Прокуратурата в Оряхово се самосезира за наводнението в Мизия

Назначи проверка, резултатите от която трябва да станат до 2 дни
2
Прокуратурата в Оряхово се самосезира за наводнението в Мизия
Снимка: Булфото

Районната прокуратура в Оряхово се самосезира във връзка с наводнението в град Мизия и разпореди извършването на предварителна проверка, възложена на органите на ОД на МВР-Враца, съобщиха от обвинението.

Проверката е възложена с оглед събиране на достатъчно данни за извършено престъпление по чл.335 от НК, касаещ причиняване на наводнение по непредпазливост.

Още по темата
След извършването на проверката в рамките на следващите 2 дни трябва да бъдат изяснени  обстоятелствата, свързани с причините за настъпилото наводнение, в т.ч. ще бъдат установявани промените в речното корито на река Скът и състоянието на язовирите на територията на Община Мизия.

За нуждите и целите на извънпроцесуалната дейност ще бъдат снети сведения от компетентните длъжностни лица, както и ще бъде изискана и анализирана нужната информация от Напоителни системи ЕАД, Басейнова дирекция по управление на водите - Дунавски район - гр.Плевен, Национален институт по метеорология и хидрология - филиал Плевен и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
БОЖИДАРКА преди 10 години
ЯЗОВИРИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВАТ ПОД АРЕНДА НА НЕГРАМОТНИ АЛЧНИЦИ, КОИТО НЕ СПАЗВАТ ИЗИСКВАНИЯТА ЗА БЕЗОПАСНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ. ТРЯБВА ДА ИМА КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЯТА ОТ ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ, ТОВА Е НАЛОЖИТЕЛНО КАТО СЕ УПРАВЛЯВАМЕ ОТ ПРОСТАЦИ. ДАЖЕ Е НЕУДОБНО ДА СЕ ИСКА ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕС
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всичко ще се потули то е ясно. някой ще плати някакви си пари и папките с разследвнето ще хващат прах ....
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ммм да, хубаво е, че отново няма да има виновни.