава името на бившия вътрешен министър Румен Петков, Цветанов заяви: "Той бе махнат от поста министър, именно поради тези обстоятелства – оперативните срещи, които правеше. Той е част от провала в МВР и от днешните проблеми, които има г-н Миков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Плевен преди 15 години
Преди доста време, когато за кмет на Плевен бяха един срещу друг Румен Петков и сегашния кмет Найден Зеленогорски. Една "предизборна" кампания на г-н Зеленогорски от онова време: всички плевенски студенти от София и други градове бяха "извозени" с автобуси до Плевен, безплатно разбира се, но с уговорката да се гласува за Найден Зеленогорски. И това също си беше непозволена кампания. Аз се прибрах, и на другия ден отидох и гласувах за Румен Петков. :) Това е само една случка :)
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
лошото е,че си прав
13
0
 
0
 
! Отговори
bbb преди 15 години
Беден народ лесно се купува. Лошото е, че докато изборите се купуват все *** ще ни управляват!
12
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ преди 15 години
ГЕРБ раздава пари..ГЕРБ купива гласове... ГЕРБ да не би да управлява четири години и да открадне милиони от евро фондовете.Истината е че ГЕРБ нямат пари за да купуват гласове.. за разлика от БСП,които направиха България най-корумпираната държава в ЕС.БСП направиха какво ли не за да компрометират ГЕРБ но хората знаят каква е истината.Ако ГЕРБ имаха пари щяха ли да ипотекират имоти и да изтеглят кредит от 440 000 лв за предизборната си кампания.. Сами си направете изводите.Нека да не оставяме България да тъпче на едно място още четири години.Нека на изборите да подкрепим промяната - ГЕРБ.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Скоро ще дойде времето когато на избори всяка партия ще раздава по една средна работна заплата на своите си хора.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
по-лесно е да се псува,отколкото да се действа.ето,думите сами си излязоха от устата ми
9
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 15 години
Набличават избори и всички заинтересувани партии включиха ***.нометите.Битката за КОКАЛА винаги е била жестока.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това се казва пазарна икномика в действие ,крайно време е и на българите да почнат да плащат а не само турците и *** да печелят от избори, а ние после да псуваме заради техния избор . Не знам за кой да гласувам - с празни приказки едва ли някой ще ме накара да си губя времето за да гласувам за която и да е партия.
7
0
 
0
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 15 години
Ако някой ни попита какво правят днес българите, ние, като туриме ръката си на сърцето, отговаряме му тия две думи: стоят и чакат. И наистина, тия са думите, с които най-добре може да се определи и охарактеризира нашето днешно положение. Ние всинца българите, тука и отсреща, само стоим и чакаме, а нищо не предприемаме, за нищо се не готвим.Стоим ние и гледаме как турците се стягат, как се приготвят за последен отчаян бой, как провъзгласяват конституции, правят проекти и контранроекти, как въоръжават и тия свои съплеменници, които надали са в състояние да излязат отвън прага на къщата си...Стефан СтамболовПубликувано е в "Нова България", бр. 59 от 9.01.1877 г.
6
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Какви ли обвинения ще сипе БСП на парламентарните избори.Мисля,че фантазията ни е недостатъчна.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
при тов аположение как очаквате честно да се избере правителство ,което народа да иска????? пак изборите ш е отидат по дяволите
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Същата картинка я очаквайте и на парламентарните избори след 2-3 месеца ! ... Само,че това ще го правят от всички партии,иначе няма как да закарат мамения вече 20 години народ до урните ...
3
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
пак ли ще се окаже че бойкоборисовчетата са най големите купувачи на гласове?и пак ли ще излезе мутрагена да ни обяснава, че раздаването на пари от страна на герб не било купуване на гласове, а грижа за народа?божеее тия милиционери ептен изнагляха....а и сигурно вкупом са там, на тия избори, щот гледам по форумите нийде няма `спонтанни` герберци, дет да оплюват `комунистите`....
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
комунистите само с това се занимават да елиминират противниците си.Без доказателства в нищо не вярвам.Пълния списък и видео от хората по списъка.Иначе всеки може да каже че сестра му е ку-рва а пък той да няма сестра изобщо.
1
0
 
0
 
! Отговори
селянин преди 15 години
Само 50 лв. ли бе, Бойко? Много си стиснат!!! Доган на *** дава двойно!!! Май трябва да влезеш и ти в час - пазарна икономика е.