Глутница чакали бе разгромена от... ловци

16 хищника отстреля за ден дружинката в Игнатово
28 яну 2019 16:45,
142
Глутница чакали бе разгромена от... ловци
Снимка: в. "Труд"

Тежък разгром на хищниците в равнината "Златия" нанесе ловната дружинка на северозападното село Игнатово. Само за ден стрелците повалиха 16 чакала и спасиха десетки птици и зайци от набезите на зверовете. Четата от Игнатово заедно с гости – общо 20 души, излязла в неделя на лов за фазани.

В тръстиките и гъсталаците край язовир "Липница" обаче ловджиите се натъкнали на цяло сборище чакали. "Решихме да прекратим търсенето на птици и да се заемем с хищниците", сподели шефът на дружинката Васил Борисов.

Ловците обградили храсталаците и горичките и започнали тоталното им прочистване, съобщава в. "Труд". След пет гонки и няколко часа стрелба като във военна операция на полесражението останали 16 ликвидирани чакали.

"Имаше поне още 2-3 паднали, но не можахме да ги открием в драките", каза Борисов. Най-много хищници – пет, покосил синът на председателя Николай Василев. В стрелбата участвала и една дама – Ана Василева, която ловува заедно със съпруга си Юлиян Василев.

"Районът е пълен с хищници, които нанасят големи загуби на кроткия дивеч – фазани, яребици и зайци. Нападат и сърни. Чакалите са най-много, но има и вълци. Затова в средата на февруари ще организираме хайка на всички дружинки в равнината "Златия". Трябва да прочистим полетата си преди пролетното разселване на фазани", заяви ловният надзирател Бранимир Видин.

Миналата година дружинката в Игнатово пусна на свобода 80 фазана, а в близките седмици ще разсели още 60 от красивите птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
16
 
! Отговори
Еколог с джип 4,7Л преди 5 години
След като избиха вълците дойдоха чакалите където има вълк чакали няма .И не бъркаъте еколози с разни вегани ,емота и други.Еколозите сме за избиването на чакали и скитъщи кучета вредни са и унищожават дсесетки видове други животни.
66
5
 
8
 
! Отговори
VULCHI GLAD! преди 5 години
До ЕвТи би ли обяснил по какъв начин е необходим ловът и за какаво?И кои си ти,за да уравновесяваш хранителната верига за кефф?
65
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време мъжете са ходили на лов за прехраната на семейството си, а сега да се забавляват и да се напиват.
64
6
 
12
 
! Отговори
Ев преди 5 години
Наложително е прочистването от псевдо еколози и всякакви ревливи елементи не познаващи природата. Жалко е да се гледа настъпването на всякакви видове д.ж.е.ндери и с неясно самосъзнание. Ловът е необходим и той не включва само стрелба а много дейности. Бракониерството е това което е лошото.
63
3
 
4
 
! Отговори
Ко сте от село преди 5 години
Една немска овчарка в двора, към 200 лева са с родословие, и чакал няма те наближи!
62
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
90% от горите на планетата вече са изсечени, хиляди животински видови вече са изчезнали. А ние продължаваме да се хвалим, че сме убийци.Как ни търпи онзи горе все още - не знам.
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова природата ще си отмащава по всякъкав начин. По голям хищник от човека няма. Човека сам унищожава флората и фауната и после плачем.
60
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък се изтъпанили да се снимат. Виж им акъла.
59
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-способните ловджии - семвероамериканските индианци - дори те са убивали единствено и само за храна. Нашите комплексирани авджии така си избиват комплексите.Че на българския мъж - `комплексар` му е второто име.
58
9
 
17
 
! Отговори
VULCHI GLAD! преди 5 години
Със пушки сте много смели срещу природата,партийните синчета и ***..ГАДОВЕ!Това ловът трябва да се забрани със ЗАКОН и ГЛОБА!
57
5
 
22
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
***! Да убиваш за удоволствие е пълна мерзост.
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изтъпанили се с по една пушка - кой като назе.Българският мъж си съсипа държавата стигнахме дъното, но фукнята го гони.
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е природа и тези вълци и чакали убиват за да оцелеят, а ние да се по забавляваме с лов. За да има дивеч за ловците те убиват хищниците не е редно всеки има предназначено място в този свят. Хората все пак могат да си на пазаруват в магазина за разлика от животните.
54
5
 
7
 
! Отговори
Чакалите преди 5 години
идват от Северна Добруджа, Румъния! Като цяло са страхливи, едно домашно куче ги гони! Но виенето им е отвратително, като на хиени звучи! Може човек да се стресне!
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали са с две леви ръце.Да свършат работа за две пари не могат. Могат само да убиват.
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е кеф като от некадърност сами се стрелят един други.
51
9
 
18
 
! Отговори
ор преди 5 години
Много добре са направили ловците няма за какво да ревете с крокодилси сълзи.Чакалът е инвазивен вид за България т.е. не е местен вид.Благодарение на такива екозащитници като вас той се разпростря из цяла България унищожавайки дребния дивечкато зайци,фазани яребици и др. на места даже влиза в селата но това вас не ви интересува нали, важното да вдигате аларама.
50
4
 
4
 
! Отговори
Тихомир Тодоров преди 5 години
До анонимен, *** първо до Чернобил и след това пиши за рая, там вълци, мечки, чакали са основните обитатели някой друг елен. А и от ника ти е видно, че си *** комплексар след като нямаш смелост да излезеш от анонимността, между другото ловец съм и ако имаш смелост заповядай да си защитиш позицията
49
0
 
9
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
И какво като в Чернобил гъмжи от дивеч и риба?Отиди и си набери.
48
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авджиите са най-пропадналото племе.Всичките си отиват рано или от болести или от пиячка.