Глутница чакали бе разгромена от... ловци

16 хищника отстреля за ден дружинката в Игнатово
28 яну 2019 16:45,
142
Глутница чакали бе разгромена от... ловци
Снимка: в. "Труд"

Тежък разгром на хищниците в равнината "Златия" нанесе ловната дружинка на северозападното село Игнатово. Само за ден стрелците повалиха 16 чакала и спасиха десетки птици и зайци от набезите на зверовете. Четата от Игнатово заедно с гости – общо 20 души, излязла в неделя на лов за фазани.

В тръстиките и гъсталаците край язовир "Липница" обаче ловджиите се натъкнали на цяло сборище чакали. "Решихме да прекратим търсенето на птици и да се заемем с хищниците", сподели шефът на дружинката Васил Борисов.

Ловците обградили храсталаците и горичките и започнали тоталното им прочистване, съобщава в. "Труд". След пет гонки и няколко часа стрелба като във военна операция на полесражението останали 16 ликвидирани чакали.

"Имаше поне още 2-3 паднали, но не можахме да ги открием в драките", каза Борисов. Най-много хищници – пет, покосил синът на председателя Николай Василев. В стрелбата участвала и една дама – Ана Василева, която ловува заедно със съпруга си Юлиян Василев.

"Районът е пълен с хищници, които нанасят големи загуби на кроткия дивеч – фазани, яребици и зайци. Нападат и сърни. Чакалите са най-много, но има и вълци. Затова в средата на февруари ще организираме хайка на всички дружинки в равнината "Златия". Трябва да прочистим полетата си преди пролетното разселване на фазани", заяви ловният надзирател Бранимир Видин.

Миналата година дружинката в Игнатово пусна на свобода 80 фазана, а в близките седмици ще разсели още 60 от красивите птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на момчетата! От време на време трябва да се прочистват хищниците, защото като няма дивеч нападат селата. Разбира се всичко с мярка. Все пак хищниците също са полезни.
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук си дават мнението някои хора, които нямат никакъв мозък, логично мислене, никакво знания. Абе, алкохолици, какво ви пречат чакалите? Много са ми противни тия впиянчени авджии, всичките до един или сбръчкани от пукане, или с големи противни кореми.Най-очевидното доказателство, че точно човека руши всички екосистеми е района около Чернобил в Украйна. Поради радиоактивното заразяване хора там не ходят и за 20 години там е пълно с животни, раките са пълни с риби както описано в рая.
45
0
 
8
 
! Отговори
при соца преди 5 години
отбора на село се казваше ,,Глиган"-Голица! При демокрацията го смениха на ,,Диво прасе"- Голица! Сега няма отбор, и нямаме спорове как се казва!
44
5
 
3
 
! Отговори
Узуна преди 5 години
Eкозащитници, НПО-та, Екогласност, Тома Белев, дигайте се на бунт! Оставкаааа! Как може така да изтрепят животинките.
43
1
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
Абе то има дружинка,ама като им кажеш що не ги трепят,казват че не искат да си хабят патроните с тях щото стрували пари,пък друго си е да думнеш прасенце,фазанче,зайче и т.н.Такива ми ти работи.
42
8
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Има тук хора които са само *** и не знаят какво е да те обиколят 7 - 8 чакала да си само на 10 метра от автомобила си и да не можеш нищо да направиш а как вият зловещо то не е и виене а някакво джавкане - не съм ловец но си купих газов пистолет само заради тях понеже работата ми беше такава а тогава ме спаси парче желязо и стара ламарина просто ударите по ламарините ги прогони
41
5
 
18
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Браво !Бой по чакалите , ами те превзеха страната!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми какво чакате,толкова ли не можете да съберете пари за една пушка и да спрат да ви вият под прозорците и да ви давят домашните животни?
39
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на ловците,а на тия дето защитават чакалите ще кажа-елате за една нощ в моето село в плевенско и като завие под прозореца да ви видя дали ще са ви сухи гащите,хората ги е страх да излязат по нужда.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, хора, не чакайте нищо в живота, защото вижте тия дето бяха чакали и ги застреляха! "Човек за човека е вълк" - само през социализма е "другарят вълк".
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КомплексариИзобщо не ме впечатлява убийството на хищници като чакали и вълци например, достатъчни са лисиците.Колкото по-малко хищници,толкова повече полезни животни се размножават.Някога в нашия горски край бяха пуснали едни скални орли да възстановяват,защото изчезнали, но след като пострадаха кокошките на хора от вилите,орлите изчезнаха,явно някой им видя сметката.
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селата в Северна България са пропищели от чакали!Вият като малки деца и някак си страховито!По принцип не нападат хора ,но ако са в глудница е твърде вероятно да нападнат човек!Само незнам от къде ни налазиха толкова много!Явно нямат естествени врагове и бързо се размножават!
35
6
 
3
 
! Отговори
До Лорджия преди 5 години
Точно ми е на акъла, че чакалите са ти виновни за липсата на дивеч.
34
7
 
2
 
! Отговори
Лорджия преди 5 години
Там ги оставяме, за какво ни е чакала. Ако е голям го взимаме за трофей, понякога при умрелите чакали идват големи лешояди, редки трофей като Египетски. Тогава лешояда се прибира и се препарира. Имам рис и мечка с мече препарирани, от 90-те години. Вече няма такъв дивеч, рядък е.
33
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!Смърт за зверовете!
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛорджияДа те питам като специалист: тези чакали какво ги правите по принцип, погребвате ли ги поне?
31
17
 
29
 
! Отговори
Комплексари преди 5 години
Ловците са комплексари - хем им се иска да са мачовци с оръжие и да решават кой да живее, хем не им стиска да излязат срещу противник също с пушка. Затова избират слаб невъоръжен противник - животните.
30
3
 
21
 
! Отговори
Как са разгромени? преди 5 години
Чакалите армия ли имат, щаб , оръжие...?
29
1
 
28
 
! Отговори
Помислих преди 5 години
че българската армия разгромила турците при Одрин! А то ловджии убили 5 чакала на село!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛорджияТолкоз ли си гладен бе човек???