Свързването на ВиК мрежите на Перник и София - трудно

Все пак технически е възможно, ще решава СОС
28
Свързването на ВиК мрежите на Перник и София -  трудно
Снимка: Pixabay

Свързването на пернишката със софийската водопроводна мрежа е технически възможно, но трудно изпълнимо, заяви на проведеното днес заседание на Общинския съвет /ОбС/ в Перник Станислав Станев - зам. директор на "Софийска вода".

Още по темата
Най-близката точка, където това би могло да се случи е в района на Горнобански път. Там има водопровод фи 1500, но трябва да се преодолее 200 м денивелация.

Необходими са огромни помпени станции с водопроводи, които са предвидени за висок напор. Проектът е сложен и за реализацията му са нужни години. От техническа гледна точка това не е невъзможно, но Столичният общински съвет е органът, който може да прецени дали това е приемливо за тях или не, каза Станев, цитиран от БТА.

Председателят на ОбС в Перник Димитър Колев заяви вчера, че евентуалното свързване на двете водопроводни системи, е вариант за решаване на водната криза в Перник, ако на Владая има тръба фи 800.

Днес стана ясно, че водопроводът във Владая е с диаметър 250 мм и е изграден с цел да водоснабдява Владая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: ПерникСофийска вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
14
 
! Отговори
Константин преди 4 години
И за какво София да си дели водата с Перник. Тях като го крадат гербаджийте 8 години и те мишкуват, сега не излизат на протест и хоп от София водица. Браво. Ето я споделената отговорност. Да седят на сухо и сега щом мишкуват. Един протест не направиха тези, уж винкели, уж побойници. Смешки.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам нищо против перничани, но ще плащат ли същите сметки завода и загубата им същата ли ще е като в София? Най-скъпата вода е в София.
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 хил. перничани, ако излезнат пред парламенто, Боко ки падне.
1
0
 
16
 
! Отговори
БАЙ преди 4 години
Ами то не е като източването !!!