Глутница чакали бе разгромена от... ловци

16 хищника отстреля за ден дружинката в Игнатово
28 яну 2019 16:45,
142
Глутница чакали бе разгромена от... ловци
Снимка: в. "Труд"

Тежък разгром на хищниците в равнината "Златия" нанесе ловната дружинка на северозападното село Игнатово. Само за ден стрелците повалиха 16 чакала и спасиха десетки птици и зайци от набезите на зверовете. Четата от Игнатово заедно с гости – общо 20 души, излязла в неделя на лов за фазани.

В тръстиките и гъсталаците край язовир "Липница" обаче ловджиите се натъкнали на цяло сборище чакали. "Решихме да прекратим търсенето на птици и да се заемем с хищниците", сподели шефът на дружинката Васил Борисов.

Ловците обградили храсталаците и горичките и започнали тоталното им прочистване, съобщава в. "Труд". След пет гонки и няколко часа стрелба като във военна операция на полесражението останали 16 ликвидирани чакали.

"Имаше поне още 2-3 паднали, но не можахме да ги открием в драките", каза Борисов. Най-много хищници – пет, покосил синът на председателя Николай Василев. В стрелбата участвала и една дама – Ана Василева, която ловува заедно със съпруга си Юлиян Василев.

"Районът е пълен с хищници, които нанасят големи загуби на кроткия дивеч – фазани, яребици и зайци. Нападат и сърни. Чакалите са най-много, но има и вълци. Затова в средата на февруари ще организираме хайка на всички дружинки в равнината "Златия". Трябва да прочистим полетата си преди пролетното разселване на фазани", заяви ловният надзирател Бранимир Видин.

Миналата година дружинката в Игнатово пусна на свобода 80 фазана, а в близките седмици ще разсели още 60 от красивите птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
9
 
8
 
! Отговори
Koko the truth преди 5 години
Ходят да гърмят по малкото останали животни, които си имат своята роля и функция в живота. След като си изгърмят патроните по всичко мърдащо, включително малки птици, които използват само за мишени, отиват да се наливат с алкохол до козирката, както си е редно за почивните дни, според същите тези юнаци. Ако се наложи да правят нещо съзидателно - не ги търси. Те са мъже само като гърмят беззащитни животинки.
86
3
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Избивай вредните хищници !
85
10
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Няма по гн.усни из.врате.ня.ци от т.нар. ловджии. Кой нанася повече поражения на дивеча - тъ.па.ците с пушки които наброяват над 300000 за.дни.ци /за глави във случая не може да се говори / и стрелят по всичко дето мърда или чакалите и вълците дето убиват само за храна. И такива снимки не трябва да се публикуват. Ама какво искате от такава страна дето Агент Гоце се снима със убит вълк със пъхната борова клонса в устата или лютви местан със оранжевото шалче - ***.о.ти ни управляват.
84
13
 
14
 
! Отговори
Ловец преди 5 години
Съгласно ЗЛОД /незнаещите да прочетат какво е това животно/ за отстрел целогодишно са кучета и котки, които се намират на отдалеченост над 200 метра от населено място. Също така и хщници и птици указани в написаното в началото. Браво на дружинката от Игнатово и още повече слука!
83
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Е тва е то "великани". Чакалите са виновни, че ги има."Всички хищници действат на този принцип бе глупи- убиват конкуриащите ги хищници, за да нямат конкуренция за плячката си. А човекът е най-големият хищник.
82
10
 
17
 
! Отговори
Бау преди 5 години
нещастници...
81
8
 
15
 
! Отговори
lowec преди 5 години
просто са си свършили работата като ловджии.
80
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тва е то "великани". Чакалите са виновни, че ги има.От *** народ нищо не става.
79
9
 
11
 
! Отговори
hak преди 5 години
Пожелавам им от същото
78
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с разгрома ме преби. Все едно не са стреляли по невъоръжени животни, а са водили неколкодневни тежки сражения с настъваща дивизия на Вермахра край Сталинград.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***!
76
0
 
2
 
! Отговори
ор преди 5 години
До Ко сте от селоКоментара ти показва,че си нямаш никаква идея от това с какви доходи разполагат старите хора на село.
75
11
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
кОМПЛЕКСИРАНИ ХОРА - ХОДЯТ ДА СТРЕЛЯТ ПО ЖИВОТНИ-- КАКВА КЛАСА САМО ! БРАВО НА ВАС- КОМПЛЕКСАРИ !1
74
7
 
5
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Да водиш жена си на лов ?! Тоя некъф мазохист бате....
73
16
 
18
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Всички ловци са садистични комплексари! Ловът е убийство и трябва да се наказва като такова!
72
4
 
11
 
! Отговори
Гъбаря преди 5 години
Колегата когато беше клекнал го наобикилиха глудница чакали като се изправи и се разбягаха.Та извода е ,че могат да нападнад малко изгубено дете .
71
0
 
11
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
За Чакалите пред"Коня"трябва по-голяма ловна дружина,въоръжена с"Калшници",защото са по-ловки,по-опасни и по-многобройни от чакалите с по четири крака.Освен това ги охраняват.
70
1
 
15
 
! Отговори
Глутница чакали преди 5 години
Разгромени сме ама, друг път...Ние сме от ГЕРБ!
69
0
 
5
 
! Отговори
ко Не преди 5 години
До Да беТе тия твойте вълци некви джендарски
68
2
 
1
 
! Отговори
Да бе преди 5 години
Не е вярно че при вълци няма чакали