Медици напускат болницата в Попово

Дължат им заплати от януари
Обновена: 27 юли 2011 17:33 | 27 юли 2011 17:30,
34
Медици напускат болницата в Попово
Снимка: Булфото

За тежкото финансово състояние на общинската болница в Попово съобщи управителят д-р Иван Димитров, предаде БТА.

„В момента лечебното заведение има дългове от близо 700 000 лева. От тях 400 000 – към фонд "Работна заплата", а останалите – към доставчици“, обясни той.

Работещите тук 150 души не са получавали заплати от януари. Положението е усложнено, след като в понеделник персоналът от акушеро-гинекологичното отделение е подал молби за напускане от 1 август, продължава да описва картината в болничното заведение д-р Димитров.

По думите му община Попово, собственик на МБАЛ, е наясно със ситуацията, но неглижира проблема.

„На 14 юли е взето решение от общинския съвет за отпускане на заем от 60 000 лв. за заплати на персонала. Тези пари обаче още не са влезли в сметката на болницата“, заяви управителят на лечебното заведение.

Според него, ако отношението към болницата не се промени, всеки месец ще се трупат нови 35 000-36 000 лв.

Решението е преструктуриране на здравното заведение или дофинансиране от страна на собственика, обяви д-р Димитров.

Годишно за нормално функциониране на здравното заведение са необходими около 300 000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
popovo преди 13 години
Наистина ли Д-р Димитров е директор на болницата в Попово? Егати и болницата щом Ванката и *** директор ! Абе вие не знаете ли ,че той е изтрещял отвсякъде !!!!
32
1
 
0
 
! Отговори
лекар преди 13 години
Докторе, престанете с вашите извинения. Аман от вашето нехайство към персонала на цялата болница.Спрете да спекулирате с парите на болницата! Вече 2години Ви търпим и стоим без заплати . Не Ви ли омръзна , не се ли срамувате, не се ли наядохте!?! Пази боже от управници като Вас! Докога ще стоим без пари? *** стара,изплати ни заплатите ИВАНЕ,крадливо *** такова!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен от 13 ч. преди 13 години
Това което прави или се опитва да прави Димитров единствено е показател за огромното му его граничещо с нарцисизъм. Ако някой може да каже коя от хоатичните промени извършил кото Управител в болницата е донесла положителен резултат ? Ще ви кажа -няма такава. Имаме си една медийна звезда,която постепенно се превръща в шут!
30
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен от 13 ч. преди 13 години
Пич,жалка картинка си ! Явно имаш сериозни ментални проблеми. Личи си ,че скоро си избягал от село, но то не е избягало от теб. Като не можеш да подкрепиш с факти едно твърдение не ни занимавай с неизживените си сексуални фантазии! Не си за този форум! Нямаш капацитет и се опитваш да пишеш неподготвен. Разбирам ,че ти е трудно да се справиш сам с материала затова ще ти подам сламка : Прочети чл. 69 от ЗЛЗ от 2010г. ,запознай се и с главата Финансиране на ЛЗ и ако си разбрал материала-пиши !
29
1
 
4
 
! Отговори
765 преди 13 години
Ето още една болница кандидат за положението и края на болницата в Девин!От такива ситуации измъкване няма.Края е един и същ навсякъде - за съжаление!
28
5
 
2
 
! Отговори
JCPenney преди 13 години
Всички знаем от къде идват доходите на лекарите,нека да сме честни.И по 20000лв да взимат заплати точно на деня,пак ще има "дай за да ми не всичко както трябва" .....
27
2
 
2
 
! Отговори
МотоКар преди 13 години
Ако знаете колко "интересни" лекари има в поповската болница към настоящия момент...Дами и господа квалитетни лекари,заповядайте в Попово,тук има огромна ниша за Вашата дейност,защото сега тук се вихрят единствено имитатори-медици!
26
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Izvinqvam se do anonimen,predlojenieto za ploshtada mi e kum g-n mesten ***,koito e tolkova ne naqsno s neshtata i s tova koeto e napravil ili se opitva da napravi vuv nashata shibana dursjava G-n Dimitrov. Vinata e vuv NZOK,G-n Veselinov- koito zaslujava mnogo shutove ,i neskoposanata reforma koqto ostavq lekari bez rabota i naselenito bez zdraveopazvane.
25
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Dido i drugiq anonimen da go duhat,ako iskate 6te vi go podsam AZ vuv popovo na ploshtada,s kakvo obrazovanie ste vie,i kakvo bihte napravili na mqstoto na D-r Dimitrov,pomislete za poziciqta upravitel i sobstvenik i koi finansira neshtata,i kak to4no bez finansirane shte promenite neshto osobenno pri nevejoto otnoshenie na NZOK i dvoiniq standart sprqmo obshinskite bolnici i ukrivaneto na sredstva.Gospodin Veselinov e *** i trqbvashe otdavna da si zamine no naroda e glupav i gladen.
24
2
 
