Намериха тялото на още едно дете в "Аспарухово"

С него жертвите на водната стихия във Варна станаха 12
Обновена: 23 юни 2014 15:28 | 23 юни 2014 15:28, Камелия Цветанова
39
Намериха тялото на още едно дете в "Аспарухово"
В тази локва на преден план е намерен трупът на детето. Снимка: Булфото

Намерено е тяло на дете на улица „Горна студена” в наводнения квартал „Аспарухово”, съобщиха от пресцентъра на МВР във Варна.

Още по темата
От полицията уточняват, че все още не се знае дали намереното дете е от обявените за издирване след бедствието две изчезнали деца - 3-годишната Жана и 6-годишния Марин.

По непотвърдена информация детският труп е на 3-годишното момиченце.

Тялото е открито при разкопаване руините и калта в близост до улицата, където се намира къщата с най-много жертви, в която са били и двете издирвани деца.

Два паралелни сигнала за намерения труп са се получили в полицията около 13.30 ч. Единият е дошъл от екип на Гражданска защита, а другият от шофьор на разчистваща машина.

Все още продължава издирването на другото дете.

С намирането на детския труп днес жертвите на потопа във Варна станаха 12.

Във водната стихия смъртта си намериха двама мъже и седем жени на възраст между 29 и 83 години, както и три деца.

В четвъртък към 21.00 часа приливна вълна над 2 метра, предизвикана от проливните дъждове, причини свличане на земна маса и дървета от гориста местност над квартал „Аспарухово”, заради което бяха нанесени множество щети и отнети човешки животи.

Загиналите от Варна са Йорданка Георгиева, Иванка Пенчева, Магдалена Шопова, Тодорка Стоянова, Марин Маринов, Магбуле Абзова, Анка Демирова, Юлиян Бошнаков и Зоя Шопова.

Най-младите жертви на природното бедствие са 8-годишната Зина Шопова и 13-годишният Стефан Стефанов.

С решение на правителството днес е ден на траур  в страната в памет на жертвите от наводнението през миналата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
koaka преди 10 години
Защо правителството крие, че жертвите са над 30
19
0
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
До Фюрера милиони пъти ДА !
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като чета че *** влачили помощи с колички, а през това време доброволци им разчиствали къщите - щото получовеците ги мързяло, размислих за SMS-ите които щях да пускам!
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в нашия квартал отглеждаме едни такива наглеци и *** с по 10 чавета. До всички инстанции сме писали - мръсотия, шум, проституиращи жени и травестити...Е, няма и няма резултат - не били установени нарушения. Как да не са като са се самонанесли в постройките, крадат ток, не спазват никакви закони и наредби...Обаче съседката, българка, я глобиха за един стол, който бил на тротоара, а тя нямала право. А жената работи и плаща данъци от 20 г., за да издържаме ***
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая държава никога няма да спре да страда от тези ***, но все пак тя си отглежда и възпитава така, че всичко им е позволено. Строят незаконни катуни - държавата ги оставя, крадат ток - държавата ги оставя, правят си сметища където им падне - пак нищо от страна на държавата, лежат си по гръб и държавата (т.е. ние работещите) ги храни. Природното бетствие не е дъжда, а *** които си отглеждаме. Жалко, че покрай тях пострадаха и българи.
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ванрнеци, съдете общината, че е допуснала незаконно строителство и *** гето в дерето, заради които стана тази трагедия. крайно време е да нучим държавата- като не с добро, с лошо- че трябва да си гледа задълженията, за които ние плащаме- контрол и прилагане на законите
14
16
 
4
 
! Отговори
Мангал преди 10 години
И всеки ден да става по едно такова наводнение, пак ще сме пред вас
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ай, стига вече с тези *** - само мизерия след тях...Пък сега и помощи ще им събираме. Бях решил да изпратя и аз храни и консумативи, но като разбрах, че ходят и товарят хранителни продукти с колички и коли, а никой от тях не е запретнал ръкави да си изчисти къщата, а искали доброволци, моля ви...
12
2
 
7
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Ооооооооооппппппп ! )))
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братовчед ми е полицай във Варна, загиналите са много повече, но са казали, че ще уведомяват обществеността само ако намерят оцелели. Виновни са не само незаконните постройки на ромите, но и площада, който са си изравнили върху дерето, че и спретнатото от тях сметище, което още повече е затлачило дерето, станало е като стена и затова водата е придошла с такава сила.
10
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бугаристанецът всичко политизира вече, включително и дебелината на задните си части. Такъв екземпляр едва ли се ражда някъде на планетата, злобата, ненавистта и омразата ще го унищожат това племе, друго не му трябва.
9
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Папагали, дъждтът не е природно бедствие, напротив, благодат е.Не е нито заместресение, нито изригнал вулкан.Наводнението не е заради природата, а заради дебалансирани и изменен устройствен план в квратала, заради незаконните *** къщи!Така, че чорбаджиийте да спрат да папагалстват, че нищо неможем да направим пред природата!!
8
0
 
24
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 10 години
Това може да се случи във всяко едно населено място в България , защото всеки си прави каквото си иска , строи , руши , изхвърля *** и каквото му падне на всякъде без да помисли до какво може да доведе това . Всички ние сме виновни за това защото всеки един от нас вижда какво става и никой нищо не прави , пълно безхаберие е обгърнало България.
7
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо мълчите за *** които се редили да лапкат помощи с Мерцедесите?Къде е медиината истерия за това?*** започнали да крадат на хората нещата.Къде са джурналистите,защо по цял ден не ни информират за *** свободия???
6
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какво си в траур ???
5
15
 
39
 
! Отговори
Прост от 1 до 5 преди 10 години
СТИГА ГО ПОЛИТИЗИРАХТЕ БРЕ ***, КАТО НЯМА КАКВО ДА НАПИШЕТЕ ЗАМЪЛЧЕТЕ.... ИМАЙТЕ МАЛКО ДОСТОЙНСТВО.... ДЕН НА ТРАУР Е... БЕЗСРАМНИЦИ...
4
31
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато кметът на Варна се обадил на Орешарски за помощ онзи му отговорил, че е късно вечерта и трябва да спи.
3
41
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това правителство ще остане в историята с най многото деца загинали при неговото управление.
2
0
 
124
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Природата няма НИЩО общо тука ...Кой е виновен, че няма отводнителни канали - природата ли ?Кой е виновен, че роми строят катуни където им падне - природата ли ?а да се делите на гербаджии и комунисти в такъв момент ... само показва, че си заслужавате съдбата
1
2
 
48
 
! Отговори
ОЧЕВИДЕЦ преди 10 години
ПРИЛИВНАТА ВЪЛНА НЕ БЕШЕ 2 МЕТРА, А НАД 4,5 МЕТРА. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