Нинова за чумата: Убиха животни без причина. Съсипаха хората!

Лидерката на левицата заяви, че ще потърси отгорност от виновниците
22 ное 2018 11:00,
131
Нинова за чумата: Убиха животни без причина. Съсипаха хората!
Снимка: Пресцентър БСП

"Убиха животните без причина, съсипаха живота на хората и забравиха, но ние не сме и виновните ще носят отговорност"

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на посещението си в регионите, пострадали по-рано тази година от чума по животните.

Още по темата

По думите и правителството е унищожило животните без причина и без никакви доказателства за състоянието им.

Освен това лидерът на левицата обясни още, че вече пети месец в региона не е умряло нито едно животно, а карантината все още е в сила.

Тя разказа още и историята на един от пострадалите животновъди, чиито животни са формално заличени по документи, но в продължение на месеци стоят затворени. Нинова пое ангажимент да помогне на потърпевшите да търсят правата си и ще им осигури адвокат.

"Няма да ги оставим в бедата им. Бях с тях, когато пазехме стадото на баба Дора. Сега отново съм тук. Никой вече не се сеща за трагедията на земеделските стопани в региона", каза още лидерът на левицата.

Тя обясни, че по време на разговорите с пострадалите хората са се оплакали, че са забравени от институциите и политиците и са принудени да плащат задълженията си по кредити, без да имат никаква възможност.

"Ще направим всичко по силите си виновните да понесат отговорност", каза още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
29
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Нинова като е в критическата и става неадекватна към заобикалящата я действителност.
60
10
 
28
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
Не са убили животните без причина. Убиха ги, защото имаше чума в региона. Разбира се, не всички животни са болни от чума и няма как всички да са болни. Но за съжаление правилата са такива, че се унищожават всички. Не може да се чака едно животно да прояви симптоми. Ако то има явни симптоми, това значи, че вече е изпозаразило още животни.И овцата Нинова знае всичко това, но си прави поредния ПР на гърба на бедните хора.
59
5
 
27
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Хайде стига плямпа напразно. Нарича се превенция и ако има едно болно се убива всичко.Ако не беше направено това и беше излезнала заразата щеше да обвиняваш правителството,че не прави нищо за да спре заразата. Ясни са ми номерата ти :)
58
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им стига овчия народ, та и козите унищожиха.
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бреййй овцата е повярвала на уж некомуниста Боко, че имало чума ??? Да живее БКП, г-н Д Талев правилно е заключил, че последният комунист на света ще умре в България, не в Русия ! Щом овцете повярваха, че ГЕРБ са неко'муняги, значи покойният г-н Талев е прав ! Целият Запад правилно сравнява българинът с овца, разликата е само в походката единият ходи на два крака а другият на четери ! Ха ха ха овце-патриоти каква порода какъв хибрид !
56
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиха ги, но не без причина.Питайте Борисов на кого какво е обещал.За сметка на българския народ.Малко им беше, че ни съдраха кожите от гърбовете, ами и животните ни изтрепаха.Бог забавя ама не забравя.
55
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова за чумата,по-точно Нинова-чумата.
54
3
 
17
 
! Отговори
Амнезия Склерозова преди 5 години
Банковият срив се превърна в емблема на лявото правителство от 1995-1996 г. Към 15-те фалирали банки имашенеобслужвани кредити от 2,7 трилиона неденоминирани лева(2,7 млрд. лв. след деноминацията). В края на 1995 г. се оказа, че несъбираеми са 41% от отпуснатите от държавните и частните банки на предприятията от реалния сектор парични суми. Редовно изплащани към онзи момент са само 39% от заемите, отпуснати от частните банки.В отчетите си за 1995 г. само 4 от общо 47 работещи институции отчетоха печалба. Доверието в системата бе подкопано. Въпреки това БНБ рефинансираше губещи банк
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли екперти в тоя бранш в Министерство на Земеделието. Или няма кой да назначава и да праща командировка. Или няма качественна местна власт да се появи пред обществото и да каже каква е истината.ИЛИ ВСИЧКО Е ВА ЗАПЛАТА С МЪРТВИ ДУШИ.
52
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставам с впечатление , че съветниците на К. Нинова я подвеждат да се излага. Другото мнение , че разбира и от ветеринарна медицина, отглеждала е кози, разбира от счетоводство за ДДС, от международна транспортна дейност и всичко което коментира.
51
5
 
13
 
! Отговори
малко късно преди 5 години
Сетила се Мара /корни/ да се побара
50
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая чума няма ли да си затвори вече уста
49
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова, как мислиш, за кого бие камбаната? Или си мислиш, че ще ви простим за избитите 23000 души интелигенция след 1944 г. Никой не е забравен, нищо не е забравено.
48
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ БЕДНИЯ СИ НАРОД- ЧЕРВЕНИ
47
7
 
30
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Нинова,проблемът се решава лесно: просто върнете стадата на хората,които вие и вашата червена армия им откраднахте в периода 1944-1963 г. и всичко ще се оправи,а пострадалите от чумата ще бъдат овъзмездени!
46
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това вече, нямам думи. Само да се нагнетява обстановката - "тия избили животните без причина, били фашисти". Е, не. С тази терминология и манталитет, уви, нищо.
45
6
 
23
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Курнелийо хвърлихте 2 млн. евро за телевизийка а сега се правите че ви пука за хората. Вие срам имате ли? Да ти дам тълковен речник за веднъж и за винаги да ти стане ясно какво означава думата лицемерие? Да не си ги извадила тези пари от собствения си джоб та да си купуваш с тях скъпи играчки? И не ми обяснявайте че и другите партии ползвали субсидии. Не може да се правиш на загрижен, да се просълзяваш пред камери а след това да хвърлиш на вятъра пари за нещо толкова непотребно като телевизия.
44
12
 
7
 
! Отговори
Темата е... преди 5 години
Че др. Дамян Илиев от БАБХ е хайван и некадърник и основна причина за тия скапани мерки!
43
2
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Хора,които са виждали крава и овца само в Била, Кауфланд,Метро във вид на пържоли , да не коментират !!!
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената чyма в българия е комунистическата.