МВР потвърди: 25 работници в Брест са получили по 50 лв.

Парите са давани в присъствието на кандидата за кмет на политическа партия ГЕРБ
21 мар 2009 14:55,
131
МВР потвърди: 25 работници в Брест са получили по 50 лв.
Снимка: Булфото

25 работници на фирма за обувки в село Брест са получили по 50 лева в присъствието на кандидата за кмет на ГЕРБ, стана ясно след полицейска проверка, съобщи пресцентърът на МВР.

В съобщението на пресцентъра се посочва, че днес в с. Брест, община Гулянци, се провеждат частични избори за кмет.

На 20-и март в полицейското управление в община Гулянци е получен сигнал, че в сградата на шивашки цех в селото, собственикът на фирмата и съпругата му, раздават на работниците суми в размер на 50 лева. Парите са давани в присъствието на кандидата за кмет на политическа партия ГЕРБ, съобщава БГНЕС. Сумите са раздавани като аванс към заплати.

Полицейска проверка установила, че във фирмата, в която се правят заготовки за обувки не са раздавани заплати от месец декември 2008 година. За времето от 20.30 часа до 21.00 часа на 20 март около 25 работници са получили пари. Банкнотите са били в две пачки по сто къса с номинал 10 лева, изтеглени от банка на 18 март 2009 година.

Служители на МВР в Гулянци са разпитали хората, получили пари. Изясняването на обстоятелствата около инцидента продължават.

На 13-и и 14-и март служители на предприятието са стачкували с искането за изплащане на дължимите им заплати. Протестните действия са прекратени след намеса на кмета на община Гулянци и не се е стигнало до ескалиране на социално напрежение. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Помолен за коментар, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви : "Не бих искал да коментирам информацията за купуване на гласове от страна на ГЕРБ на днешните частични избори за кмет в плевенското село Брест, защото това е министър (Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи – б.р.), който знаем какви оперативни срещи правеше и от региона, от който е, е в състояние да направи всякакви оперативни комбинации.

Разграничаваме се и сме против купуването на гласове. Ако има образувано вече дознание, не искам да коментирам, докато то не приключи. Надявам се, че страхът в БСП е огромен и са готови да направят каквито и да е варианти срещу ГЕРБ, за да ни компрометират".

От своя страна бившият министър на вътрешните работи Румен Петков заяви: "Първо – за такъв тип провокация от страна на БСП е абсурдно да се говори, това може да го каже човек, който не стои сериозно в политиката. Второ – на мястото, където са раздавани парите, е бил кандидатът за кмет на ГЕРБ. Така че тук да се говори за провокация или за друг политически субект, е абсурдно. Трето – много e важно да се даде бързо отговор на въпроса за произхода на тези пари. 

Защото, ако те са от софийски клон, трябва да припомним, че преди дни в село Брест бяха и г-н Бойко Борисов и г-н Цецо Цветанов. Ако са от софийски клон, въпросът е кой ги е занесъл в Брест. Защото, поне аз не мисля, че в Брест има човек, който може да тегли такива пачки и да раздава такива банкноти. Така че г-н Цветанов да си огледа вътрешния двор в партията и тогава да търси оправдание с други политически сили, с други личности.

Манталитетът "Крадецът вика "Дръжте крадеца" в случая е избуял до невиждани висоти. След като това си го позволява една политическа сила по такъв брутален и циничен начин, правоохранителните органи трябва да са изключително мобилизирани и трябва достатъчно бързо и категорично да има съответните наказания 

Аз за себе си нямам никакво съмнение какво се е случило в Брест. Мисля, че на този етап и полицията и прокуратурата действат достатъчно адекватно."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Eeeeeeeeeee,точно се бях навил да гласувам за Герб и виж какви ги вършат.Мислех си че са по-сериозни и различни от другите.Сега май пак ще се чудя,към Атака ли незнам...
9
0
 
0
 
! Отговори
26 г преди 15 години
Нека да ги усъдят, виновниците. Ама трябва и тия дето вземат парите и тях. Пък тия от ГЕРБ, Бойко ще ги изпъди, а не като БСП , като хванат някой в крачка и да го наместват на друг пост.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Samo vijte logoto im - gerb i zvezdi4ki. Tova ozna4ava 4e te idvat ot nqkoe dale4no sazvezdie. MOJEBISATE???????????????????????
7
0
 
0
 
! Отговори
Obiknoven преди 15 години
Голямото плюене започна .
6
0
 
0
 
! Отговори
bbc преди 15 години
maliii,4istata i neopetnensa komunisti4eska partia tarsi slamki v okoto na gerb,a koi 6e i vadi gredite ot neinite 4erveni o4i4ki?-se pita v zada4ata.a ko 6a stani kat zapristigat busovete ot anadola,deto o6te v turcia im e platena eskurziikata i glas4etata.ah,besepari-depesari;hem n@'SRANO,HEM GOLJMO.
5
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
колегиииии,те си заложиха имотите боико и цецо,затова имат пари.не се чудете откаде и што
4
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
бойкоборисовчетата пак ги хванаха да купуват гласове, и те пак най кресливи от всички майтапи....
3
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 15 години
Е, КАК БЕ!БОЛКАТА Е ГОЛЕМА!!!*** ГУБЯТ...Ако па, почне и да се разплита чорапа за "оперативно интересните лица"....малеееееееееееееее!!!!!!!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Bobo преди 15 години
Всички купуват гласове, а българите сме толкова прости, че си ги продаваме. Пожарникаря не прави изключение.А този код, който трябва да въведа за да пусна този коментар е смешен:Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар!dans
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Комунистите почнаха с предизборната си кампания..всички купуват гласове.