Жители на Гърмен: Бойко, докога ще има беззаконие

Протестиращи искат оставки на Бъчварова, Павлова и Цацаров
Обновена: 18 юли 2015 18:49 | 18 юли 2015 12:34, Петя Славова
183
Жители на Гърмен: Бойко, докога ще има беззаконие
Снимка: Dnes.bg

Около 150 жители на Гърмен протестираха на площад „Независимост” в София, предаде Агенция „Фокус”. Протестът, е срещу решението да се спре събарянето на незаконни ромски къщи в квартал „Кремиковци”, което трябваше да продължи на 13 юли.

Демонстранти носиха плакати с надписи "Къде са парите за евроинтеграция", "Цацаров, докога ще те чакаме", "Бойко, докога ще има беззаконие", "Земя напоена с кръв, не се продава". Жителите на Гърмен развяват българския трибагреник и надуват вувувзели.

Още по темата

Протестиращите предварително обявиха, че ще искат три оставки – на вицепремиера Румяна Бъчварова, на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Някои от хората бяха с тениски с надпис „Аз съм горд, млад българин и милея за Гърмен”. Други носят трибагреника, на който е изписан надпис „Революция”.

Полицейското присъствие в района е засилено. Движението в района се осъществява нормално. По време на протеста бе прочетена и петиция, която ще бъде внесена на 20-и в Министерски съвет. Тя е адресирана до президента на Република България Росен Плевнелиев, председателя на народното събрание Цецка Цачева, министър-председателя Бойко Борисов, до главния прокурор Сотир Цацаров, МВР, Дирекция национален и строителен контрол, до Агенция за закрила на детето и до Общинска администрация Гърмен.

В петицията жителите на селата Гърмен и Марчево изразяват разочарованието си от липсата на реални действия и категорична воля за решаване на проблемите породени от незаконното самонастаняване и изграждане на постройки в местността "Падарката" край селата Гърмен и Марчево.

Демонстрантите обещаха, че ако не се вземат мерки, напрежението отново ще ескалира, като последиците ще са непредсказуеми. Също така стана ясно, че тази вечер в 19.30 часа на площада в Гърмен отново ще има демонстрации.

Междувременно ситуацията в Гърмен коментира Лиляна Павлова пред bTV. Тя обясни, че от 2000 г., когато започва заселването на роми в махалата "Кремиковци" в община Гърмен, досега ръководството на общината е издало 775 регистрации по постоянен адрес в парцела, който е земеделски нерегулиран имот и не би трябвало да бъде заселван.

Стана ясно, че това е правено от предишния кмет - Ахмед Башев (ДПС), и сегашния - Минка Капитанова, която е била заместник на Башев. Само от началото на тази година Капитанова е издала нови 55 регистрации в нарушение на закона, каза Павлова.

Според думите на министъра, вече има наредена проверка на служба ГРАО и прехвърли отговорността за проблема върху Капитанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
38
 
! Отговори
Без преди 8 години
Чакам някой Милошевич или Младич в бг вариант да се появи... Пък ще видим после..
18
2
 
27
 
! Отговори
от гювеча преди 8 години
Само ако знаете ченгетата как мразят ...ромите,бедна ви е фантазията!Ало,Днес,бях политически коректен и това ме направи неизказано щастлив!:)
17
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боисов - ОСТАВКА!!
16
3
 
35
 
! Отговори
Простично е ! преди 8 години
Докато има БОЙКО, ще има и престъпления. Не може една мутра да пази законите. Вълкът козината си мени, но нрава не !Докато избирате предатели на националните интереси (независимо от партията) ще са така нещата. И по-зле ще стават. Или си държавниик, или си чужда *** ! Бойко не е държавник !
15
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Крали Бойко нищо не чакайте!!! Кажете ми едно да е направил за обикновения българин от както е на власт освен да го лъже и краде. На този *** държавата му гори той се смушил като ***. Както върви народа ще вземе в свои ръце справедливостта и той и щведите които не закача ще усетят дебелия. За ваше сведение в Гърмен гласуването е било 4:1 за ГЕРБ. Закон трябва, имаш средно гласуваш, нямаш отиваш да учиш.
14
1
 
34
 
! Отговори
Караибрахим преди 8 години
Докато си го избирате ,бе !!!От тия 150 поне 120 са гласували на него !!! Преди това са гласували за Симеончо , преди него за СДС и Драгалевския ... Па сега :,,ДОКОГА,, !!!
13
1
 
2
 
! Отговори
пуня преди 8 години
До а бе,хоракога и къде, дай линк
12
2
 
45
 
! Отговори
а бе,хора преди 8 години
Бойко в прав текст по ТВ го каза,че американския посланик не дава да ги пипат,кво се чудите и воплите,баси!Ми така ще е,свиквайте,не може хем да си надупен,хем свободен,не става!Айде,лек ви ден!
11
1
 
35
 
! Отговори
шпиндел преди 8 години
тоест, протежето на ББ, Цацаров, виновен, кръглоликата министърка на ББ - виновна, ББ - свестен и точен, неговата оставка не искат. сякаш не ББ ги доведе всички тези. или протестиращите ги е шубе от мутри? разбираемо.
10
0
 
31
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Ще отидат при тези, които ги използват - ДПС, барони и т.н. Защо трябва като кърлежи да смучат тези, които се трудят!
9
0
 
40
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Ами от където са дошли,там ще отидат!Друго е интересно,защо има пълна медийна тишина за Ахмед Башев,дето ги докара и настани на държавна земя!?
8
0
 
40
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
Крие се като мишок !!
7
0
 
35
 
! Отговори
eбашев преди 8 години
айде Цацаров покажи че искаш да се реформираш
6
4
 
42
 
! Отговори
активен преди 8 години
Докато Бойко е власт, дотогава.
5
0
 
33
 
! Отговори
гръмчо преди 8 години
Що за наивен въпрос? Това е като да питаш водата защо е мокра, а огънят защо гори. И вълкът защо яде овците.
4
0
 
44
 
! Отговори
eбашев преди 8 години
вкарайте Башев и Минка в затвора,все от някъде трябва да се почне
3
0
 
67
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Хората от Гърмен, казаха, че колективно спират да плащат данъци на тази рекетираща територия България, защото това отдавна не е държава, а територия. Цялото селище спира да плаща данъци, явно трябва да стане навсякъде в България
2
0
 
49
 
! Отговори
Shark преди 8 години
докогато мълчим, дотогава ще има беззаконие
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DVAMA KMETOVE OT BALGARIA,NO NE SA BALGARI--TE SA S VREMENNO RAZRASHENIE KATO IKONOMICESKI EMIGRANTI.