Вече издават и експресни паспорти с биометрия

Проблем със софтуера блокира системата във Варна
6 апр 2010 09:56,
9
Вече издават и експресни паспорти с биометрия
Опашка от чакащи за новите документи. Снимка: БГНЕС

От днес започва приемането на заявления за експресни и бързи услуги за издаване на лични документи от новия вид.

Срокът за експресните е до 8 работни часа, а за бързите – 3 работни дни.

Заради големия интерес и с цел ограничаване на възможни грешки, от МВР умоляват гражданите да ползват ускорените услуги само ако е много наложително.

В Областната дирекция на полицията във Варна тази сутрин е била поставена бележка, с която се уведомяват гражданите, че днес документи няма да бъдат издавани.

Въпреки това около 50 души продължават да чакат информация кога ще могат да подадат заявленията си.

"Заради проблеми в софтуера на машината за отпечатване на документи, тъй като сървърът е централен, проблемът е в цялата страна. Предполагам, че и в другите градове е така. Проблемът не е създаден от МВР, а от фирмата изпълнител на обществената поръчка – фирма "Сименс", която трябва да отстрани софтуерния проблем", заяви директорът на Областната дирекция на МВР във Варна комисар Димитър Димитров.

13 са пунктовете за издаване на новите документи във Варна. Очаква се съобщение от фирмата изпълнител на обществената поръчка защо е възникнал проблемът и кога той ще бъде отстранен. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Чоко преди 14 години
Някой знае ли какво е положението пред 5-то РПУ, тъй като трябва да си подавам заявление, защото спешно ми се налага да пътувам до Белград.Или може би е по-добре на Мария Луиза???????
8
0
 
2
 
! Отговори
Тъпо кистерме преди 14 години
"МВР умоляват гражданите да ползват ускорените услуги само ако е много наложително." ... какво да умоляват ... те не са издали нито един документ още ... нищо не работи ... ако имах възможност,още днес щях да пусна експресна поръчка ... само да видя дали за 8 часа ще е готова и после - СЪД!!! ... нещастници ...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да пето е
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е, като се плащат много пари (по схемата братчед, шурей, сват, тъст) на разни псевдо-софтуерни фирми, ето какво става. Затова е такова дереджето и на детски градини, и на администрация...
5
0
 
2
 
! Отговори
алеь преди 14 години
Добре, че не сме щатите или Русия и да се налага големия софтуерен гигант Сиеменс да ни предлага ИТ решения поради смяна на личните карти на... хм около 200-250 милиона жители??...сега заслужават едни хубави неустойки правопропорционално на загубените човекочаса на чакащите на опашка по коефициент от БВП, да видим колко процента БВП изгуби народа..
4
0
 
1
 
! Отговори
Чоко преди 14 години
Това на снимката не е ли 5-то Районно в София??????????????????
3
0
 
0
 
! Отговори
в преди 14 години
В Пловдив по раионните няма никой, леките седят и си бъркат в носовете.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и като наехте фирма "сименс",колко ви беше комисионната? и в чий джоб отиде?...след време ще има : на колене!ти си престъпник!...и какво от това? кой крал - крал !
1
0
 
5
 
! Отговори
Варна преди 14 години
Ш О У !