1
 
! Отговори
Dido преди 13 години
Ама голям невежа е този Димитров, бе...чак не смея да го нарека доктор... С какво да те дофинансира собственикът, бе...некадърник... Ти какво направи като директор... *** да се прегледаш в търговищката болница, че поне да видиш на кое му се казва лекари... Осакатявате хората само... Кой разчита на вас? Медийна звезда тръгнал да става... Да беше попрочел това онова за 3 години, че да не плещиш глупости...
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато миналата година мин. Нанев каза,че ще се закриват болници в малките градове всички скочиха и го заплюха. Вижте сега как тихо загинаха болници-предимно общински- в Попово,Джебел,Малко Търново,Балчик,Сливен(белодробната), Смолян, Девин...,много други са на изкуствено дишане и вероятно след изборите ще има още фалити. Просто в системата е заложено такива болници да изпаднат в несъстоятелност и една по една си заминават без никой да протестира и да се шуми в медиите.Да му мислят хората...
22
1
 
1
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 13 години
В Попово трябва да има болница обаче с качествени лекари,защото при настоящото положение мисля двуяко по този въпрос!Доболничната помощ пък е на границата на елементарното,защото отивайки при "личния лекар" се питаш :"...защо изобщо съм тук ...!?!"Това е сериозно!
21
0
 
2
 
! Отговори
teddyshane преди 13 години
Идеята за частната болницта е добра ама кой ще те одобри за 10 бона при положение че не си получавал нищо месеци!И не разбирам що все звъните без да ви натискат?!Само давате акъл по въпроси дето едва ли са ви в компетенцията!
20
1
 
4
 
! Отговори
местен преди 13 години
"За тежкото финансово състояние на общинската болница в Попово съобщи управителят д-р Иван Димитров, предаде БТА."- Директора на болницата заслужава поздравления за невероятния принос който има към Теорията за Управление на Болници. Той само уведомява Собственика за тежкото финансово състояние на болницата и вече две години не предлага никакви мерки за излизане от това състояние,освен искане на пари за заплати -т.е. той е една секретарка.Това е кандидата за Кмет на ГЕРБ-Попово !
19
2
 
9
 
! Отговори
13 преди 13 години
До Анонимен - знае ли как се теглят кредити изобщо и той самият дали има кредит?А като нямаш заплата от януари т.е. нямаш и осигуровки, коя банка ще ти даде кредит?
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какъв е проблема всеки доктор и сестра съответно да теглят по 10-20 000лв заеми та теса 150 човека и така ще имат 1.5-3 000 000 /милиона/лева!Да построят собствена сграда и да си направят нова частна болница без договор с касата!Болницата ще е рентабилна трябва само организация и желание!терен ще вземем от общината те в софия фандъкова ги плаща по 80евро и то в центъра та в попово терена ще е и по 5 евро,,,Докога ще сме слуги можем и сами да работим без държавата да ни организира!
17
11
 
3
 
! Отговори
хмм преди 13 години
боли ме к*ра за лекари-негодници
16
1
 
4
 
! Отговори
isp преди 13 години
a,znaete li ,koi e kmeta na POPOVO- d-r Veselinov, a zad nego stoqt -BSP,DPS i polk. DIMITROV- IPRAVITEL NA KARDAMSKATA ORANJERIA za zalen4uci -v koqto rabotqt predimno ,,pomacite na okolnite sela ,za da mogat da im vzemat ,,glas4etata''. e do tam q dokaraha tiq sofiiski ,,tarikati'' v moq krai!, nqma transport, nqma i rabota po selata,zaradi tiq ,, 4erveni zemedelski kooperacii'',v POPOVO NIKOGA NQMA DA VIDI ,,EVROPA i EVROPA -POPOVO. zatova az nqma da se pribera ,,TAM''. ste prodava
15
4
 
10
 
! Отговори
uha преди 13 години
показаната снимка не е реална-само часовникът тук струва над 5000 еуро,а пачките са наверно годишния бюджет на цялата болница.Снимката сигурно е на гербер,който от болницата ще направи или бар или хотел за почасово ползване.
14
0
 
13
 
! Отговори
Бай Миле преди 13 години
Нещата отгоре изглеждат още по-ясни.Не,че долу не са,но нейсе.С 50 милиона болницата в Попово ще работи перфектно 5-6 години,без да взема и лев от бюджета на държавата и касата и болните ще се радват на безплатно лечение,прекрасна храна и професионално отношение към тях.Укриващите оборот и данъци фирми има стотици.Да не говорим за митници,ДДС,фиктивно осигуряване на минимална заплата и т.н.